Connect with us

Επικαιρότητα

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Κι όμως υπάρχουν ακόμα αληθινοί ευεργέτες!

Οι πολιτικοί στη συνείδηση των πολιτών, κατά πλειοψηφία, συνήθως πολιτεύονται για προσωπικά οφέλη και όχι για το “καλό του τόπου”, όπως ισχυρίζονται όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.

Ο κύριος λόγος που κατεβαίνουν στην πολιτική είναι το δικό τους προσωπικό συμφέρον, γι αυτό και η διαφθορά είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό των πολιτών όταν ακούνε τη λέξη πολιτική!

Από την έρευνα της Prorata AE για το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών (ΕΝΑ) – Απρίλιος 2023

Όμως στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού υπάρχει μια σπουδαία εξαίρεση. Ο Μπάμπης Στάϊκος. Ένας πραγματικός ευπατρίδης, ένας αληθινός ευεργέτης του Δήμου!

Ο Μπάμπης Στάϊκος τα τελευταία 15 χρόνια, έκανε χρηματικές δωρεές στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, που ξεπερνούν τις +800.000 ευρώ!

Αρχιτέκτων-Μηχανικός στο επάγγελμα, ο Μπάμπης Στάϊκος με δικά του έξοδα, και χωρίς καμία εμπλοκή στην πολιτική την περίοδο των δωρεών, ανέλαβε χωρίς αντάλλαγμα, έργα πνοής για την περιοχή, που ακόμα και σήμερα χαίρονται όλοι οι Δημότες.

Ενδεικτικά, o Μπάμπης Στάϊκος χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου:

  1. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 165.500 ΕΥΡΩ
  2. ΔΩΡΕΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ – ΚΑΠΗ ΠΑΠΑΓΟΥ, ΑΞΙΑΣ 200.000 ΕΥΡΩ
  3. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΞΙΑΣ 148.000 ΕΥΡΩ
  4. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 85.000 ΕΥΡΩ
  5. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΞΙΑΣ 76.000 ΕΥΡΩ
  6. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 47.300 ΕΥΡΩ
  7. ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 42.000 ΕΥΡΩ
  8. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β ΑΞΙΑΣ 30.000 ΕΥΡΩ
  9. ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΞΙΑΣ 12.000 ΕΥΡΩ

Ο Μπάμπης Στάϊκος πρόσεφερε και προσφέρει στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, έργα και όχι λόγια, παραμένοντας πάντοτε πιστός στην αρχαία παράδοση των «χορηγών».

Στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ο ευεργέτης Μπάμπης Στάϊκος θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Μαζί για την πόλη μας” του νυν Δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Θεωρούμε μεγάλη τύχη για ολόκληρη την περιοχή να έχει δημότη, αλλά και υποψήφιο, έναν άνθρωπο όπου η προσφορά είναι στο dna του, τον κο Μπάμπη Στάϊκο.

To πλήρες βιογραφικό, τις θέσεις και τις δωρέες του Μπάμπη Στάϊκου μπορείτε να τις βρείτε στον ιστότοπο  https://staikosbabis.gr/

Το άρθρο βασίστηκε στην έρευνα του ΕΝΑ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ τον Απρίλιο του 2023. Ως προς τις έννοιες με τις οποίες οι ερωτηθέντες ταυτίζουν την πολιτική, η «διαφθορά» κυριαρχεί με 36%, με τη «διαχείριση» να ακολουθεί με 14% και το «κατεστημένο» με 11%. Η «δημοκρατία» έπεται με 10%, ενώ έννοιες όπως «αλλαγή» και «ελπίδα» συγκεντρώνουν 2% και 1% αντίστοιχα. Διαβάστε όλη την έρευνα εδώ.

 

Continue Reading
Advertisement

Επικαιρότητα

«Ξέχασα τα ρούχα στο πλυντήριο και μυρίζουν άσχημα»: Σας έχουμε τις δύο καλύτερες λύσεις!

Σε όλους μας έχει συμβεί. Να ξεχάσουμε τα ρούχα στο πλυντήριο και όταν το…πάρουμε είδηση να μυρίζουν και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε.

Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε όμως και προς Θεού δεν χρειάζεται να πετάξουμε τα ρούχα μας!

Οι καλύτερες λύσεις

Πλύνετε ξανά τα ρούχα χρησιμοποιώντας την κανονική δόση απορρυπαντικού που βάζετε.

Στη θέση του μαλακτικού χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι σε ποσότητα 1-2 φλυτζανάκια του ελληνικού. Περίπου δηλαδή 70ml.

Όταν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου θα σας έρθει μια διακριτική όξινη μυρωδιά.

Απλώστε τα ρούχα κανονικά και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί μαζί με την άσχημη μυρωδιά που είχαν από πριν τα ρούχα. Εάν χρησιμοποιείται στεγνωτήριο, μετά το στέγνωμα απλώστε για 1-2 ώρες τα ρούχα για να φύγει τελείως η μυρωδιά του ξυδιού.

Πλύντε τα ρούχα ξανά μόνο που αντί για απορρυπαντικό, βάλετε στη θήκη, τη μισή δόση σε αμμωνία.

Μισή δόση σε σχέση με το απορρυπαντικό είναι αρκετή για να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Γ. Χατζηδάκης: «Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης!

Πολύχρωμα παγκάκια που αποτελούνται από μεγάλες χρωματιστές ξυλομπογιές ξεκίνησαν να τοποθετούνται στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Πρόκειται για τα γνωστά «παγκάκια της φιλίας», τα οποία ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά, καθώς όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους, ή για κάτι που το απασχολεί κ.λπ., κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, «ειδοποιεί» ότι θέλει παρέα!

Τα «παγκάκια της φιλίας» τοποθετήθηκαν ήδη στο 5ο, στο 6ο, στο 20ο, στο 21ο, στο 8ο και στο 17ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Δυστυχώς, η σχολική μοναξιά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά όταν οι παιδικές ηλικίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η κοινωνικοποίηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ψυχολογική τους ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να μειώσουμε τη μοναχική ζωή των παιδιών, τον εκφοβισμό κ.λπ., δημιουργήσαμε τα ‘παγκάκια της φιλίας’, καθώς θα λειτουργούν ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης κ.λπ., πάντα βέβαια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δασκάλων τους».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης σημειώνει: «Είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετική και αποτελεσματική ιδέα, που φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά και αξίζει να υιοθετηθεί απ’ όλα τα Σχολεία!».

Η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Αγγελή υπογραμμίζει: «Εκτός από τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των παιδιών, χρησιμοποιείται και ως υπενθύμιση στα παιδιά για πράγματα όπως η επικοινωνία, η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση των συναισθημάτων. Ήδη τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα!».

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ξέμεινες από ζάχαρη; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει λύση!

Αυτά τα μαγειρικά μυστικά είναι αλήθεια πως τις περισσότερες φορές  δίνουν έξυπνες και όμορφες λύσεις. Τουλάχιστον εμένα με έχουν εξυπηρετήσει άπειρες φορές και με βοήθησαν πάρα πολύ.

Τι μπορείς να κάνεις αν ξεμείνεις από ζάχαρη;

Ψήσε αρκετή ώρα στον φούρνο ή σε ένα τηγάνι ένα μήλο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια πολτοποίησε το με ένα γουδί ή στο μπλέντερ και έτοιμο το υποκατάστατο της ζάχαρης!

Χρησιμοποίησε τον πολτό του μήλου στις ίδιες ποσότητες που θα χρησιμοποιούσες και τη ζάχαρη και κανείς δεν καταλάβει τίποτα! Ακόμα κι ο καφές σου θα είναι τέλειος!

Continue Reading

Επικαιρότητα

60 ταΐστρες και ποτίστρες και 33 σπιτάκια για τα αδέσποτα στο Δήμο Ηλιούπολης!

Γ. Χατζηδάκης: «Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και ο περιορισμός της ανάγκης τους για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές»

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης, προχωρά σε δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και προστασίας τους.

Συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε στα πρώτα σημεία σίτισης ταΐστρες και ποτίστρες που διαθέτουν αυτόματη παροχή φαγητού – νερού και σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες σε κατάλληλα σημεία.

Θα τοποθετηθούν συνολικά 60 ταΐστρες και ποτίστρες και 33 σπιτάκια σε τοποθεσίες που υπάρχουν ενεργές αποικίες γατιών και θα επιβλέπονται από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) και τους εθελοντές φροντιστές αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και φυσικά ο περιορισμός της ανάγκης τους για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), με όλα τα προβλήματα που αυτό επιφέρει».

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος σημειώνει: «Υλοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας της πόλης με την βοήθεια και τη συνεργασία όλων των εθελοντών. Βήμα-βήμα γινόμαστε πόλη – πρότυπο φιλοζωικής κουλτούρας.».

Η τοποθέτηση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης και θα τροφοδοτούνται με τη φροντίδα των εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου.

 Μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία του νυν δημάρχου Ηλιούπολης και εκ νέου υποψηφίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές κ. Γιώργου Χατζηδάκη που δίνει λύση σε ένα αίτημα πολλών ζωόφιλων κατοίκων της Ηλιούπολης.

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Και όμως τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το μέγεθος, το βάρος, το σχήμα, το χρώμα και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαχαιροπίρουνο επηρεάζουν τη γεύση μας.

Στη «γευσιγνωστική» μελέτη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 φοιτητές.

Από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες, φάνηκε ότι το τυρί είχε πιο αλμυρή γεύση όταν τρωγόταν απευθείας με μαχαίρι, από ό,τι όταν τρωγόταν με πιρούνι, κουτάλι ή οδοντογλυφίδα.

Επίσης, το γιαούρτι ήταν πιο γλυκό όταν τρωγόταν με λευκό κουταλάκι, από όταν τρωγόταν με μαύρο. Ακόμα, όταν οι συμμετέχοντες καλούνταν να φάνε γλυκό με μικρό κουταλάκι δήλωναν ότι καταλάβαιναν εντονότερα τη γλυκιά γεύση, από όταν χρησιμοποιούσαν μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ηλιούπολη: Η δημοτική αρχή παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα γήπεδα μπάσκετ και τένις!

Δύο ανοιχτά γήπεδα, μπάσκετ και τένις, πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα, παραδίδονται στους κατοίκους της πόλης της Ηλιούπολης από το Δήμο Ηλιούπολης!
 
 
Πρόκειται για τους αθλητικούς χώρους στη περιοχή του Αγ. Νικολάου, τους οποίους αναμόρφωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – “Γρηγόρης Γρηγορίου”.
 
Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση των προβολέων των πυλώνων φωτισμού με προβολείς LED στα δύο γήπεδα και τώρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του τάπητα, ενώ τοποθετήθηκαν νέα ταμπλό στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και νέο φιλέ τένις.
 
Ο δήμαρχος Ηλιούπολης και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές κ. Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:
 
“Η αναβάθμιση και η συντήρηση των αθλητικών υποδομών αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα! Στόχος μας ήταν και είναι, από άκρη σε άκρη της πόλης, τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να αθλούνται σε σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, με ασφάλεια και άνεση.
Το αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου αποτελεί, πλέον, μια ανανεωμένη αθλητική δομή έτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες της πόλης μας και όχι μόνο”.
 
 
Άλλο ένα εξαιρετικής σημασίας έργο από τη δημοτική αρχή και τον κ. Χατζηδάκη που δείχνει στην πράξη πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά και οι νέοι της Ηλιούπολης να μπορούν να αθλούνται σε εγκαταστάσεις που έχουν φτιαχτεί με τις πιο ασφαλείς και άνετες προδιαγραφές!
 
 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING