Connect with us

Business

Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action”

Καθιερωμένη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική επιχειρηματικότητα, εναρμονισμένη με τις προκλήσεις του σήμερα

Η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη ως επείγουσα πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο από τη μία πλευρά, και η ψηφιακή μεταρρύθμιση, ο τεχνοκρατικός μετασχηματισμός,  η εικονική πραγματικότητα, καθώς και η τεχνητή νοημοσύνη που συνθέτουν το μέλλον, διαμορφώνοντας μια νέα τεχνολογική επανάσταση, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση από την άλλη μεριά ήταν τα πολύ σημαντικά θέματα για την επιχειρηματική κοινότητα που θίχτηκαν στο GRBossible “In Action”.

  

Το διήμερο φεστιβάλ που διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Αττικής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Στη διάρκειά του οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον εκθεσιακό χώρο, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στα βιωματικά workshops επιχειρηματικότητας, σε ατομικές συνεδρίες στο corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, στα δύο συνέδρια με θέμα “Ιn Action onlife” για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη και με θέμα In Action online για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, καθώς και στην απονομή βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου την πρώτη και τη δεύτερη μέρα ο κ. Δημήτρης Φυντάνης, Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας skywalker.gr, καλωσόρισε το κοινό και, χρησιμοποιώντας έξυπνα το πηγαίο χιούμορ του, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα του μεγέθους της επιχειρηματικής προσπάθειας και των δυσκολιών της σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται στη σημερινή εποχή από τον νέο επιχειρηματία κατά τη δημιουργία επιχειρηματικού οφέλους.

Την έναρξη του συνεδρίου κατά  την πρώτη ημέρα κήρυξε ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο, ενώ χαρακτήρισε την καινοτομία ως «συναρπαστικές και βιώσιμες ιδέες που θα γίνουν κοινωνικά χρήσιμες». Αναφέρθηκε στον όρο περιβαλλοντική καινοτομία χαρακτηρίζοντάς την ως «επείγουσα πρόκληση ενός καλύτερου αύριο».

Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και εξελίξεις στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο» έδωσε ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. Ο κ. Βαρελίδης μίλησε για την κοσμολογία του περιβάλλοντος την τελευταία διετία και τις αλλαγές που απαιτούνται να εκτελεστούν άμεσα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.  Αναφέρθηκε στην έλλειψη πλεονάσματος των φυσικών πόρων και έθεσε ως αντίβαρο τα καταναλωτικά πρότυπα που επικρατούν την τωρινή περίοδο. Μέσω της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ότι οφείλουμε να συνδυάζουμε τις ανάγκες των ανθρώπων με αυτές του πλανήτη. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση φτιάχνει ένα σύστημα κανόνων για την ευημερία και το μέλλον της με βάση τους διαθέσιμους πόρους».

Το πρώτο πάνελ με θέμα: «Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» παρουσιάστηκε αμέσως μετά με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Μπανούση, Τεχνικό Σύμβουλο, Πράσινο Ταμείο. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ο κ. Νίκος Λουδάρος, Ιδρυτής Composter και η κα Ευγενία Καραπάτσιου, Περιβαλλοντολόγος MSc, εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Ο κ. Μπανούσης χαρακτήρισε την παρουσία του ως συμβολή στη συσπείρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και ως ευκαιρία για να κατατεθούν οι απόψεις και οι εμπειρίες τους για αυτές τις προσεγγίσεις. Στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, τοποθετήθηκε λέγοντας: «H διοίκηση παραδοσιακά δεν στηρίζει την καινοτομία, έχει αδράνεια και χρονική υστέρηση. Η προσπάθειά μας είναι λοιπόν να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και να προβλέπουμε τις ανάγκες του αύριο» ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, πήρε τον λόγο τονίζοντας το ότι: «Η συγκυρία αυτή την περίοδο για περιβαλλοντική καινοτομία είναι εκπληκτική. Η ανάγκη είναι τεράστια και οι δυνατότητες πάρα πολλές». Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Λουδάρος, εξήγησε το πώς η Composter κατάφερε να δημιουργήσει τους πρώτους κάδους για την περιβαλλοντική καινοτομία. Τέλος, η κα Ευγενία Καραπάτσιου  ενημέρωσε το κοινό για τη ΔΙΑΔΥΜΑ, Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονία και εξήγησε πως λειτουργούν τα κέντρα της, ενώ σημείωσε ότι: «Είμαστε πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων με 6 διαφορετικούς κάδους».

Στο πάνελ που ακολούθησε με θέμα: «Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος στα «Αγρονέα», ενώ συμμετείχαν οι ομιλητές: κ. Μιχάλης Στάγγος,  Founder IDCG – Director EIT Food Hub Greece / Co-Founder – Partner, L Stone Capital, ο Δρ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, ο Δρ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης, Καθηγητής Βιοχημείας, ΓΠΑ, ο κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Smart Agro Hub και Διευθυντής προϊόντος της Centaur και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Γεωπόνος – Capacity Building Director ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών. Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε σχετικά με το θέμα της συζήτησης και ανέφερε ότι προϊόν της αγροτικής παραγωγής είναι περιορισμένο, κυρίως γιατί οι Έλληνες αγρότες δεν καινοτομούν. Τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Βολουδάκης, λέγοντας πως στα πανεπιστήμια γίνεται δουλειά με σκοπό να μεταλαμπαδευτεί η γνώση στους αγρότες, όμως η τεχνογνωσία αυτή δεν μεταφέρετε με επιτυχία στους αγρότες. Ο κ. Μανώλης Φλεμετάκης συνέχισε λέγοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι ξεχωρίζουμε την επιχειρηματικότητα  με τον κόσμο της επιστήμης, ενώ η καινοτομία άργησε να μεταφερθεί στους αγρότες λόγο κακής επικοινωνίας. Στη συνέχεια ο κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, είπε πως αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι αγρότες συμβουλεύονται τους προμηθευτές τους κυρίως, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή μεταφορά γνώσεων. Τον λόγο πήρε ο κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος υπερθεμάτισε λέγοντας: «Οι απόφοιτοι έχουν πολλές και καινοτόμες ιδέες αλλά θα πρέπει να εισακουστούν. Με την κατάλληλη υποστήριξη οι αγρότες θα μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για να εξελίξουν τις καλλιέργειές τους».

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με το πάνελ «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στην Περιβαλλοντική Καινοτομία & στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» με συντονιστή την κα Σοφία Χύτου, δημοσιογράφο pagenews.gr, η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές κ. Νικόλαο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομικών, κα Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλο Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, Project Manager EIT-Health Hub, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), κ. Σωτήρη Πετρόπουλο, Συνιδρυτή του HIGGS & Επίκουρο Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κ. Αλέξανδρο Καρύδη-Καρανδρέα, Co-founder & Partner, Sporos Platform και κ. Γιώργο Στασινόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Κουλοχέρης κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού με μια σημαντική έρευνα της Eurostat η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση Πανευρωπαϊκά στον τομέα των καινοτόμων επιχειρήσεων με ποσοστό 73% στο σύνολο των νέων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους τρόπους με τους οποίους γίνεται η χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι γίνονται βήματα να δοθούν πακέτα χρημάτων και με άλλα «εργαλεία» πέρα απ’ τις τράπεζες. Στη συνέχεια η κα Βασιλάκη πήρε τον λόγο εξηγώντας με ποιο τρόπο το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου υποστηρίζει μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για μεγέθυνση. Ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε το κοινό για τη δραστηριοποίηση της HIGGS στο χώρο των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με τη δημιουργία Εκκολαπτηρίων και Πράσινου Επιταχυντή αλλά και του νέου διαγωνισμού για την πράσινη καινοτομία με τον τίτλο: “Green Ideas Greece”. Ο κ. Στασινόπουλος μίλησε ειδικά για την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, καθώς και για το τι πρέπει να γίνει στους πόρους του μέλλοντος και τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν στα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί μέχρι το 2027. Τέλος, ο κ. Καρύδης-Καρανδρέας αναφέρθηκε σε θέματα επενδυτικής στρατηγικής στην κυκλική οικονομία και στον τρόπο που «ξεκλειδώνει» μια τέτοια επένδυση.  

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε πάνελ ομιλητών σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση, το metaverse περιβάλλον και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης στην ψηφιακή μετάβαση.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Δημήτρη Φυντάνη, Διευθυντή Επιχειρησιακής Συνέχειας, skywalker.gr,  ο  Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος, Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας, απηύθυνε χαιρετισμό και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το δυναμικό της. Για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στην καινοτομία και τις καινοτόμες ιδέες και να τις μεταμορφώσουμε σε επιχειρήσεις και οικονομία». Μεταξύ άλλων είπε ότι «το μέλλον της χώρας είναι οι καινοτόμες ιδέες που γίνονται οικονομικό αποτέλεσμα», ενώ κλείνοντας ανέφερε την ανάγκη: «να κρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό εδώ και να το ενθαρρύνουμε να παράγει».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του κ. Μιχάλη Δρίτσα, Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρ. Δήμα, αρμόδιου τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με θέμα: «Ψηφιακή Μεταρρύθμιση και Καινοτομία: Ο ρόλος της Πολιτείας». Ο κ. Δρίτσας ευχαρίστησε για την πρόσκληση εκ μέρους του υφυπουργού κ. Χρ. Δήμα ενώ τόνισε ότι «το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνει έμφαση στην καινοτομία». Έγινε παρουσίαση με έμφαση στα εξής: Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) 2022 σημειώνοντας ότι «η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα του ανθρωπίνου κεφαλαίου, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη να φτάσουμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο». Επεσήμανε το ρόλο της πολιτείας στα εξής σημεία: Την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων. Επιπλέον σημείωσε ότι «Ο αριθμός ψηφιακών συναλλαγών έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ μέσα από διαβούλευση η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει σε ένα καλό πλαίσιο».

Το πάνελ με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Βιοτεχνολογία-Τεχνητή Νοημοσύνη-Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και συντονιστή τον κ. Παντελή Λάμπρου,  Co-founder & CEO, Products & Investments, Business Management Consulting, ξεκίνησε με μια εισαγωγική ομιλία του κ. Λάμπρου τοποθετώντας την περίοδο που βρισκόμαστε ως τρίστρατο: πληροφορική, διεθνοποίηση αγορών και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ερώτηση του κ. Λάμπρου στον κ. Μιχάλη Δρίτσα: «Τι περιμένουμε οι άνθρωποι του οικοσυστήματος για την εξέλιξη του Elevate Greece;» O κ. Δρίτσας απάντησε λέγοντας ότι «το οικοσύστημα είναι αρκετά ευμετάβλητο και υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι, όταν συνεργάζεσαι με τον ιδιωτικό τομέα. Το Elevate Greece είναι μία start-up  από μόνη της με τη φιλοδοξία να μετατραπεί σε μία ανώνυμη εταιρία που θα στηρίζεται στα πόδια της. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης,  Founder, Tech Lead AI and Me SMPC επισημαίνοντας: «Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Elevate Greece είναι ότι εμπιστεύτηκε μια start-up για τη δημιουργία της. Το βασικό πράγμα που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι τα χρήματα αλλά το στοίχημα να σε εμπιστευτούν μεγάλοι οργανισμοί». Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Λάμπρου, Professor of Enzyme Technology, Director & Head of the Laboratory of Enzyme Technology, Συνιδρυτής/CR&DO Τεχνοβλαστού Enzyceuticals πήρε το λόγο τονίζοντας ότι η Βιοτεχνολογία σήμερα αποτελεί το συνδυασμό επιστήμης και τεχνολογίας, με στόχο την εφαρμογή γνώσεων για παραγωγή χρήσιμων προϊόντων και έχει συνεισφέρει σημαντικά και στους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Ο κ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds,  μίλησε για τα έξυπνα ρομποτικά συστήματα της NBG Bussiness Seeds ενώ αναφέρθηκε και σε εταιρίες που εξαγοράστηκαν. Τόνισε το ότι έχουμε το σωστό timing, χρήματα και εταιρίες για να τραβάνε κεφάλαια από το εξωτερικό. Τέλος ο κ.  Αθανάσιος Μαρκαντώνης,  Professor of Enzyme Technology, Director & Head of the Laboratory of Enzyme Technology, Συνιδρυτής/CR&DO Τεχνοβλαστού Enzyceuticals, αναφέρθηκε στον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης Alcatlyst και παρέθεσε μεταξύ άλλων: «Για να οργανώσεις εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θέλει ένα έτος. Όλα όσα σχεδιάζει η ακαδημία δεν έρχονται απαραίτητα σε γνώσεις κοινωνίας, δημιουργούμε συνεργασίες και δεν μένουμε αδρανείς»

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το πάνελ: «Metaverse – Νέο Ψηφιακό Δίκτυο Εικονικών Κόσμων» το οποίο συντόνισε ο κ. Γεώργιος Κουράκος, Managing Director at AMG Media | Forbes 30 Under 30 GR και με τους ομιλητές: κ. Γιώργο Μέγα,  Σύμβουλο Καινοτομίας & Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ο οποίος ανέπτυξε την τοποθέτησή του σχετικά με το πώς στο ΕΚΤ ως σύμβουλοι καινοτομίας αξιοποιούν τις πληροφορίες που έρχονται από διάφορα reports, τον κ. Μάριο Ροΐδη, Σύμβουλο Καινοτομίας, Enterprise Europe Network – Hellas, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ο οποίος όρισε το Metaverse ως έναν χώρο εικονικής πραγματικότητας στον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελεί την εξέλιξη του διαδικτύου κατά κάποιο τρόπο και επεσήμανε ότι το Metaverse μας προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για κοινωνικές και επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, ενώ θα είναι αποτελεσματικό, ευέλικτο και λειτουργικό για όλους, τον κ. Ανδρέα Φίλια, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος παρουσίασε το project του Ψηφιακού Μουσείου, ένα project της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνδυάζει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με τη νέα τεχνολογία, την κα Ελισάβετ Νίκα, Συνιδρύτρια και Μanaging Director, Covariance, που παρουσίασε την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Covariance  για τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία έχει ως σκοπό τη βέλτιστη παρακολούθηση των ασθενών με Πάρκινσον, ενώ ανέφερε το ότι: «η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών τους και τέλος την κα Φανή Κλειδά,  Κοινωνικός & Οργανωσιακός Ψυχολόγος (B.Sc., M.Sc., MBCT), η οποία έκανε μια κριτική κοινωνική προσέγγιση σε κάποιες διαστάσεις του Metaverse τονίζοντας ότι «όλη αυτή η νέα τεχνολογία έχουμε ήδη δει από έρευνες που έχουνε γίνει ότι προκαλεί αρκετά ψυχολογικά φαινόμενα που είναι δυσλειτουργικά και που αποτελούν μήτρες ψυχοπαθολογίας».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του πάνελ: «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στην Ψηφιακή Μετάβαση» με συντονίστρια την κα Ιωάννα Ηλιάδη, Δημοσιογράφο armyvoice.gr, η οποία έδωσε αρχικά τον λόγο στον κ. Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο, Διευθυντή Τμήματος Επενδύσεων, ΕΑΤΕ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ουσιαστικά ο διαχειριστής των Ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων. Πλέον υπάρχουν 2,1 δισεκατομμύρια ελεύθερα για να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κλάδοι. Στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Σταύρου, Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος ανέφερε το ότι ξεκίνησε η νέα περίοδος το ΕΣΠΑ 2021-2027 με Budget 25 δισεκατομμύρια. Ο κ. Παναγιώτης Οικονόμου, Managing Partner Step Consulting, πήρε τον λόγο λέγοντας πως υπάρχουν παράπονα για δυσκαμψίες που επικρατούν στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων. Ανέφερε επίσης ότι αυξάνονται πολύ οι μικρο- χρηματοδοτήσεις με κεφάλαια 5 έως 10 χιλιάδων ευρώ, για τα πρώτα βήματα μιας εταιρίας. Ο κ. Πέτρος Ποδάρας, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, Συντονιστής του Κέντρου Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής πήρε τον λόγο και μίλησε για τις  εμβληματικές δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, όπως η ανακατασκευή του πρώην λυσσιατρείου Αθηνών σε κέντρο στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, η δημιουργία νέων ερευνητικών υποδομών και ενίσχυση επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παναγόπουλου, Συμβούλου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο Πράξη: «Υπάρχουν πολλές προσκλήσεις για τα αυτόνομα ρομπότ με εστίαση στην πράσινη μετάβαση, ενώ υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον στους κβαντικούς υπολογιστές. Θέλουμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις νέες τεχνικές που θα τους ταιριάζουν για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους».

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022, τα οποία παρουσίασε η κα Βασιλική Μαγγλάρα, παρουσιάστρια στο STENT TV.

Τα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022 που δόθηκαν είναι τα ακόλουθα:

 • Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στην εταιρία DNA Sequence SRL.

Το Βραβείο παρέλαβε η κα Νανά Παλαιτσάκη, Communication Manager στην DNASequence SRL.

 • Αργυρό Βραβείο Καινοτομίας στην εταιρία Cyrus A.E.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Αθανάσιος Στούμπος, Co-Founder στην Cyrus A.E.

 • Αργυρό Βραβείο Καινοτομίας στην Yolt Labs.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Σοφοκλής Κυρικλάκης, COO / Head of Producto-Founder στην Yolt Labs.

 • Αργυρό Βραβείο Περιβάλλοντος στην εταιρία Composter.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Λουδάρος, ιδρυτής της Composter.

 • Αργυρό Βραβείο Περιβάλλοντος στην εταιρία

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Στέγγος, CEO & Co-Founder στην Cyclefi.

 • Χάλκινο Βραβείο Παράδοσης στην εταιρία

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Κυριάκος Τσίγκρος, Co-founder & CEO στην Campsaround.

 • Χάλκινο Βραβείο Κοινωνικού Προσανατολισμού στην εταιρία Agrihost.

Το Βραβείο παρέλαβε η κα Στεφανία Τσινούλη, ιδρύτρια της Agrihost.

Οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν είναι οι εξής:

 1. Skywalker – Επιχειρηματικότητα

Στην κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τις εταιρίες Vivodi Telecom και Fortius Finance.

 1. Skywalker – Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Στον κ. Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθυντή του Corallia, για την προσφορά και τη συμβολή του στην εξέλιξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 1. Αποτελεσματική Δράση για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα

Στην Uni.Fund για τις καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις της για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

 1. Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Στην Startup Pathways για την υποστήριξη της ανθρωποκεντρικής επιχειρηματικότητας με το εκπαιδευτικό έργο της.

 1. Αξιοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικής Τεχνογνωσίας

Στην Elevate Greece για τα εργαλεία, τις μεθόδους και τα προγράμματα που δημιούργησε για την υποστήριξη των ειδικών ελληνικών επιχειρηματικών αναγκών.

Το αντιπροσωπευτικό video του GRBossible είναι διαθέσιμο σε αυτό το link.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υποστηρικτές: ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, STARTAB, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, EUROPE DIRECT ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, PRODUCTS & INVESTMENTS – BUSINESS MANAGEMENT CONSULTING, AI CATALYST, HIGGS, NBG BUSINESS SEEDS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, STEP CONSULTING

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ,                       E-DAILY, E-RADIO, INSIDER.GR, VORIA.GR, MAGDA’S NEWS.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUPPER, GREENAGENDA.GR, COMTODAY, TECHPRESS.GR, INTERESTING PEOPLE, EMEA.GR, ECOZEN.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ICTPLUS.GR, BIZTECH.GR, TECH CHANNEL PARTNER, FLOW MAGAZINE, BIOENERGY NEWS, INFOCOM.GR, DEAL NEWS, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, EXPOS GREECE, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Business

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ωραιοκάστρου και Δέλτα διοργανώνει το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο 2ο ΓΕ.Λ. Ωραιοκάστρου και ώρες 17:00-21:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 17:00-17:15, Χαιρετισμοί
 • 17:15-18:15, Μπάμπης Μιχαηλίδης, Ιδρυτής της Poetic-Intelligence-for-Leaders, Personal Branding: Πώς να προωθώ τον εαυτό μου
 • 18:15-19:15, Κλέαρχος Κωνσταντίνος Σταματουλάκης, Ψυχολόγος, Διαχείριση εργασιακού άγχους
 • 19:15-20:15, Χρυσοπηγή Βαρδίκου,Οικονομολόγος – Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 20:15-21:15, Αλέξανδρος Γκαγκαλνάς, Sales & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία

Ακόμη, ως παράλληλες δράσεις θα προσφέρονται:

 • Επαγγελματικός προσανατολισμός by LABORA
 • CV & Interview Tips by IASIS | At Work

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-oraiokastro-delta στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα σε συνεργασία με το IASIS At Centro διοργανώνει το #JobDay Αφετηρία την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις εγκαταστάσεις της ΑμΚΕ IASIS (28ης Οκτωβρίου 68 & Κότσικα 2, Αθήνα) και ώρες 11:00–14:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Tο #JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» και πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων. Η δράση απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:00-11:15: Εγγραφές

11:15-12:00:    Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:00-12:15: Διάλειμμα – Καφές

12:15-13:00: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, Ελένη Παπαδάκη, Σύμβουλος καριέρας

13:00-13:15: ΔιάλειμμαΕλαφρύ γεύμα

13:15-14:00: Tips για συνέντευξη, Μαρία Ζαρωτιάδου, Managing Director της Plan of Business και της Plan Career by Plan of Business

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – IASIS At Centro  μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-iasis-at-centro-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες σε περιμένουν στο #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, διοργανώνει το #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 από τις 10:00 έως τις 16:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν, με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά, να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
 • 10:30-11:30, Δάφνη Γαλογαύρου, Σύμβουλος Απασχόλησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων – Φιλόλογος, Οδηγίες σύνταξης βιογραφικού σημειώματος
 • 11:30-12:30, Μαρία Γραμματικοπούλου, Employability Counselor at ActionAid Hellas, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 12:30-13:30, Γιάννης Χαρχαντής, Ιδρυτής του Infinity Greece, Elevator pitch: Πώς να παρουσιάζομαι σε 1 λεπτό
 • 13:30-14:30, Καλλιόπη Κουκλατζή, Σύμβουλος Καριέρας στην «Employ Edu – Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας», Περιζήτητες δεξιότητες στη σύγχρονη αγορά εργασίας
 • 14:30-15:30, Ευάγγελος Σιδέρης, Life & Business Coach, Μέλος IPD, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς να τα καταφέρω

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εξής παράλληλες δράσεις:

 • Career & LinkedIn tips by Employ edu
 • Προσωπικό coaching by HCCMA
 • Interview tips by Labora

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες περιμένουν τους υποψηφίους!

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kordelio-evosmos στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Δήμου Καβάλας

To skywalker.gr  – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας διοργανώνει το #JobDay Δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 στη «Μεγάλη Λέσχη Καβάλας», Κύπρου 12-14 (Καβάλα), και ώρες 10:30-15:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Το #JobDay Δήμου Καβάλας απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και συγκεντρώνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

 • 10:00-10:30, Χαιρετισμοί
 • 10:30-11:30, Γιώργος Θερίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Συνέντευξη επιλογής προσωπικού
 • 11:30-12:30, Απόστολος Φωτιτζίδης, Personal & Business Strategist, Social media και αναζήτηση εργασίας
 • 12:30-13:30, Άσπα Καρποζήλου, Career and Business Coach, Personal Branding: Πώς να προωθήσω τον επαγγελματικό εαυτό μου
 • 13:30-14:30, Σταύρος Αμοιράς, Συνιδρυτής – Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της εταιρίας ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Ποιες δεξιότητες απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
 • 14:30-15:30, Θεράπων Φάκας, Σύμβουλος Ανάπτυξης & Επικοινωνίας, Life & Business Coach, Αλλαγή καριέρας σε κάθε ηλικία: Πώς;

Ακόμη, ως παράλληλη δράση εξατομικευμένης υποστήριξης θα προσφέρονται:

 • CV tips by ΚΔΒΜ Μητάκος Χαράλαμπος
 • Interview tips by Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών (Δήμος Καβάλας)
 • Coaching by HCCMA
 • Job searching by Apopsi Consulting

Ταυτόχρονα, στον χώρο θα βρίσκονται εταιρίες των οποίων οι εκπρόσωποι θα διεξάγουν συνεντεύξεις με τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Δήμος Καβάλας μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-kavala2024 στην αντίστοιχη φόρμα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

Career Path Youth στις 3 Απριλίου στον Δήμο Αχαρνών

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρες 10:15-13:15 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μάριος-Δημήτριος Σουλούκος» του Δημαρχείου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87 και Αθανασίου Μπόσδα).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth στις 3 Απριλίου στις Αχαρνές, οι επισκέπτες και οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και τη Α΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 10:15 έως τις 12:15 οι κύριοι Κώστας Κατασανέβας, Managing Director Career Gate, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας και Θανάσης Λέλες, Επιστημονικός Υπεύθυνος Career Gate, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας, θα ενημερώσουν το κοινό αναφορικά με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, θα αναφερθούν στην επιλογή τύπου σχολείου, στα επιστημονικά πεδία, στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, στους συντελεστές βαρύτητας, στη διεπιστημονικότητα, ενώ παράλληλα θα αναλύσουν τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας, τη βιομηχανική επανάσταση και τη χρησιμότητα των δεξιοτήτων.

Από τις 12:30 έως τις 13:15 θα ακολουθήσει η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Ευθύμιος Χαροκόπος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα καλύψει τις θεματικές των τεχνικών για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους, της σημασίας της σωστής αξιοποίησης του χρόνου και των βασικών αρχών διαχείρισής του, καθώς και των πρακτικών στρατηγικών καλού προγραμματισμού, αποτελεσματικής διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης μελέτης, απαντώντας στις απορίες που έχουν πολύ συχνά οι έφηβοι σήμερα, ιδίως όταν ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει ποιον εκπαιδευτικό κλάδο θα επιλέξουν και κατά συνέπεια ποιο επάγγελμα θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

Στο site https://careerpathyouth.gr/ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει την Παρασκευή 5 Απριλίου το #JobDay Αφετηρία σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φυλής.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής θα διεξαχθεί στο ωδείο του δήμου Φυλής (Δημαρχείου 7, Άνω Λιόσια 133 41), από τις 10:00 έως τις 13:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Tο #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» και πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια ανάπτυξης ατομικών δεξιοτήτων. Η δράση απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν αυτές τις δεξιότητες και στοχεύει στην ενδυνάμωσή τους στον εργασιακό τομέα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

10:00-10:45:    Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

11:00-11:45: Elevator pitch – Παρουσίαση του εαυτού μου σε 1 λεπτό, Κατερίνα Γκρίτζαλη, Εκπαιδευτικός BSc, MSc, Διευθύντρια Έργων Εκπαίδευσης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:00-12:45: Ο ρόλος του LinkedIn στην αγορά εργασίας, Δέσποινα Πίκουλη, Life & Business Coach, Mentor και Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Φυλής μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-fylis-24-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING