Connect with us

Business

Εταιρικός εκφοβισμός στην Ελλάδα; Κι όμως υπάρχει!

Η εποχή του κορωνοϊού έτυχε να είναι και η εποχή των μεγάλων αποκαλύψεων. Ο “ασκός του Αιόλου” άνοιξε μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση. Η αποκάλυψη του δυσάρεστου περιστατικού ευαισθητοποίησε την ελληνική κοινωνία. Και άλλες Ελληνίδες αθλήτριες αποφάσισαν να μοιραστούν τα βιώματα τους. Μάλιστα, η Εισαγγελία Αθηνών ξεκινησε έρευνα, παρά την πάροδο 23 ετών και την παραγραφή του όποιου εγκλήματος.

Μετά τις αποκαλύψεις στο χώρο του αθλητισμού ακολούθησε ο χώρος του πολιτισμού με τις καταγγελίες για γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες να μην έχουν τέλος. Άνθρωποι συμπαθείς και αγαπητοί μέχρι χθες, πλέον είναι στο επίκεντρο, με τα  θύματα και το κοινό να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία τους.

ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.

Είναι γεγονός πως η “λάμψη” και η δημοσιότητα του χώρου του θεάματος και του αθλητισμού μαγνητίζουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Όμως, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά εκφοβισμών κάθε μορφής που δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ένα από αυτά τα περιστατικά είναι και το ακόλουθο, αληθινό περιστατικό που θα μας διηγηθεί η εταιρεία VNG Digital Group, χωρίς ονόματα στην παρούσα φάση, λόγω του ότι βρίσκονται εν αναμονή της επίσημης τοποθέτησης του οργανισμού. Παραθέτουμε αυτούσια:

Το χρονικό του εκφοβισμού

Πρόσφατα,  επικοινώνησε μαζί μας θυγατρική μεγάλου ελληνικού ομίλου, εισηγμένου στο χρηματιστήριο, προκειμένου να λάβει την προσφορά μας για διαχείριση της εικόνας της σε ψηφιακό επίπεδο, με υπηρεσίες digital marketing. Μετά τη σχετική μελέτη από μέρους μας, ορίστηκε τηλεραντεβού προκειμένου να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες του project. Από την αρχή της τηλεδιάσκεψης με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας της εταιρείας και πριν καλά καλά ξεκινήσει η συζήτηση, διακρίναμε μια επιθετική και αυταρχική συμπεριφορά, η οποία στόχευε στον “έλεγχο” των συνομιλητών της, δηλαδή της εταιρείας μας, για να επιβάλλει τους δικούς της όρους, να μας θέσει σε άμυνα, να επιβάλλει τους κανόνες της και να κάνει μια επίδειξη ισχύος τόσο σε εμάς, όσο και στους υφισταμένους της, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της “επίθεσης-επίδειξης”, ήταν απλοί θεατές.

“Εγώ αποφασίζω” 

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΦΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΩΣ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, -ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ- ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά μας προκάλεσε αναστάτωση και δυσφορία, λόγω του ότι στην πολυετή παρουσία μας στην αγορά, δεν έτυχε να αντιμετωπίσουμε ξανά ανάλογο περιστατικό. Με μια δεύτερη σκέψη συνειδητοποιήσαμε ότι το δύσκολο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αναγνωρίσει το θύμα την παραβατική συμπεριφορά του θύτη. Αυτό, ευτυχώς συνέβη στη δική μας περίπτωση και μάλιστα το πήγαμε και ένα βήμα παρακάτω: Κατανοήσαμε ότι πρόκειται για μια μορφή εκφοβισμού, την οποία επειδή ασκήθηκε από επιχείρηση προς επιχείρηση, την ονομάσαμε Εταιρικό εκφοβισμό.

Εταιρικός εκφοβισμός (εταιρικό bullying)

Πρόκειται για μια μορφή εκφοβισμού που δανείζεται πολλά κοινά στοιχεία με τον εκφοβισμό στον χώρο εργασίας. Όμως ενώ ο εκφοβισμός στον χώρο εργασίας αφορά την “επίθεση” κάποιου ατόμου ή ατόμων σε συνάδελφο τους, στον εταιρικό εκφοβισμό η “επίθεση” γίνεται από έναν οργανισμό σε έναν άλλον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ο εταιρικός εκφοβισμός ή εταιρική ψυχολογική κακομεταχείριση, ή εταιρικό bullying, είναι η τάση ενός ανθρώπου ή ομάδας ανθρώπων να χρησιμοποιεί συνεχή επιθετική ή αδικαιολόγητη συμπεριφορά ενάντια σε ένα στέλεχος άλλης εταιρείας, όχι εξαιτίας κάποιας προσωπικής σύγκρουσης ή συμφερόντων αλλά με σκοπό να αποπροσανατολίσει το στόχο της επίθεσης και να τον υποτάξει ή να ελέγξει τα συναισθήματά του. Δευτερεύων σκοπός είναι μέσω του εκφοβισμού που ασκεί σε στέλεχος άλλου οργανισμού, να εκφοβίσει παράλληλα και το προσωπικό που διοικεί ο ίδιος, ώστε να είναι πιο δεκτικό σε όσα διατάζει ο εργασιακός-εταιρικός δυνάστης. Πρόκειται δηλαδή για μια επίδειξη “δύναμης”.

Η Εταιρική Ψυχολογική Κακομεταχείριση μπορεί να περιέχει λεκτικές ή μη λεκτικές τακτικές, ψυχολογική βία, φυσική επίθεση και εξευτελισμό. Αυτό το είδος της επιθετικής συμπεριφοράς είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αντιμετωπιστεί γιατί σε αντίθεση με τις τυπικές μορφές εκφοβισμού, οι εταιρικοί δυνάστες συχνά ενεργούν σύμφωνα με τους θεσμοθετημένους κανόνες και πολιτικές του οργανισμού τους!!!

Μορφές Εταιρικής Ψυχολογικής Κακομεταχείρισης:

 • να είναι κάποιος αγενής ή εχθρικός
 • να μιλάει ή και να κοιτάζει υποτιμητικά
 • να φωνάζει, να βρίζει, να απειλεί
 • να έχει αλαζονική συμπεριφορά (εγώ αποφασίζω)
 • να κριτικάρει με το παραμικρό

Δηλαδή ο εταιρικός θύτης επιτίθεται άμεσα ή έμμεσα σε κάποιο στέλεχος-στόχο άλλης εταιρείας, χωρίς να υπάρχει μεταξύ τους αντικειμενικός λόγος διαμάχης. Για να πετύχει την “υποταγή” του στελέχους-στόχου χρησιμοποιεί την εξουσία του στο χώρο, την επιρροή του στους δικούς του εργαζόμενους και το ίδιο το σύστημα εργασίας ως μέσο προσβολής της αξιοπρέπειας της άλλης επιχείρησης. Πολλοί από τους εταιρικούς θύτες δεν μπορούν να επιβιώσουν στον εργασιακό χώρο χωρίς να έχουν έναν στόχο κάθε φορά (κατά συρροή θύτες), ενώ το σίγουρο είναι πως κάποιος που ασκεί εταιρικό εκφοβισμό, α-πο-κλεί-ε-ται να μην ασκεί και εργασιακό εκφοβισμό στους υφισταμένους του.

Η Εταιρική Ψυχολογική Κακομεταχείριση μπορεί να είναι συγκαλυμμένη ή φανερή

Συχνά το φαινόμενο είναι δύσκολο να ανιχνευτεί ακόμα και από τον ίδιο τον στόχο, ειδικά αν δεν είναι ενήμερος για την ύπαρξη αυτής της ψυχοφθόρας εταιρικής τακτικής. Η δε οικονομική δυσπραγία σε συνδυασμό με την ελπίδα για συνεργασία, δυσκολεύει την δημοσιοποίηση και αντιμετώπισή της.

Κακός υπάλληλος ή μια διαταραχή προσωπικότητας;

Σύμφωνα με τη wikipedia, οι παρακάτω διαταραχές προσωπικότητας, που συναντώνται συχνά σε εργοδότες και προϊσταμένους σχετίζονται με την συμπεριφορά της Εργασιακής-Εταιρικής Ψυχολογικής Κακομεταχείρισης:

 • Αντικοινωνική Διαταραχή Προσωπικότητας
 • Ναρκισιστική Διαταραχή Προσωπικότητας
 • Θεατρική Διαταραχή Προσωπικότητας
 • Ψυχαναγκαστική Διαταραχή Προσωπικότητας

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ανθρώπων που η προσωπικότητά τους είναι δομημένη με βάση τις παραπάνω διαταραχές;  Η έλλειψη ενσυναίσθησης, αισθήματος ενοχής και μεταμέλειας για τις πράξεις τους.

Εταιρικός εκφοβισμός στην Ελλάδα

Αν γινόταν να βγουν στο φως της δημοσιότητας οι υποθέσεις εταιρικού εκφοβισμού στην Ελλάδα, η λίστα δεν θα είχε τελειωμό. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η συγκεκριμένη κατηγορία bullying, σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε δύο ακόμα τύπους εκφοβισμού & παραβατικής συμπεριφοράς, εκτός του προαναφερθέντος. Ένα από αυτά απασχόλησε την κοινή γνώμη,  ενώ το άλλο είναι από αυτά που συνήθως δεν γνωρίζουν δημοσιότητα…

#1 “Θέλω διαφήμιση”. Πριν από λίγα χρόνια, αίσθηση είχε προκαλέσει η εξάρθρωση κυκλώματος δημοσιογράφων που εκβίαζε ΔΕΚΟ, τράπεζες και επιχειρήσεις προκειμένου να αποσπούν κονδύλια για διάθεση διαφημιστικού χώρου και χρόνου σε έντυπα & website συμφερόντων τους. Ο εκβιαστής δεν δίστασε να απειλήσει μέλη οικογενειών των θυμάτων προκειμένου να πετύχει το σκοπό του.

#2 “Θέλω προμήθεια”. Στελέχη που λόγω της θέσης τους μπορούν να επιλέγουν προμηθευτές και συνεργάτες, ζητούν προμήθεια για να δώσουν τη δουλειά. Τις περισσότερες φορές, αν υπάρχει η “εύνοια” του “εκβιαστή” οι τιμές δεν παίζουν ρόλο.  Έτσι, η  πλειοψηφία των προμηθευτών ενδίδει υπερ-τιμολογώντας τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο όλοι δείχνουν πως είναι ευχαριστημένοι, πλην όμως ο εκφοβισμός παραμένει γεγονός.

Κλείνοντας, πρέπει να αναφέρουμε πως ο εταιρικός εκφοβισμός ως θέμα έχει πολλές προεκτάσεις και σίγουρα δεν το έχουμε καλύψει. Ελπίζουμε όμως να παρακινήσουμε και άλλες επιχειρήσεις να αναγνωρίζουν τέτοιες συμπεριφορές και να τις καταγγέλλουν.

Continue Reading
Advertisement

Business

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ωραιοκάστρου και Δέλτα διοργανώνει το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο 2ο ΓΕ.Λ. Ωραιοκάστρου και ώρες 17:00-21:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 17:00-17:15, Χαιρετισμοί
 • 17:15-18:15, Μπάμπης Μιχαηλίδης, Ιδρυτής της Poetic-Intelligence-for-Leaders, Personal Branding: Πώς να προωθώ τον εαυτό μου
 • 18:15-19:15, Κλέαρχος Κωνσταντίνος Σταματουλάκης, Ψυχολόγος, Διαχείριση εργασιακού άγχους
 • 19:15-20:15, Χρυσοπηγή Βαρδίκου,Οικονομολόγος – Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 20:15-21:15, Αλέξανδρος Γκαγκαλνάς, Sales & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία

Ακόμη, ως παράλληλες δράσεις θα προσφέρονται:

 • Επαγγελματικός προσανατολισμός by LABORA
 • CV & Interview Tips by IASIS | At Work

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-oraiokastro-delta στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα σε συνεργασία με το IASIS At Centro διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της ΑμΚΕ IASIS (28ης Οκτωβρίου 68 & Κότσικα 2, Αθήνα) και ώρες 11:00–14:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Tο #JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» και πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων. Η δράση απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:00-11:15: Εγγραφές

11:15-12:00:    Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:00-12:15: Διάλειμμα – Καφές

12:15-13:00: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, Ελένη Παπαδάκη, Σύμβουλος καριέρας

13:00-13:15: ΔιάλειμμαΕλαφρύ γεύμα

13:15-14:00: Tips για συνέντευξη, Μαρία Ζαρωτιάδου, Managing Director της Plan of Business και της Plan Career by Plan of Business

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro  μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-iasis-at-centro-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες σε περιμένουν στο #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, διοργανώνει το #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 16:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν, με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά, να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
 • 10:30-11:30, Δάφνη Γαλογαύρου, Σύμβουλος Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Φιλόλογος, Οδηγίες σύνταξης βιογραφικού σημειώματος
 • 11:30-12:30, Μαρία Γραμματικοπούλου, Employability Counselor at ActionAid Hellas, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 12:30-13:30, Γιάννης Χαρχαντής, Ιδρυτής του Infinity Greece, Elevator pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό
 • 13:30-14:30, Καλλιόπη Κουκλατζή, Σύμβουλος Καριέρας στην «Employ Edu – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας», Περιζήτητες δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας
 • 14:30-15:30, Ευάγγελος Σιδέρης, Life & Business Coach, Μέλος IPD, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς να τα καταφέρω

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις:

 • Career & LinkedIn tips by Employ edu
 • Προσωπικό coaching by HCCMA
 • Interview tips by Labora

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες περιμένουν τους υποψηφίους!

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kordelio-evosmos στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Δήμου Καβάλας

To skywalker.gr  – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνει το #JobDay Δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στη «Μεγάλη Λέσχη Καβάλας», Κύπρου 12-14 (Καβάλα), και ώρες 10:30-15:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμου Καβάλας απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
 • 10:30-11:30, Γιώργος Θερίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Συνέντευξη επιλογής προσωπικού
 • 11:30-12:30, Απόστολος Φωτιτζίδης, Personal & Business Strategist, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 12:30-13:30, Άσπα Καρποζήλου, Career and Business Coach, Personal Branding: Πώς να προωθήσω τον επαγγελματικό εαυτό μου
 • 13:30-14:30, Σταύρος Αμοιράς, Συνιδρυτής – Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της εταιρίας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Ποιες δεξιότητες απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
 • 14:30-15:30, Θεράπων Φάκας, Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επικοινωνίας, Life & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς;

Ακόμη, ως παράλληλη δράση εξατομικευμένης υποστήριξης θα προσφέρονται:

 • CV tips by ΚΔΒΜ Μητάκος Χαράλαμπος
 • Interview tips by Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (Δήμος Καβάλας)
 • Coaching by HCCMA
 • Job searching by Apopsi Consulting

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Καβάλας μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kavala2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Career Path Youth στις 3 Απριλίου στον Δήμο Αχαρνών

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρες 10:15-13:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος» του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Αθανασίου Μπόσδα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 3 Απριλίου στις Αχαρνές, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τη Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 12:15 οι κύριοι Κώστας Κατασανέβας, Managing Director Career Gate, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας και Θανάσης Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος Career Gate, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, θα ενημερώσουν το κοινό αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα αναφερθούν στην επιλογή τύπου σχολείου, στα επιστημονικά πεδία, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, στους συντελεστές βαρύτητας, στη διεπιστημονικότητα, ενώ παράλληλα θα αναλύσουν τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας, τη βιομηχανική επανάσταση και τη χρησιμότητα των δεξιοτήτων.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Ευθύμιος Χαροκόπος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις απορίες που έχουν πολύ συχνά οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Στο site https://careerpathyouth.gr/ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου το #JobDay Αφετηρία σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φυλής.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής θα διεξαχθεί στο ωδείο του δήμου Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια 133 41), από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Tο #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» και πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων. Η δράση απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν αυτές τις δεξιότητες και στοχεύει στην ενδυνάμωσή τους στον εργασιακό τομέα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

10:00-10:45:    Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

11:00-11:45: Elevator pitch – Παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό, Κατερίνα Γκρίτζαλη, Εκπαιδευτικός BSc, MSc, Διευθύντρια Έργων Εκπαίδευσης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:00-12:45: Ο ρόλος του LinkedIn στην αγορά εργασίας, Δέσποινα Πίκουλη, Life & Business Coach, Mentor και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-fylis-24-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING