Connect with us

Συγκινητικά

Ομαδική έκθεση ευαισθητοποίησης “Το Παιδί και ο Κόσμος του”

Σύγχρονοι καλλιτέχνες -εικαστικοί και εικονογράφοι- ενώνουν τη φωνή τους για το σεβασμό και την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού, σε μια έκθεση με τίτλο “Το παιδί και ο κόσμος του”, που θα φιλοξενηθεί από τις 16 έως τις 26 Ιανουαρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αλλά και 15 χρόνων από τη σύσταση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού ως σωματείου μη κερδοσκοπικού, το Δίκτυο διοργανώνει την εικαστική έκθεση ευαισθητοποίησης “Το παιδί και ο κόσμος του”.

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 19:00.

Επιμέλεια έκθεσης: Μυρτιά Νικολακοπούλου

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λεμονιά Αμαραντίδου, Νικόλας Ανδρικόπουλος, Αντώνης Βαβαγιάννης, Αντώνης Βάθης, Σβετλίν Βασίλεβ, Κατερίνα Βερούτσου, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Γιάννης Γκανάς, Ιωάννα Γκούμα, Μυρτώ Δεληβοριά, Χαράλαμπος Δερμάτης, Ζένια Δημητρακοπούλου, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Στεφανία Ζουρούδη, Λίλα Καλογερή, Μαριγώ Κάσση, Πάρις Κούτσικος, Κατερίνα Κρις, Αλέξανδρος Λάιος, Παναγιώτης Λάμπρου, Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου, Χαρά Μαραντίδου, Αδάμ Μαρτινάκης, Σταμάτης Μήτσιος (STMS), Μίλτος Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Μαρία Μπαχά, Φιόνα Μουζακίτη, Βιβή Ντέμη, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Πωλίνα Παπανικολάου, Παυλίνα Παμπούδη, Ελένη Πανουκλιά, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ντανιέλα Σταματιάδη, Ακριβή Συμεωνίδη, Εύη Τσακνιά, Ξανθίππη Τσαλίμη, Μάρω Φασουλή, Σοφία Χουλιαρά, Κατερίνα Χριστοπούλου, Βάσω Ψαράκη.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Συγκινητικά

Φιλοσοφικός περίπατος: στον δρόμο της τέχνης και της φιλοσοφίας

Από ποιον δρόμο πήγαιναν οι αρχαίοι Αθηναίοι στο θέατρο;
Ποιος δρόμος είναι το “μπαλκόνι της Ευρώπης”;
Πώς συνδέεται ο Πλάτων με τον Διόνυσο;
Πώς συνδέονται οι “Τέχνες” με τη φιλοσοφία του Πυθαγόρα και του Πλάτωνα;
Τι ήταν η Μουσική Αρμονία των Ουρανίων Σφαιρών;
Γιατί οι παραστάσεις στην αρχαιότητα ονομάζοντας διδασκαλίαι;

Στον περίπατο αυτό, συνδυάζουμε την αρχαία ελληνική σκέψη, την ιστορία και τη φιλοσοφία. Ξεκινώντας από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θα περπατήσουμε στα χνάρια των αρχαίων φιλοσόφων, και των μεγάλων τραγωδών και θα ξετυλίξουμε στη διαδρομή μας τα μυστικά που κρύβουν τα μνημεία. Προορισμός μας η εξωτερική πλευρά του Ηρωδείου, όπου μέσα από βιωματικές καταστάσεις θα νιώσουμε τη σημασία της τέχνης και της φιλοσοφίας στη ζωή του ανθρώπου.

Ενδείκνυται η χρήση άνετων παπουτσιών.

Διοργάνωση: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Continue Reading

Επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεαρός με κινητικά προβλήματα χορεύει ζεϊμπέκικο και συγκινεί

Μία μοναδική στιγμή έζησαν πρόσφατα όσοι παρακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου.

Στο τραγούδι Μέχρι το Τέλος, ένας νεαρός άνδρας με κινητικά προβλήματα ανέβηκε πάνω στη σκηνή και χόρεψε ένα σπάνιας ομορφιάς ζειμπέκικο μέσα από την ψυχή του.

Οι θεατές δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν καθ΄όλη τη διάρκεια του χορού του, ενώ τον αποθέωσαν κυριολεκτικά στο τέλος.

Η τραγουδίστρια δεν έκρυψε τη συγκίνησή της ενώ ο νεαρός την αγκάλιασε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Continue Reading

Συγκινητικά

This is me: Μια φωτογράφηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο (Video)




Μια μοναδική φωτογράφηση από το πρακτορείο μοντέλων Zebedee Management. Ένα μοναδικό project με φωτογραφίες ανθρώπων πέραν της αναπηρίας τους.

Μια φωτογράφηση που αναδεικνύει την μοναδικότητα, την ικανότητα και την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου…

Δείτε το πραγματικά συγκινητικό βίντεο:

Continue Reading

Συγκινητικά

ΒΙΝΤΕΟ: Η τρυφερή φιλία ενός μωρού με ένα αξιολάτρευτο κουταβάκι!

Μπορεί η οικογένεια να ήθελε να κρατήσει το κουταβάκι ρετρίβερ μακριά από την μόλις 8 μηνών κορούλα τους Ella, αλλά το αξιολάτρευτο κουτάβι βρήκε μια πόρτα ανοιχτή και αμέσως θέλησε να το πλησιάσει!

Λίγα λεπτά μετά και τα δύο κυλιόντουσαν στο πάτωμα με το μωράκι να γελάει ευτυχισμένο και το σκυλάκι να δέχεται τα χάδια της μικρής του φίλης!

Δείτε το βίντεο!

Continue Reading

Συγκινητικά

ΒΙΝΤΕΟ: Αγοράκι χωρίς χέρια και πόδια προσπαθεί να ηρεμήσει το μικρό αδερφάκι του που κλαίει

Το βίντεο που ανέβασε η Katie Whiddon, με ένα από τα παιδιά της, τον 3χρονο Camden, που γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια αλλά θέλει να φροντίσει το μικρό αδελφό του, έχει συγκινήσει όλον τον κόσμο.

Μπορεί ο Καμντεν να μην έχει χέρια και πόδια, αυτό όμως κάθε άλλο παρά τον κάνει να σταματήσει να προσπαθεί να προσέχει τα αδέλφια του, όμως κάνει σε αυτό το συγκινητικό βίντεο.

Εδώ θα τον δείτε, να είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, και δίπλα του ο μικρός του αδερφός Jaxton να κλαίει.

Καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και τελικά φτάνει στην πιπίλα του Jaxton και χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του και τα χέρια του (που φτάνουν μέχρι το σημείο του αγκώνα) και καταφέρνει να βάλει την πιπίλα στο στόμα του Jaxton.

Και συνεχίζει να την κρατάει εκεί μέχρι που ο Jaxton σταματάει να κλαίει.

Δείτε το υπέροχο βίντεο

Continue Reading

Επικαιρότητα

Βίντεο: «Η αξία του να δίνεις» μέσα από μια διαφήμιση που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

Ένα μάθημα ζωής.

Ένα μικρό αγόρι σε κάποια φτωχογειτονιά της Ταϊλάνδης το οποίο κλέβει ένα σιρόπι και μερικά παυσίπονα.

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου αρχίζει να τον βρίζει αλλά το παιδί της λέει ότι έκλεψε τα φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του.

Τη λύση δίνει ο ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού που πληρώνει τα φάρμακα του νεαρού παιδιού.

Τριάντα χρόνια μετά ο ηλικιωμένος αλλά πάντα με ανοιχτή καρδιά να βοηθήσει τους συνανθρώπους του άνδρας συνεχίζει να παθαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το άπορο αγόρι έχει γίνει πια ένας επιτυχημένος γιατρός ο οποίος, από σύμπτωση, βλέπει τον ηλικιωμένο.

«Το ποσό έχει εξοφληθεί 30 χρόνια πριν με τρία κουτιά πενικιλίνης και μία μερίδα σούπας» έγραψε στο σημείωμα που άφησε.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING