Connect with us

Χρήσιμα

Φτιάξτε το χαλασμένο φερμουάρ σας που έχει κολλήσει, ή δεν ανεβαίνει μέχρι απάνω, ή δεν κλείνει!

Ένα σύνηθες πρόβλημα που μας οδηγεί πολλές φορές να πάρουμε καινούργιο παντελόνι!

Είτε γιατί δεν έχουμε την υπομονή να φτιάξουμε το φερμουάρ, είτε γιατί προσπαθώντας να το φτιάξουμε τα κάνουμε χειρότερα!

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε:

1. Το φερμουάρ κόλλησε

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το διορθώσω αυτό; Πάρτε ένα μολύβι και τρίψτε τη μύτη του μολυβιού στα δόντια. Δοκιμάστε ξανά και θα πρέπει να λειτουργεί. Εάν αυτό δε βοηθήσει, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε ένα λιπαντικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, ή βούτυρο κακάο για τα χείλη. Ξεκινήστε με το φερμουάρ πάνω και εφαρμόστε το λιπαντικό καθώς κατεβάζετε το φερμουάρ. Πρέπει να εφαρμόσει το λιπαντικό σε όλα τα δόντια. Αν κολλήσει σε κάποιο σημείο, ανεβάζουμε ξανά το φερμουάρ σιγά σιγά πάνω και μετά ξανακατεβάζουμε για να λιπανθεί καλύτερα.

2. Τα δόντια του φερμουάρ δεν κλείνουν

Το πρόβλημα εντοπίζεται συνήθως στο ότι έχει κολλήσει κομμάτι υφάσματος. Με ένα τσιμπιδάκι προσπαθούμε να το βγάλουμε από το μηχανισμό με τον οποίο έχει μπλεχτεί.

Αν δεν υπάρχει ύφασμα κολλημένο, τότε κοιτάμε προσεκτικά ένα ένα τα δόντια του φερμουάρ. Αν κάποιο έχει στραβώσει ελαφρά, τότε το φερμουάρ δεν πρόκειται να κλείσει. Σε αυτήν την περίπτωση παίρνω ένα μυτοτσίμπιδο και προσπαθώ να φέρω το δοντάκι στη σωστή ίσια θέση, ώστε να κλείσει το φερμουάρ ομαλά.

Στην περίπτωση των jeans που το φερμουάρ δεν κατεβαίνει τελείως, θα πρέπει να αφαιρέστε το μεταλλικό stop στο τέλος και μετά να επιδιορθώσετε τα δοντάκια, πράγμα αρκετά δύσκολο. Οπότε καλύτερα να αλλάξτε το φερμουάρ. Στα κλασσικά παντελόνια που κατεβαίνει μέχρι κάτω, δε θα έχετε κάποια δυσκολία.

3. Το φερμουάρ δεν ανεβαίνει μέχρι επάνω, αλλά γλυστράει συνεχώς και είναι μισάνοιχτο

Σε όλους έχει συμβεί να έχουν τα «μαγαζιά μισάνοιχτα». Σε αυτήν την περίπτωση περνάμε στο μηχανισμό έναν κρίκο μικρό από κλειδιά. Ανεβάζουμε το φερμουάρ και περνάμε τον κρίκο στο κουμπί του παντελονιού.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

Αντικείμενα στο σπίτι που μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά η κέτσαπ!

Μα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κέτσαπ για να καθαρίσετε διάφορα αντικείμενα στο σπίτι σας;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ναι και αυτό διότι είναι όξινο διάλυμα, χάρη στο ξύδι που περιέχει.

Το αλάτι ως συστατικό της υποβοηθά εξίσου στην επαναφορά της αρχικής γυαλάδας.

Ας δούμε τώρα τι μπορείτε να καθαρίσετε!

Τσίγκινα σκεύη(χαλκός και ορείχαλκος)

Μαύρα σημάδια και λεκέδες σε χάλκινες κατσαρόλες, τηγάνια και σκεύη γενικότερα είναι συνήθες φαινόμενο. Είναι όμως αρκετά δύσκολο να τους αφαιρέσουμε χωρίς να φθείρουμε την επιφάνεια και τη γυαλάδα τους. Παίρνουμε ένα καθαρό πανί και βάζουμε μία ποσότητα κέτσαπ. Τρίβουμε την αμαυρωμένη επιφάνεια για μερικά λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε αποτελέσματα και το αρχικό χρώμα τους θα λάμψει ξανά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με καθαρό πανί.

Νεροχύτης από ανοξείδωτο ατσάλι

Εάν έχει θαμπώσει ο νεροχύτης σας, τότε ρίχνουμε λίγη κέτσαπ στις επιφάνειες του. Τρίβουμε με ένα υγρό και καθαρό πανί. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

Ασημικά

Η ίδια μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει ασημικά που έχουν θαμπώσει ή έχουν μαυρίσει. Γεμίζουμε ένα μικρό μπωλάκι, όπου και βυθίζουμε τα ασημικά μας. Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Αφαιρούμε και τρίβουμε με καθαρό πανί. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό και σκουπίζουμε με καθαρή πετσέτα.

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Καθαρίστε την καφετιέρα σας από τα άλατα με 8 απλά βήματα!

Όλοι θέλουμε ο αρωματικός καφές μας να έχει την πιο ωραία γεύση!

Για να συμβεί αυτό όμως θα πρέπει μια φορά το μήνα να καθαρίζουμε την καφετιέρα μας από τα άλατα!

Με 8 απλά βήματα σας δείχνουμε τον τρόπο!

  • Αδειάζουμε τον καφέ από τη γυάλινη κανάτα καθώς και τον καφέ από το φίλτρο.
  • Ξεπλένουμε την κανάτα με κρύο νερό.
  • Τη γεμίζουμε με 1 μέρος άσπρο ξύδι και 2 μέρη νερό.
  • Ρίχνουμε το περιεχόμενο στο δοχείο νερού της καφετιέρας
  • Ανοίγουμε το διακόπτη και περιμένουμε να τελειώσει το πρόγραμμα.
  • Κλείνουμε το διακόπτη και αφήνουμε το διάλυμα νερού-ξυδιού στην γυάλινη κανάτα για 15 λεπτά.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές, όμως αυτή τη φορά μόνο με καθαρό νερό. Κάθε φορά, μετά το τέλος του κάθε προγράμματος, κλείνουμε το διακόπτη και αφήνουμε το φιλτραρισμένο νερό στην κανάτα για 15 λεπτά.
  • Ξεπλένω την κανάτα.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Καθαρά μαξιλάρια! Οδηγίες για πλύσιμο στο πλυντήριο και στο χέρι

Ποιος δεν θέλει τα μαξιλάρια του λευκά, μυρωδάτα και πεντακάθαρα;

Ας δούμε τι χρειάζεται να κάνετε λοιπόν για να χαίρεστε καλύτερα τον ύπνο σας!

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Αν τα μαξιλάρια σας είναι μικρά, βάλτε τα δυο-δυο στον κάδο του πλυντηρίου σε κάθετη θέση.

Αν είναι μεγάλου μεγέθους, πλύνε τα ένα-ένα τοποθετώντας μαζί μια μικρή πετσέτα μπάνιου, εφόσον χρειαστεί, ώστε να γεμίσει ο κάδος.

Αν τα μαξιλάρια είναι παλιά και φοβάσαι μήπως τρυπήσουν και χυθεί το περιεχόμενό τους, πλύνε τα μαζί με τη μαξιλαροθήκη τους.

Προτίμησε να τα πλύνεις στον πιο σύντομο κύκλο πλύσης και με το πιο ήπιο στράγγισμα.

Πλύσιμο στο χέρι

Για απόλυτα φυσική καθαριότητα χρησιμοποίησε πράσινο σαπούνι

Αν το μαξιλάρι περιέχει αφρώδες υλικό, το πιο πιθανό είναι να πλένεται στο χέρι, οπότε προτίμησε να το βυθίσεις μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού πιέζοντάς το με τα χέρια σου, ώστε να βραχεί παντού.

Άφησέ το να μουλιάσει και ξέπλυνέ το πολύ καλά με χλιαρό νερό ρίχνοντας μερικές σταγόνες λευκό ξίδι. Μην το στύψεις.

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

«Φούσκωμα»: τι πρέπει να προσέχετε για να μην έχετε πρησμένο στομάχι

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που κάνουμε σχεδόν καθημερινά σχετίζονται με το φούσκωμα που νιώθουμε μετά από ένα γεύμα. Άλλοι τρώνε πολύ και το νιώθουν άλλοι τρώνε λίγο και το αισθάνονται, το θέμα είναι πως αποτελεί μια μόνιμη επωδό.

Για αυτό λοιπόν ας δούμε ποιες τροφές ή πιες διατροφικές συνήθειες μπορούμε να αποφύγουμε προκειμένου να μη φουσκώνουμε τόσο πολύ και έχουμε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση του συνεχώς πρησμένου στομαχιού.

Δυσκοιλιότητα

– Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του αερίου που παγιδεύεται πίσω από τα περιττώματα. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών. Τα smoothies, τα μούρα και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε πιο συχνά, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ινών δεν είναι ποτέ καλό.

Υδατάνθρακες

– Αποφύγετε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και το άμυλο. Η κακή πέψη των σακχάρων και του αμύλου σας κάνουν να νιώθετε πρησμένοι. Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι το ιδανικό.

Άγχος

– Το χρόνιο στρες προκαλεί φούσκωμα και το στομαχόπονους. Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, ροφήματα και να βρείτε για να καταπολεμήσετε το άγχος.

Νερό

– Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει σε πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας. Ο καφές και η ζάχαρη αφυδατώνουν τους ιστούς. Το φούσκωμα στο στομάχι είναι σημάδι κατακράτησης υγρών, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιστοί και τα όργανα διατηρούν περισσότερο νερό απ” ό,τι χρειάζονται. Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα (6-8 ποτήρι).

Μην τρώτε γρήγορα

– Απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώτε γρήγορα, θα αποτύχετε να μασήσετε σωστά τα τρόφιμα και θα καταλήξετε με φουσκωμένη κοιλιά.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Χρησιμοποιήστε εφημερίδες για να καθαρίσετε τα τζάμια σας και θα είναι πεντακάθαρα!

Έχετε κι εσείς μεγαλώσεις με τη μαμά σας και τη γιαγιά σας όταν έρχεται η ώρα του καθαρίσματος των τζαμιών να σας προτρέπουν να τα καθαρίσετε με εφημερίδες; Το έχετε υιοθετήσει τώρα κι εσείς;

Γιατί όμως οι εφημερίδες είναι το ιδανικό υλικό για να αστράφτουν τα τζάμια σας;

Γιατί αφήνουν ελάχιστο χνούδι!

Γιατί οι εφημερίδες δεν αφήνουν χνούδι;

Οι ίνες χαρτιού σπάνε πιο δύσκολα και έτσι δεν μένουν τόσα υπολείμματα όσα θα άφηνε μια χαρτοπετσέτα, ένα κομμάτι από χαρτί κουζίνας.

Γιατί οι εφημερίδες δεν ξεβάφουν κατά το καθάρισμα τζαμιών;

  1. Το τζάμι και οι καθρέπτες είναι επιφάνειες ιδιαίτερα γυαλιστερές. Αυτό σημαίνει ότι η τριβή περιορίζεται σημαντικά. Έτσι και το ξεραμένο μελάνι δεν βρίσκει αντίσταση για να «κολλήσει» σε κάποια τραχεία επιφάνεια κι γι’ αυτό η εφημερίδα δεν ξεβάφει στο τζάμι.
  2. Κατά δεύτερο λόγο είναι θέμα χημείας. Η μοριακή δομή του χαρτιού είναι αραιά και τα μόρια του χαρτιού είναι υδρόφιλα που σημαίνει ότι εάν έρθουν σε επαφή με το νερό το ελκύουν και το απορροφούν. Σε αντίθεση με το τζάμι που έχει πολύ σφιχτή δομή μορίων γι’ αυτό και η σκληρότητα και ακαμπτότητά του. Επίσης τα μόρια του είναι υδρόφοβα και απωθούν το νερό, άρα και δεν το απορροφούν.

Ακόμα και να ξεβάψει η εφημερίδα, το τζάμι δεν θα απορροφήσει το μελάνι για να λερωθεί, αντιθέτως το μελάνι θα απορροφηθεί ξανά από το υδρόφιλο χαρτί.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Πρακτικές συμβουλές για την γρήγορη και αποτελεσματική καθαριότητα του υπολογιστή σας!

Η καθημερινή και πολύωρη χρήση του υπολογιστή τον μετατρέπει σιγά-σιγά σε εστία μικροβίων.

Ο υπολογιστής μας λοιπόν θέλει φροντίδα και καθαριότητα για να λειτουργεί σωστά.

Για αυτό θα σας πούμε μερικά μυστικά για να τον καθαρίζετε γρήγορα και αποτελεσματικά!

Αν έχετε υπολογιστή για πάνω από ένα χρόνο και δεν έχετε ανοίξει ακόμα τον «πύργο» του, είναι καιρός να το κάνετε. Τις βίδες δεν τις ξεβιδώνει μόνο ο ηλεκτρονικός, πολλά απ’ αυτά που περιέχει το κουτί είναι ευπαθή στη σκόνη, που συσσωρεύεται με τον καιρό πάνω τους και θέλει ειδική μεταχείριση για να καθαριστεί.

Καταρχάς,  βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής είναι κλειστός, η πρίζα δεν βρίσκεται στο ρεύμα και ο «πύργος» έχει αποσυνδεθεί απ’ όλα τα καλώδιά του. Το εσωτερικό του «πύργου» το καθαρίζουμε με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

  • Ένα σπρέι αέρα (ή την ανάποδη λειτουργία της ηλεκτρικής σκούπας, που φυσάει αέρα και δεν ρουφάει) για να καθαρίσουμε τον επεξεργαστή και τους ανεμιστήρες.
  • Ένα μικρό πινέλο για να καθαρίσουμε τη σκόνη από τις κάρτες ήχου και γραφικών, που είναι πιο ευαίσθητες.
  • Ένα πανί καθαρισμού για τα εσωτερικά τοιχώματα του κουτιού και κυρίως το «πάτωμά» του, που λογικά θα έχει μαζέψει την περισσότερη σκόνη

Για να αποφύγουμε να γεμίσει το εσωτερικό του υπολογιστή μας σύντομα με σκόνη υπάρχουν ειδικά φίλτρα μπροστά από τους ανεμιστήρες.

Σε ό,τι αφορά το πληκτρολόγιο:

Τουλάχιστον μία φορά το εξάμηνο μπορούμε να αφαιρούμε τα πλήκτρα και να καθαρίζουμε σχολαστικά από κάτω με καθαριστικό αυτιών, το οποίο είναι ελάχιστα βρεγμένο. Το πάνω μέρος των πλήκτρων μπορεί να καθαριστεί απλά μ’ ένα βρεγμένο πανάκι. Αν υπάρχουν μαυρίλες ή λεκέδες που… επιμένουν, χρησιμοποιούμε λευκή μαλακή γομολάστιχα.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING