Connect with us

Business

Έρχεται το #JobFestival 2022 στις 18 & 19 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας, το #JobFestival 2022, θα συγκεντρώσει εργοδότες και υποψήφιους την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα βρίσκονται  στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αξιολογώντας υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobFestival 2022 του skywalker.gr δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Βασικός σκοπός του #JobFestival 2022, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας με τη φυσική συνάντηση εργοδοτών με υποψήφιους εργαζομένους.

Στη διάρκεια του ανανεωμένου και πάντα επίκαιρου φεστιβάλ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες που τους ενδιαφέρουν είτε μέσα από μια συνέντευξη εργασίας είτε μέσα από μια σύντομη συνομιλία και την κατάθεση του βιογραφικού τους στους εταιρικούς εκπροσώπους.

Άλλος σημαντικός λόγος επίσκεψης του φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshops με διαδραστικό χαρακτήρα, τα οποία απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι θεματικές ενότητές τους είναι η ενίσχυση στην αναζήτηση εργασίας και η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων χρειάζεται προεγγραφή στη σελίδα του φεστιβάλ, ενώ δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές παράλληλες δράσεις, όπως:

 • Check your CV by Career in Progress στην Αθήνα και Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
 • Interview tips by ActionAid στην Αθήνα και Δομή Αποσχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Career up στη Θεσσαλονίκη.
 • Mapping your skills by InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη.
 • Business photoshooting by ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα και AggelouPhoto στη Θεσσαλονίκη.
 • LinkedIn tips by CVexperts και WorkWise στην Αθήνα και Nelipot στη Θεσσαλονίκη.
 • Προσωπικό coaching ICF Greece στην Αθήνα και HCCMA στη Θεσσαλονίκη.
 • Dress code by Find my style στην Αθήνα και Katerina Giannakaki στη Θεσσαλονίκη.
 • Αλλαγή καριέρας by Odyssea στην Αθήνα.
 • Ψυχομετρικά τεστ by Evalion-SHL στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 • Εργασιακά δικαιώματα by Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.
 • Design your Career path by Career Design στην Αθήνα.
 • Elevator pitch by AIESEC στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
 • Online gamification by OWIWI στην Αθήνα.
 • Διαφορετικότητα στην εργασία by Solidarity στην Αθήνα.
 • Συμβουλευτική επιχειρηματιών & startuppers by ΚΕΜΕΛ στην Αθήνα.
 • Α’ βοήθειες στον χώρο εργασίας by Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής και Ερυθρός Σταυρός στη Θεσσαλονίκη.
 • Boost your confidence by Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
 • Motivational CV paragraph by BEST στη Θεσσαλονίκη.
 • Networking tips by Finance Club στη Θεσσαλονίκη.
 • Job searching by ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.
 • Πλατφόρμα-Εργασία Θεσσαλονίκη by Δήμο Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.
 • Game you up by Great Escape στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το www.jobfestival.gr, να δουν τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους σε αυτές που τους ενδιαφέρουν και να δηλώσουν συμμετοχή στο  φεστιβάλ, καθώς και στα workshops.

Επιπλέον, μπορούν να δουν το video του #JobFestival 2022 σε αυτό το link.

Το skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2021 περισσότερες από 7.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 84.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 10.700.000.

Η διοργάνωση του #JobFestival 2022 πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χορηγός: INFOTEAM, XENIOS GATE, SUNLIGHT GROUP ENERGY STORAGE SYSTEMS, TASKUS

Υποστηρικτές: ELIVI, NISSI BEACH RESORT, DOMES RESORTS, MMBS, OBRELA SECURITY INDUSTRIES, PHOENIX ENGINEERING, INSURANCE BEAT, CAMPEÓN GAMING, DAIOS COVE, ΚΑΥΚΑΣ, TGI FRIDAYS, EPSILON NET, TIMAC AGRO | ΛΥΔΑ, PEOPLECERT, BETA SIMULATION SOLUTIONS, ΚΡΙ ΚΡΙ, KAIZEN GAMING, WEBHELP

Drink Partner: ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Gift Partner: MARGARITIS BAGS

Υποστηρικτές παράλληλων δράσεων: CAREER IN PROGRESS, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ACTIONAID, ΔΟΜΗ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, CAREER UP, INFINITYGREECE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ AGGELOUPHOTO, CVEXPERTS, WORKWISE, NELIPOT, ICF GREECE, HCCMA, FIND MY STYLE, KATERINA GIANNAKAKI, ODYSSEA, EVALION-SHL, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, CAREER DESIGN, AIESEC, OWIWI, SOLIDARITY, ΚΕΜΕΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, BEST, FINANCE CLUB, ΑΡΣΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, GREAT ESCAPE

Χορηγοί επικοινωνίαςΜAD, MAD RADIO, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ZOUGLA, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, WE 89.4, 1055 ROCK, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INSIDER, VORIA.GR,  AGRINIO PRESS, LARISSANET.GR, MAGDA’S NEWS, FLOW MAGAZINE, THAT’S LIFE, AGRINIO NEWS.GR, GOVA STILETO, NEOPOLIS.GR, START UP.GR, BUSINESS NEWS.GR,  FRAPRESS, STARTUPPER, KALIMERA ARKADIA.GR, BUSINESS TODAY, EMEA.GR, LESVOS POST.COM, ATHENS ART, PINK, LARISSA PRESS, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, BUSINESS WOMAN, SCHOOLS.GR, ILIA WEB.GR, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, PARIANOS TYPOS.GR, SYROS PRESS, UNI-TIES.GR, LIGHT-RADIO.NET, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, BULL MP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Site: https://jobfestival.gr/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1324005538342196

YouTube Video: https://youtu.be/HsYG7QBotUI

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Business

GRBossible “In Action”: H εναρμόνιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα

8 και 9 Δεκεμβρίου 2022, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr, δίνει ραντεβού στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Φέτος, το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Αττικής και είναι αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην εναρμόνισή της με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα.

Από τη μια μεριά η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν επείγουσα πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Από την άλλη μεριά η ψηφιακή μεταρρύθμιση, ο τεχνοκρατικός μετασχηματισμός,  η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη συνθέτουν το μέλλον, διαμορφώνοντας μια νέα τεχνολογική επανάσταση, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Σκοπός του GRBossible είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και η επικοινωνία, η δικτύωση και η συνεργασία ολόκληρου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσα σε ένα πλούσιο σε πληροφόρηση περιβάλλον.

 

Κατά το διήμερο του GRBossible “In Action” οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στα παρακάτω:

 • Την Πέμπτη 8/12, συνέδριο με θέμα “Ιn Action onlife” για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη με κεντρικό ομιλητή τον κ. Πέτρο Βαρελίδη, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.
 • Την Παρασκευή 9/12, συνέδριο με θέμα: In Action online για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Δρίτσα, Διευθυντή Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ Χρ. Δήμα, αρμόδιου τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.
 • 16 workshop επιχειρηματικότητας.
 • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο.
 • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.
 • Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους αλλά και σε δυνητικούς φιλόδοξους επιχειρηματίες, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως start-ups, θερμοκοιτίδες / hubs, venture capitals, business angels, θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί φορείς που εξειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και στην εκπαίδευση ενηλίκων, δίκτυα και συλλογικοί φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, κοινωνικοί φορείς που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι σταδιοδρομίας και mentor, μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υποστηρικτές: ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, STARTAB, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, EUROPE DIRECT ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, PRODUCTS & INVESTMENTS – BUSINESS MANAGEMENT CONSULTING, AI CATALYST, HIGGS, NBG BUSINESS SEEDS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, STEP CONSULTING

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ,                       E-DAILY, E-RADIO, INSIDER.GR, VORIA.GR, MAGDA’S NEWS.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUPPER, GREENAGENDA.GR, COMTODAY, TECHPRESS.GR, INTERESTING PEOPLE, EMEA.GR, ECOZEN.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ICTPLUS.GR, BIZTECH.GR, TECH CHANNEL PARTNER, FLOW MAGAZINE, BIOENERGY NEWS, INFOCOM.GR, DEAL NEWS, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Site: https://bossible.gr/

Facebook Event: GRbossible In Action by #skywalkergr

LinkedIn Event: GRbossible In Action by #skywalkergr

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

41.600 συναντήσεις εργασίας με 320 εταιρίες στο #JobFestival 2022

Το μεγαλύτερο και το πρώτο διτοπικό φεστιβάλ για την εργασία που έγινε στην Ελλάδα, το #JobFestival 2022, ολοκληρώθηκε με πρωτόγνωρη επιτυχία, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες των επισκεπτών του για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Αξιοσημείωτη ήταν φέτος η μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρίες όσο και από τους υποψηφίους για εργασία. 320 εταιρίες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας συμμετείχαν και αναζήτησαν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους 5.454 παρευρισκόμενους.

Πραγματοποιήθηκε από το skywalker.gr στις 18 και 19 Νοεμβρίου ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αντίστοιχα, φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

H συνάντηση υποψηφίων για εργασία με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες από διάφορους κλάδους, η διενέργεια συνεντεύξεων με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, η απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, συνυφασμένων με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, η γνωριμία και η κατανόηση των βασικών εργαλείων στην αναζήτηση εργασίας, η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και οι παράλληλες δράσεις, που είχαν ως σημείο αναφοράς την κατάλληλη προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, κέντρισαν για άλλη μία χρονιά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι 5.454 επισκέπτες που παρευρέθηκαν με ελεύθερη είσοδο στο #JobFestival 2022 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν τη δυνατότητα να:

 • Επισκεφθούν τα περίπτερα των 320 εταιριών από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.
 • Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για 4.950 θέσεις εργασίας.
 • Παρακολουθήσουν workshops συνολικά 42 ωρών με θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.
 • Συμμετάσχουν σε 32 παράλληλες δράσεις: Check your CV, Interview tips, Mapping your skills, Business photoshooting, LinkedIn tips, Προσωπικό coaching, Dress code, Αλλαγή καριέρας, Ψυχομετρικά τεστ, Εργασιακά δικαιώματα, Design your Career path, Elevator pitch, Online gamification, Διαφορετικότητα στην εργασία, Συμβουλευτική επιχειρηματιών & startuppers, Α’ βοήθειες στον χώρο εργασίας, Boost your confidence, Motivational CV paragraph, Networking tips, Job searching, Πλατφόρμα-Εργασία Θεσσαλονίκη, Game you up.

Το #JobFestival 2022, το καθιερωμένο γεγονός για την εργασία, είναι μια διήμερη εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον» του skywalker.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε για έβδομη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και τη μείωση της ανεργίας. Το skywalker.gr υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals, που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες.

Επιτυχή επιλογή και φέτος αποτέλεσε η διαδικασία των συνεντεύξεων, που συνέβαλε ώστε αφενός οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και αφετέρου οι εταιρίες να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο για την εκάστοτε θέση εργασίας.

Το skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2021 περισσότερες από 7.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 84.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 10.700.000.

Η διοργάνωση του #JobFestival 2022 πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χορηγός: INFOTEAM, XENIOS GATE, SUNLIGHT GROUP ENERGY STORAGE SYSTEMS, TASKUS

Υποστηρικτές: ELIVI, NISSI BEACH RESORT, DOMES RESORTS, MMBS, OBRELA SECURITY INDUSTRIES, PHOENIX ENGINEERING, INSURANCE BEAT, CAMPEÓN GAMING, DAIOS COVE, ΚΑΥΚΑΣ, TGI FRIDAYS, EPSILON NET, TIMAC AGRO | ΛΥΔΑ, PEOPLECERT, BETA SIMULATION SOLUTIONS, ΚΡΙ ΚΡΙ, KAIZEN GAMING, WEBHELP

Food Partner: SPOON

Drink Partner: ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Gift Partner: MARGARITIS BAGS

Music Partner: ZOO 90.8

Υποστηρικτές παράλληλων δράσεων: CAREER IN PROGRESS, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ACTIONAID, ΔΟΜΗ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, CAREER UP, INFINITYGREECE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ AGGELOUPHOTO, CVEXPERTS, WORKWISE, NELIPOT, ICF GREECE, HCCMA, FIND MY STYLE, KATERINA GIANNAKAKI, ODYSSEA, EVALION-SHL, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, CAREER DESIGN, AIESEC, OWIWI, SOLIDARITY, ΚΕΜΕΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, BEST, FINANCE CLUB, ΑΡΣΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, GREAT ESCAPE

Χορηγοί επικοινωνίαςΜAD, MAD RADIO, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ZOUGLA, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, PAGENEWS.GR, WE 89.4, 1055 ROCK, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INSIDER, VORIA.GR,  AGRINIO PRESS, LARISSANET.GR, IPOP, READER, MAGDA’S NEWS, FLOW MAGAZINE, THAT’S LIFE, AGRINIO NEWS.GR, GOVA STILETO, NEOPOLIS.GR, START UP.GR, BUSINESS NEWS.GR,  FRAPRESS, STARTUPPER, KALIMERA ARKADIA.GR, BUSINESS TODAY, EMEA.GR, LESVOS POST.COM, ATHENS ART, PINK, LARISSA PRESS, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, BUSINESS WOMAN, SCHOOLS.GR, ILIA WEB.GR, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, PARIANOS TYPOS.GR, SYROS PRESS, UNI-TIES.GR, LIGHT-RADIO.NET, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, BULL MP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Περισσότεροι από 2.500 επισκέφθηκαν το My Gap Feel & Fill Festival 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival, το οποίο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία  για  τους περισσότερους από 2.500 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  γονείς,  φοιτητές, σπουδαστές, ενήλικες που επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά και όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση να ενημερωθούν διά ζώσης από τους εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς, τα ιδρύματα, τα κολέγια και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που συμμετείχαν.

Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση My Gap Feel & Fill Festival, αφιερωμένη στην προσωπική ανάπτυξη και στη μάθηση, διοργανώθηκε από το skywalker.gr την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η ενημέρωση για τις τάσεις και τις διεξόδους που παρέχει η ελληνική εκπαίδευση, τη σύνδεση των εγχώριων βιωματικών σπουδών με την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού, η γόνιμη συνάντηση και συνομιλία μεταξύ όλων των θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, η διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος, τεχνικές εκπαιδευτικής και εργασιακής δικτύωσης ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις εργασίες του My Gap Feel & Fill Festival.

Με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες στις ενότητες Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός των μαθητών λυκείου, των σπουδαστών και των φοιτητών, το My Gap Feel & Fill Festival λειτούργησε επιτυχώς κατά ομολογία των ικανοποιημένων παρευρισκόμενων στην ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη συμπλήρωση μηχανογραφικού σημειώματος, τις σχολές του μέλλοντος, τη διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος την ψυχολογία, τη διαχείριση του άγχους και το coaching, την αθλητική καριέρα, την προπονητική, την αθλητική ανάλυση, τα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα το θέατρο και τον χορό, την κομμωτική και την αισθητική, τη ρομποτική, το σχέδιο μόδας, τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος, καθώς και τη διατροφή-διαιτολογία.

Το My Gap Feel & Fill Festival έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες που κατέκλυσαν τον χώρο της φετινής διοργάνωσης να επισκεφθούν τα περίπτερα των 37 εκθετών και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους δημοφιλών δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, να παρακολουθήσουν 7 workshops και να επισκεφθούν το Corner Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδραστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshops ήταν οι εξής: «Νέο λύκειο και επαγγέλματα με μέλλον» με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Καριέρας, Επιστημονικό Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων LABORA, «Μετά το λύκειο τι;» με εισηγήτρια τη Δρ. Κωνσταντία Α. Μπάρδα, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, ΕΤΕΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, «Διαμορφώνω σωστά το επαγγελματικό βιογραφικό μου σημείωμα» με εισηγήτρια την κα Αθηνά Ιωσήφ, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας MSc, Map Your Path, «Μετά τις σπουδές τι;» με εισηγητές την κα Βικτώρια Κασβίκη, Διοικητική Υποστήριξη Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ και τον κ. Αριστείδη Λορέντζο, Ψυχολόγο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (M.Sc.), Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, «Πώς να χτίσεις ένα ισχυρό προφίλ στο LinkedIn» με εισηγητές την κα Ρόδω Πυροβολάκη, Μ.Α., Μ.Εd., M.Sc., και τον κ. Ευθύμιο Χαροκόπο, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτή, «Νέο λύκειο και επαγγέλματα με μέλλον» με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Καριέρας, Επιστημονικό Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων LABORA, «Παίρνω επαγγελματικές αποφάσεις, σχεδιάζω δυναμικά τη σταδιοδρομία μου: “Πώς θα εκμεταλλευθώ τις θετικές μου δυνάμεις;”» με εισηγητή τον Δρ. Ανδρόνικο Καλίρη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πειραιώς,
Μεταδιδακτορικό Ερευνητή, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ.

Στο ειδικά διαμορφωμένο Corner πραγματοποιήθηκαν οι εξής ομιλίες: «Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Map Your Path, «Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές» από την ομάδα συνεργατών του τμήματος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσανατολισμού του Πα.Δ.Α., «Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για σπουδαστές / φοιτητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης του Πάντειου Πανεπιστημίου, «Βιογραφικό σημείωμα» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, «Συμβουλευτική για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της LABORΑ.

Στα δρώμενα του My Gap Feel & Fill Festival συμπεριλαμβάνονται η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, που παρουσίασε τη συμμετοχή της στη φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge και το ερευνητικό της project «Aethra» με θέμα τη μείωση των εκπομπών του CO2 στην ατμόσφαιρα, καθώς και το VR Planet, που χρησιμοποιεί ως μέσον την τεχνολογία VR, και σύστησε στους επισκέπτες σύγχρονους τρόπους για ατομική και ομαδική ψυχαγωγία, διασκέδαση αλλά και επιμόρφωση. 

Το αντιπροσωπευτικό video του My Gap Feel & Fill Festival είναι διαθέσιμο σε αυτό το link.

H διοργάνωση του My Gap Feel & Fill Festival πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Χώρος Φιλοξενίας: ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Gift Partner: MEDITERRANEAN COLLEGE, ORIENTUM

Food & Drink Partners: PIZZA FAN, ΕΨΑ, RAINBOW WATERS

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INFOKIDS.GR, MAGDASNEWS, ENALLAKTIKOS.GR, FLOW MAGAZINE, START UP.GR, EMEA.GR, STARTUPPER, NEOPOLIS.GR, THAT’S LIFE, EDUADVISOR.GR, SIGMA MEDIA GROUP, GOSEMINARS.GR, ART VIEWS, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, SCHOOLS.GR, PAIDEIA-ERGASIA.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ECOZEN.GR, UNI TIES.GR, SKYWALKER EDUCATION, STENT, STENTORAS.GR, CRISISTARS, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1o Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής»

H ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την έννοια της κυκλικής οικονομίας ήταν o σκοπός που επιτεύχθηκε στις εργασίες του Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής», που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά το skywalker.gr.    

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις  5 και 6 Οκτωβρίου 2022 στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ με αρκετούς επισκέπτες, που προσήλθαν για να συναντηθούν με τους εκθέτες, να συμμετάσχουν στα workshop, να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να ακούσουν προτάσεις καθημερινής εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας.

Το φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διεξήχθη φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με ιδιαίτερη χαρά και έντονη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, στο Don’t Drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας «Δράση 6Rχής» συναντήθηκαν οργανισμοί και φορείς που διαχειρίζονται και υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία, επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν μέτρα κυκλικής οικονομίας στις δραστηριότητές τους και πρωτοπόροι δημιουργοί που υιοθετούν αποτελεσματικά την κυκλική οικονομία στην καθημερινή ζωή.

Η κυκλική οικονομία ως μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης σκοπεύει στην ελαχιστοποίηση της χρήσης φυσικών πόρων μέσα από μια κυκλική φιλοσοφία, η οποία δεν είναι άπληστη και προστατεύει την κοινωνία από τη σπατάλη και τα απόβλητα, και ως οικονομική έννοια προχωρά πέρα από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πράσινη οικονομία, στοχεύοντας στη βιώσιμη διαχείριση πρώτων υλών και ενέργειας.

Μέσα από τα workshop όσο και στις παρουσιάσεις του φεστιβάλ πρωταγωνίστησε η αρχή των 6R στην κυκλική οικονομία, που προτείνει επαναχρησιμοποίηση (reuse), ανακύκλωση (recycle), επανασχεδιασμό (redesign), ανακατασκευή (remanufacture), ελαχιστοποίηση (reduce) και ανάκτηση (recover).

Διαδραστικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshop με τους εξής τίτλους:

 • την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου: «Upcycling ένα τζιν παντελόνι» και «Upcycling ένα μακό μπλουζάκι» με εισηγήτρια την κα Μιχαηλίδου Ελισάβετ, Δημιουργό Zero-waste ειδών και Ιδρύτρια της Elismadeit, «Mitos Arts & Crafts» με εισηγήτρια την κα Κατσαρού Νάντια, Δημοσιογράφο.
 • την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου: «Χώμα» με εισηγητές τον κ. Κορσάβα Μύρωνα, Αρχιτέκτονα, τον κ. Παπουτσόπουλο Νικηφόρο, Αρχιτέκτονα, Παρασκευαστή, την κα Μιχαήλ Ιωάννα, Γεωπόνο, και την κα Λάσκου Γαία, Διεθνολόγο, Δασκάλα Yoga, Doula.

Το θεωρητικό σκέλος των workshop συμπληρώθηκε ιδανικά από τις ομιλίες-παρουσιάσεις που δόθηκαν:

 • την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου: «Φτιάχνουμε την τροφή μας» με ομιλήτρια την κα Κοντογιάννη Μάγδα, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής «Άγιος Γεώργιος», «Αναγέννηση της γης» με ομιλητές την κα Μιχαήλ Ιωάννα, Γεωπόνο, τον κ. Παπουτσόπουλο Νικηφόρο, Αρχιτέκτονα, Παρασκευαστή, και την κα Λάσκου Γαία, Διεθνολόγο, Δασκάλα Yoga, Doula, «Ευθεία ή κυκλική… οικονομία;» με ομιλητή τον κ. Μιχαηλίδη Δημήτρη, Δημοσιογράφο, «Αγρονέα», «Circular Greece: Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα» με ομιλήτρια την κα Γαϊτανάρου Ζωή, Μηχανικό Μεταλλείων-Μεταλλουργό, Μηχανική Περιβάλλοντος MSc, ειδικό διαχείρισης αποβλήτων του Πράσινου Ταμείου για το έργο LIFE-IP CEI-Greece «Circular Greece», «Ο ρόλος του τηγανελαίου στην κυκλική οικονομία» με ομιλήτρια την κα Μήλιου Χριστίνα, Διευθύντρια Εμπορικού Τμήματος στη Fargeco Hellas, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Προγράμματος Ανακύκλωσης Τηγανελαίων, ΚΟΙΝΣΕΠ «Επανεκκίνησις», «Κοινωνική επαναχρησιμοποίηση Η/Υ και laptop» με ομιλητή τον κ. Μακρίδη Γιώργο, Iδρυτή της ΚΟΙΝΣΕΠ «Επανεκκίνησις», «Διαχείριση οργανικών στην πηγή: Μπες στον κύκλο» με ομιλητή τον κ. Λουδάρο Νίκο, Πρόεδρο ΚΟΙΝΣΕΠ  «Ζείδωρος».
 • την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου: «Τι σημαίνει πραγματικά η αειφόρος ανάπτυξη;» με ομιλήτρια την κα Μαριεντίνα Λαζαρίδου, Sustainability Officer, VIPA Group, «Ευθεία ή κυκλική… οικονομία;» με ομιλητή τον κ. Μιχαηλίδη Δημήτρη, Δημοσιογράφο, «Αγρονέα», «Ανακύκλωση ρούχων – Η χρήση του μοβ κάδου» με ομιλητή τον κ. Αράπη Γεώργιο, Γενικό Διευθυντή, Recycom, «Μυκήλιο» με ομιλητές την κα Πετεινάκη Μαρία, Αρχιτέκτονα, την κα Λάσκου Γαία, Διεθνολόγο, Δασκάλα Yoga, Doula, τον κ. Παπουτσόπουλο Νικηφόρο, Αρχιτέκτονα, Παρασκευαστή, την κα Μιχαήλ Ιωάννα, Γεωπόνο,  «Μια Άλλη Ζωή» ΚΟΙΝΣΕΠ: Ανταλλάσσουμε, ανακαλύπτουμε, δημιουργούμε τρόπους για μια οικολογική συνύπαρξη» με ομιλήτρια την κα Ψαραδέλη Μαριάννα, «MιΑΖω» ΚΟΙΝΣΕΠ, «Εφαρμόζοντας το zero waste ανά δωμάτιο στο σπίτι και στην εργασία μας» με ομιλήτρια την κα Μιχαηλίδου Ελισάβετ, Δημιουργό zero-waste ειδών και Ιδρύτρια της Elismadeit, «Η ανάκτηση θερμότητας στην εξοικονόμηση της ενέργειας και την ευεξία στα κτίρια» με ομιλητή τον κ. Μπαμπατζάνη Στέφανο, Μηχανολόγο Μηχανικό, Πιστοποιημένο Θερμογράφο, Ενεργειακό σύμβουλο FUV, «Tα R στο zero waste» με ομιλήτρια την κα Μιχαηλίδου Ελισάβετ, Δημιουργό Zero-waste Ειδών και Ιδρύτρια της Elismadeit, «Διαχείριση οργανικών στην πηγή: Μπες στον κύκλο» με ομιλητή τον κ. Λουδάρο Νίκο, Πρόεδρο ΚΟΙΝΣΕΠ  «Ζείδωρος».

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Aιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Drink Partner: EΨΑ

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, EDAILY, ERADIO, INSIDER, MAGDAS NEWS, ENALLAKTIKOS.GR, FLOW MAGAZINE, START UP.GR, EMEA.GR, STARTUPPER, BUSINESS NEWS.GR, DEAL NEWS, ECONOMIA PUBLISHING, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, COVER STORY, HELLENIC MEDIA GROUP, CSRNEWS.GR, LET IT BE.GR, INFOCOM.GR, BIOENERGY NEWS, MONEY VIEW, CULPA NEWS, PIRAEUS365.GR, STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Η κυκλική οικονομία στον πυρήνα της DS Smith

Η παρουσία της εταιρείας στην έκθεση SYSKEVASIA22

Η ομάδα της DS Smith Greece στο περίπτερο της εταιρείας στην έκθεση SYSKEVASIA22 

Η DS Smith, είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής λύσεων βιώσιμης συσκευασίας, προϊόντων χάρτου και υπηρεσιών ανακύκλωσης παγκοσμίως.

Αντώνης Καντζέλης, Sub-Regional MD, South East, DS Smith Packaging (Στιγμιότυπο από τη σειρά ομιλιών Let us be your getaway to the circular economy)

Η ιστορία του ομίλου έχει τις ρίζες της στην Αγγλία από τη δεκαετία του 1940 και η ανάπτυξή της την οδήγησε να αποτελεί έναν οργανισμό με αποτύπωμα στην Ευρώπη και στη Β. Αμερική, εισηγμένη σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στιγμιότυπο από τη σειρά ομιλιών Let us be your getaway to the circular economy

Στην Ελλάδα η DS Smith έχει τρία εργοστάσια σε Θεσσαλονίκη, Αρχαία Κόρινθο και Ιεράπετρα, ένα γραφείο πωλήσεων και το κέντρο Σχεδιασμού & Καινοτομίας PackRight Center στην Αθήνα.

Τάνια Τρακάκη Cluster Communications Manager, DS Smith Greece (Στιγμιότυπο από τη σειρά ομιλιών Let us be your getaway to the circular economy)

Η DS Smith παρουσίασε όλες τις διαθέσιμες λύσεις συσκευασίας που προσφέρει, με έμφαση στις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τη βιωσιμότητα στο πλαίσιο της έκθεσης SYSKEVASIA22, της μεγαλύτερης έκθεσης του είδους στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo από τις 30/9 έως τις 03/10.

Κωνσταντίνος Κυριάκος Sales Manager, DS Smith Greece (Στιγμιότυπο από τη σειρά ομιλιών Let us be your getaway to the circular economy)

 

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της DS Smith ήρθαν σε επαφή με το πρωτοποριακό εργαλείο Circular Design Metrics, που αποτυπώνει ποσοτικά τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος (εκπομπές CO2) των λύσεων που συσκευάζει και καθιστά δυνατή τη σύγκριση της απόδοσης ενός σχεδίου συσκευασίας σε σχέση με μια σειρά δεικτών, όπως ανακυκλωσιμότητα, χρήση ανανεώσιμων πηγών και βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Επίσης, με τη βοήθεια της καταρτισμένης ομάδας της DS Smith είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν διάφορα δείγματα συσκευασιών από κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ελληνικής αγοράς, όπως E-commerce, FMCG κ.α., καθώς και βιώσιμες λύσεις για την αντικατάσταση των πλαστικών μίας χρήσης.

Αντώνης Καντζέλης, Sub-Regional MD, South East, DS Smith Packaging, Θεοδόσιος Ρούσσος Customer Group Manager, DS Smith Greece, Κωνσταντίνα Σταχούλη Design & Innovation Manager, DS Smith Greece, Κωνσταντίνος Κυριάκος Sales Manager, DS Smith Greece

Η εφαρμογή augmented reality έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν σε τρισδιάστατη μορφή και σε φυσικό περιβάλλον τις προτάσεις που έχει αναπτύξει η εταιρεία, καθώς και την ποικιλία σχεδίων και απόδοσης εκτυπώσεων μέσω εφαρμογής touchscreen.

Αντώνης Καντζέλης, Sub-Regional MD, South East, DS Smith Packaging (Στιγμιότυπο από τη σειρά ομιλιών Let us be your getaway to the circular economy)

Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκε μια σειρά ομιλιών με τίτλο «Let us be your getaway to the circular economy», που ανέδειξε τη θέση της DS Smith, καθώς και τις δράσεις του ομίλου σε θέματα αειφορίας και μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων. Σε αυτήν τη διοργάνωση συμμετείχαν πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας από όλους του τομείς της εμπορικής και παραγωγικής δραστηριότητας (τρόφιμα, καλλυντικά, φάρμακα, κ.λπ.).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σε λύσεις βιώσιμης συσκευασίας από κυματοειδές χαρτόνι που μπορούν να αντικαταστήσουν πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης, καθώς και στο εργαλείο αιχμής, Circular Design Metrics, που υποστηρίζει τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και βοηθάει τις εταιρείες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητάς τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις βιώσιμης συσκευασίας της DS Smith, επισκεφθείτε το DS Smith – Συσκευασίες.

Continue Reading

Business

Έρχεται το Hobby Festival 2022

Παρασκευή 7, Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ξέρεις εσύ…!

Το Hobby Festival, το μοναδικό event για όλες τις ερασιτεχνικές ασχολίες και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο, επιστρέφει με πολλή δράση και διασκέδαση από 7 έως 9 Οκτωβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το skywalker.gr και φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Το τριήμερο του Hobby Festival 2022 είναι μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να περάσουν υπέροχα, να ανακαλύψουν και να υιοθετήσουν νέες ερασιτεχνικές ασχολίες για διασκέδαση στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και για την ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων τους.

Το Hobby Festival 2022 περιλαμβάνει έκθεση με ποικιλία από χόμπι, ιδέες, προτάσεις, αλλά και πολλά events, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, καθώς και happenings, και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Στα περίπτερα των εκθετών (επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, σχολές, σύλλογοι που υποστηρίζουν τις ερασιτεχνικές ασχολίες) θα γνωρίσουμε κάθε είδους χόμπι, το οποίο θα μπορούσε να είναι ένα καλό ξεκίνημα και για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους επισκέπτες, όπως:

 • Μοντελισμός / Συλλογές / Κόμικς
 • Extreme sports / Αθλητισμός
 • Κηπουρική / Αγροτικά / Μαγειρική
 • Εναλλακτικά / Αστική δράση
 • Χειροτεχνία / Τεχνικές δεξιότητες / DΙΥ
 • Επιστήμες / Παρατήρηση / Γραφή / Διάβασμα
 • Μουσική / Χορός / Φωτογραφία / Θέατρο / Ζωγραφική
 • Επιτραπέζια / Στρατηγική / Παιχνίδια

Συμμετέχουν μη φονικά hobbies, που μπορούν να συνεισφέρουν στην ευζωία και στην προοπτική της ευτυχίας, ενισχύοντας παράλληλα προσωπικές δεξιότητες, στην ανακάλυψη και στην καλλιέργεια κλίσεων και ταλέντων, καθώς και στη συνάντηση ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ικανότητες.

Απευθύνεται σε μια ευρεία γκάμα ανθρώπων που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας: επαγγελματίες, φοιτητές, μαθητές, άτομα κάθε ηλικίας που διαθέτουν περίσσευμα φαντασίας, επινοητικότητας και όρεξης για κάτι διαφορετικό.

Φέτος οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, να συμμετάσχουν και να εμπλακούν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως:

 • Τουρνουά wargaming από την Boxes of War.
 • Εκπαίδευση και επίδειξη paintball από τα μέλη του HPSCJ – Jericho Paintball Club.
 • Εκπαίδευση, επίδειξη και ενεργή συμμετοχή στην τοξοβολία με την καθοδήγηση των μελών της Ακαδημίας Τοξοβολίας «Τoxosport».
 • Γνωριμία με το parapente από τον πρωταθλητή Ελλάδας Δημήτρη Κολλιάκο.
 • Δραπέτευση από escape room του G-Factor Group.
 • Παρουσίαση ξιφασκίας από την Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας Ελλάδας.
 • Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτισμικό Σύλλογο «Χοροταξιδευτές».
 • Επίδειξη και μαθήματα tango από τη σχολή Baile de Barrio.
 • Μαθήματα salsa, line dance από τη σχολή χορού Salsa Caliente της Ιωάννας Μπαφνάκου.
 • Παρουσίαση χόκεϊ από τα μέλη του Anavryta Hockey Club.
 • Επίδειξη αυτοάμυνας με τη χρήση της πολεμικής τέχνης «Krav Maga» από τον Βλάση Μπαχαρνίκο.
 • Επίδειξη Tae Kwon Do από την Ακαδημία Τζάγκουαρ.
 • Παρουσίαση πολεμικής τέχνης καράτε από τον Αθλητικό Σύλλογο Αυτοάμυνας Περιστερίου «Koei Kan Karate Do Greece».
 • Workshops δημιουργικής γραφής, θεάτρου και μουσικής από τον Πολυχώρο Σεμιναρίων Τέχνης «Μικρό Πολυτεχνείο».
 • Εκπαίδευση και επίδειξη drone από τους «Drone House».
 • Μαθήματα σκιτσογραφίας από το «Kamoulakos Art Lab».
 • Παρουσίαση παραγωγής μπύρας από το «Mustaki Nomad Brewing».
 • Διαδραστικό και κωμικό πρόγραμμα με τον μοναδικό μάγο Dio.
 • Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας από το VR Planet.

Επιπλέον, στο stage τις τρεις ημέρες του Hobby Festival 2022 θα λάβουν χώρα τα εξής:

 • Την Παρασκευή 7/10 συναυλία με τους Enorasis, τον Νίκο Σαπουντζάκη και τον Γιάννη Παυλόπουλο μαζί με τους Ying-Yang.
 • To Σάββατο 8/10 συναυλία με τους Part of Theory, Fantasy Choir, VOX the Acapella Group, ένα ξεχωριστό live με την Πέννυ Σκάρου και παράσταση μπαλέτου από τη σχολή Ilioupoli Dance School – Mioara Popescu.
 • Την Κυριακή 9/10 θεατρική παράσταση από τους Improvibe, stand-up comedy από τον Γιάννη Παυλόπουλο, κωμικά θεατρικά δρώμενα από την ομάδα της «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» του Στέλιου Καλαθά. Η βραδιά θα κλείσει με Pole Dance Show
  από τη «House of Pole» Fire Show από τη «Frantic Freaks» και συναυλία με τους 868 και τον BlooDyP. μαζί με τους Ying-Yang.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το http://hobbyfestival.gr/.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ                                                                                            

Wargaming & Modeling Sponsor: BOXES OF WAR

Ring Partner: FIGHT CLUB GALATSI

Sponsor of Wheelchair Fencing: RAPID

Food & Drink Partners: MAMMY’S CARAVAN, THE VANNERS, RAINBOW                                              

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, ZOUGLA.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, READER, MAGDA’S NEWS, ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, THAT’S LIFE, E-STAGE, START UP.GR, ENALLAKTIKOS.GR, EMEA.GR, STARTUPPER, FLOW MAGAZINE, FITNESS MOTIVATION HELLAS, ART VIEWS, PINK.GR, ATHENS ART, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, ADVERTISING.GR, COVER STORY, SCHOOLS.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, PIRAEUS365.GR, BULLMP.COM, STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING