Connect with us

Επικαιρότητα

42497

Ο Γιώργος Καπουτζίδης -μετά την θριαμβευτική επιτυχία του πρώτου του θεατρικού έργου με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», που έσπασε ταμεία για τρεις συνεχόμενες χρονιές- ανανεώνει την συνεργασία του με τις Θεατρικές Σκηνές, για το ανέβασμα του ολοκαίνουργιου έργου του, και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη του κοινού Κατιάνα Μπαλανίκα που ανανεώνει και για φέτος την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».

Continue Reading
Advertisement

Επικαιρότητα

Το FGA Center πρωτοπορεί φέρνοντας στην Ελλάδα την Ιατρική Ακριβείας!

Το FGA Center φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Ιατρική Ακριβείας!

Πρωτοπορώντας για ακόμη μία φορά το Κέντρο Εφαρμοσμένης Λειτουργικής Γονιδιωματικής σας δίνει τη δυνατότητα για Εξετάσεις Ιατρικής Ακριβείας!

Τι είναι όμως η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) και που στοχεύει;

Όπως τονίζει ο Δρ. Ελευθέριος Γεωργακόπουλος, (Νευροφυσιολόγος | Μοριακός Βιολόγος | Γενετιστής) και επικεφαλής στο FGA Center:

” Η Ιατρική Ακριβείας (Precision Medicine) στοχεύει σε στρατηγικές πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης που λαμβάνουν υπόψη την ατομική μεταβλητότητα την οποία ενσωματώνει στα γονίδια, στο περιβάλλον και στον τρόπο ζωής με έμφαση στο εξατομικευμένο γενετικό προφίλ για στη διάγνωση και στην εκτίμηση κινδύνου. Τα αποτελέσματα ερευνών συνεχώς επιβεβαιώνουν σαφώς ότι η πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών απαιτεί παρεμβάσεις που στοχεύουν ταυτόχρονα σε πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου”.

Πώς μπορούμε να επέμβουμε και να αλλάξουμε ριζικά τη ζωή μας προς το καλύτερο;

“Έχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από τις εξετάσεις μπορούν να δοθούν και να εφαρμοστούν εξατομικευμένα οδηγίες για την αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής καθώς και να προγραμματιστούν ετήσιοι έλεγχοι σε σχέση με την ατομική μεταβλητότητα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων οδηγούν σε εξατομικευμένη χορήγηση συμπληρωμάτων διατροφής π.χ. για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, αλλά και σε συνδυασμό με φαρμακευτικά σκευάσματα για την πρόληψη είτε της μικροφλεγμονής είτε της υπερλιπιδαιμίας όπως σε περιπτώσεις αυξημένου καρδιαγγειακού κινδύνου σε συνδυασμό των μεταλλάξεων και του διαταραγμένου μεταβολομικού και λιπιδομικού προφίλ”.

Πώς ελέγχεται στην Ιατρική Ακριβείας η ατομική μεταβλητότητα στα γονίδια, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής;

Στην Ιατρική Ακριβείας χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι για την εξακρίβωση της ατομικής μεταβλητότητας: Το εξατομικευμένο γενετικό προφίλ αναλύεται με την αποσαφήνιση – ανίχνευση και την πιστοποίηση των SNPs των γονιδίων στόχων. Οι πολυμορφισμοί αυτοί διαφοροποιούν την ανταπόκριση του κάθε ανθρώπου και επιβεβαιώνουν ότι το γενετικό προφίλ, μας οδηγεί στη διάγνωση και την εκτίμηση κινδύνου και μας κάνει ξεχωριστούς. Η επίδραση του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής αναλύεται με την μεταβολομική ανάλυση, που περιλαμβάνει την μεταβολομική στα ούρα, την λιπιδομική και αμινομική στο πλάσμα. Έτσι η μεταβολομική που εκτελείται ανταποκρίνεται σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση μεταβολιτών, δηλαδή  μικρών μορίων (< 1 kDa) ενός οργανισμού ή ενός συγκεκριμένου βιολογικού δείγματος. Η μεταβολομική, σκιαγραφεί τους μεταβολίτες μέσα σε ένα κύτταρο ή ένα βιολογικό σύστημα και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη μελέτη της επίδρασης της γενετικής παραλλαγής, της νόσου, της εφαρμοζόμενης θεραπείας ή της διατροφής στην ενδογενή μεταβολική κατάσταση των οργανισμών, του οξειδωτικού στρες και της γήρανσης.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Λειτουργικής Γονιδιωματικής, που διερευνά και προτείνει εξειδικευμένες εξετάσεις της κυτταρικής λειτουργίας εδώ και 12 χρόνια, τώρα κάνει την επανάσταση. Εξετάσεις Ιατρικής Ακριβείας!

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: +(30) 210 33 90 340

Διεύθυνση: Σκουφά 2, Κολωνάκι, Αθήνα.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος;

Με τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη λιανική αγορά ρεύματος από την 1η Αυγούστου οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω για να διασφαλίσουν την συμφερότερη τιμή ρεύματος.

Οι αλλαγές είναι οι εξής:

·         Η μηνιαία πάγια χρέωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ

·         Απαγορεύεται η χορήγηση εκπτώσεων που συνδέονται με την χονδρεμπορική αγορά

·         Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει ανασταλεί για 12 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα χωρίς καμιά επιβάρυνση, να αλλάξουν πάροχο ρεύματος όποτε επιθυμούν.

Με τα νέα δεδομένα της αγοράς οι καταναλωτές πρέπει να ερευνούν πριν επιλέξουν πάροχο , για το τι τους συμφέρει καλύτερα. Στο διαδίκτυο υπάρχουν εργαλεία σύγκρισης τιμών για φτηνό ρεύμα όπως το site www.revma1.gr που μπορεί να συγκρίνει τους παρόχους και να προτείνει το φτηνότερο ρεύμα πάντα με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές:

·         Η τιμή του παγίου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 €. Εάν τα ξεπεράσει η πρακτική αυτή θεωρείται παράνομη και υπόκειται στον νόμο Προστασίας του Καταναλωτή. Ο καταναλωτής σε αυτή την περίπτωση μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία και ύστερα θα επιληφθεί του ζητήματος η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

·         Οι πάροχοι συχνά ανακοινώνουν χαμηλό πάγιο, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για όλη τη διάρκεια των 12 μηνών της σύμβασης.

·         Προσφορές, οι οποίες συνδέουν τις τιμές της κιλοβατώρας με την κατανάλωση.

·         Οι πάροχοι ενέργειας τείνουν να συνδέουν την χαμηλότερη τιμολόγηση με τη συνεπή πληρωμή, πράγμα που δεν συνιστά παρανομία, στην περίπτωση που δεν παραπλανάται ο καταναλωτής.

Είναι σημαντικό ότι μετά την έκρηξη που σημείωσε η τιμή του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού τον Αύγουστο, ακολούθησε μια περίοδος διαρκούς πτώσης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αποτελεί μεγάλη ανακούφιση για τους  καταναλωτές. Έτσι προβλέπονται μειώσεις κατά 15% με 20% στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των παρόχων.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Φοίβος Δεληβοριάς «Άνιμε»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, που κυκλοφόρησε την τελευταία, 8η σειρά τραγουδιών του “ΑΝΙΜΕ” τον Μάϊο που μας πέρασε, ετοιμάζεται για την πρώτη ολοκληρωμένη τους παρουσίαση για μια και μοναδική συναυλία, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Θα έχει μαζί του πέρα από την γνωστή και μη εξαιρετέα μουσική του οικογένεια (τον Σωτήρη Ντούβα, τον Κωστή Χριστοδούλου, τον Κώστα Παντέλη και τον Yoel Soto), δύο σπουδαίους σολίστες που έδωσαν τον αέρα και την “anima” τους στο ΑΝΙΜΕ: τον Φώτη Σιώτα και τον Θοδωρή Ρέλλο. Επίσης, σε φοβερή σύμπραξη-τιτανομαχία οι τρεις μουσικοί παραγωγοί που έσκαψαν μαζί με τον Φοίβο αναζητώντας ηχητικά κρυφά δωμάτια την τελευταία δεκαετία: ο Βασίλης Ντοκάκης του ΑΝΙΜΕ και ο Χρήστος Λαϊνάς της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, θα παίξουν μαζί με τη μπάντα ζωντανά επί σκηνής. Στον ήχο δε, ο παραγωγός του ΑΟΡΑΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Γιάννης Πετρόλιας, θα σχηματίσει μαζί τους την ίδια πρόταση, την ίδια “φράση”.Τη σκηνή και τα φώτα θα διαμορφώσει ειδικά ο Παναγιώτης Τσεβρένης. Το όποιο αίνιγμα του δίσκου θα είναι εκεί για να το αποκαλύψει η φωνή και η παρουσία της Νεφέλης Φασούλη. Εκτός από τα 10 τραγούδια του ΑΝΙΜΕ, η πολυσυμμετοχική παρέα θα παρουσιάσει ολοκαίνουργιες εκδοχές τραγουδιών του Φοίβου από όλη του τη δισκογραφία. Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε το ΑΝΙΜΕ για πρώτη φορά μαζί.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες

Μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο όμωνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες, αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Σκηνοθεσία: Ολίβια Νιούμαν
Ηθοποιοί: Ντέιζι Έντγκαρ-Τζόουνς, Τέιλορ Τζον Σμιθ, Χάρις Ντίκινσον, Μίχαελ Χάιατ, Sterling Macer Jr, Ντέιβιντ Στράθερν
Διάρκεια: 125 λεπτά
 
 

Continue Reading

Επικαιρότητα

“Για πάντα… Μύθος”

Η Μαρινέλλα, σε μια προσωπική κατάθεσης ψυχής. Mια μεγαλειώδης μουσική εμπειρία που θα μαγέψει το κοινό, με την συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΑ» υπό την μουσική διεύθυνση του Αλεξίου Πρίφτη.

Τραγούδια που μας σημάδεψαν, μας συντρόφευσαν, μας έκαναν να ερωτευθούμε, να συγκινηθούμε.

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ματούλα Ζαμάνη – Καλοκαίρι 2022

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου – ΑΘΗΝΑ, Θέατρο Βράχων
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Θέατρο Γης

Μέσα σε όλη τη διαρκώς παρανοϊκή σιτσουασιόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Η βόλτα μας ξεκινάει.
Με ανείπωτη λαχτάρα να μοιραστούμε μουσικές και ιστορίες και να ξεφύγουμε απ’ την δυστοπική καθημερινότητα.
Επειδή η ζωή δεν αναβάλλεται, συναντιόμαστε αυτό το καλοκαίρι για να ανθίσουμε μέσα στα αγκάθια των καιρών.

«Επειδή είμαστε ινδιάνοι ανάμεσα σε καουμπόηδες»
Μάτα 🌻

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING