Connect with us

Business

GRBossible “In Action”: H εναρμόνιση της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα

8 και 9 Δεκεμβρίου 2022, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible, που διοργανώνει για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr, δίνει ραντεβού στον χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Φέτος, το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Αττικής και είναι αφιερωμένο στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στην εναρμόνισή της με τις συναρπαστικές προκλήσεις του σήμερα.

Από τη μια μεριά η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελούν επείγουσα πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο. Από την άλλη μεριά η ψηφιακή μεταρρύθμιση, ο τεχνοκρατικός μετασχηματισμός,  η εικονική πραγματικότητα και η τεχνητή νοημοσύνη συνθέτουν το μέλλον, διαμορφώνοντας μια νέα τεχνολογική επανάσταση, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση.

Σκοπός του GRBossible είναι η ανάδειξη και η υποστήριξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, καθώς και η επικοινωνία, η δικτύωση και η συνεργασία ολόκληρου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσα σε ένα πλούσιο σε πληροφόρηση περιβάλλον.

 

Κατά το διήμερο του GRBossible “In Action” οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στα παρακάτω:

 • Την Πέμπτη 8/12, συνέδριο με θέμα “Ιn Action onlife” για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη με κεντρικό ομιλητή τον κ. Πέτρο Βαρελίδη, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.
 • Την Παρασκευή 9/12, συνέδριο με θέμα: In Action online για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μιχάλη Δρίτσα, Διευθυντή Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ Χρ. Δήμα, αρμόδιου τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.
 • 16 workshop επιχειρηματικότητας.
 • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο.
 • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων.
 • Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους αλλά και σε δυνητικούς φιλόδοξους επιχειρηματίες, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως start-ups, θερμοκοιτίδες / hubs, venture capitals, business angels, θεσμικοί φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εκπαιδευτικοί φορείς που εξειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και στην εκπαίδευση ενηλίκων, δίκτυα και συλλογικοί φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, κοινωνικοί φορείς που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι σταδιοδρομίας και mentor, μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υποστηρικτές: ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, STARTAB, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, EUROPE DIRECT ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, PRODUCTS & INVESTMENTS – BUSINESS MANAGEMENT CONSULTING, AI CATALYST, HIGGS, NBG BUSINESS SEEDS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, STEP CONSULTING

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ,                       E-DAILY, E-RADIO, INSIDER.GR, VORIA.GR, MAGDA’S NEWS.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUPPER, GREENAGENDA.GR, COMTODAY, TECHPRESS.GR, INTERESTING PEOPLE, EMEA.GR, ECOZEN.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ICTPLUS.GR, BIZTECH.GR, TECH CHANNEL PARTNER, FLOW MAGAZINE, BIOENERGY NEWS, INFOCOM.GR, DEAL NEWS, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Site: https://bossible.gr/

Facebook Event: GRbossible In Action by #skywalkergr

LinkedIn Event: GRbossible In Action by #skywalkergr

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Business

#JobDay Τουρισμού: Ξεκίνα τη σεζόν στις 10 Φεβρουαρίου

Μια ημερίδα με παρουσία επιχειρήσεων από τον κλάδο του τουρισμού, συνεντεύξεις,  προσωπικό coaching και business photoshooting διοργανώνει για άλλη μία χρονιά φέτος το skywalker.gr στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον».

Θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στο ενδιαφερόμενο κοινό των δύο πόλεων να διεκδικήσει μια θέση εργασίας στον δυναμικό αυτό χώρο.

Το #JobDay Τουρισμού στην Αθήνα θα λάβει χώρα στο Wyndham Grand Athens και στη Θεσσαλονίκη στην Αποθήκη Γ’, Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι. Η ημέρα διεξαγωγής είναι η Παρασκευή 10η Φεβρουαρίου 2023 και οι ώρες και για τις δύο πόλεις είναι 10:00-16:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Βασικός σκοπός του #Jobday Τουρισμού, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να καλύψει τις ανάγκες εύρεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως και τις ανάγκες εύρεσης εργασίας για τους υποψήφιους, μέσα από τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος υποστήριξης, ενημέρωσης και δικτύωσης μεταξύ τους.

Ο ρόλος του #Jobday Τουρισμού είναι εξαιρετικά σημαντικός και χρήσιμος, καθώς ουσιαστικά αποτελεί μια γέφυρα μεταξύ των δύο μερών στην εργασία και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων με εξατομικευμένη υποστήριξη από αξιόλογους συμβούλους. Με βασικό μήνυμα «Ξεκίνα τη σεζόν», οι υποψήφιοι-επισκέπτες του #Jobday Τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα:

 • Να συναντήσουν εκπροσώπους εταιριών από τον κλάδο του τουρισμού που αναζητούν προσωπικό.
 • Να συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις.
 • Να  συζητήσουν με εξειδικευμένους συμβούλους, οι οποίοι θα τους βοηθήσουν να βελτιωθούν, να αναπτυχθούν, να μάθουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να διαχειρίζονται προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις.
 • Να μιλήσουν με εξειδικευμένους μέντορες για το βιογραφικό τους σημείωμα και σε πραγματικό χρόνο να επιφέρουν τις βέλτιστες αλλαγές σε αυτό.
 • Να βγάλουν φωτογραφία επαγγελματικής χρήσης για το βιογραφικό τους και το LinkedIn προφίλ τους.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν το #Jobday Τουρισμού μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-tourism-2023 και να ανεβάσουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην αντίστοιχη φόρμα.

Tο #JobDay Τουρισμού φέτος πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Φιλοξενία εκδήλωσης: WYNDHAM GRAND ATHENS, ΑΠΟΘΗΚΗ Γ’ (ΟΛΘ)

Food & drink partner: ΕΨΑ, ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Παράλληλες δράσεις: CV EXPERTS & WORKWISE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ICF GREECE CHAPTER, HILL INTERNATIONAL, AGGELOUPHOTO, HCCMA – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ COACHING MENTORING ΕΛΛΑΔΑΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, READER, ENALLAKTIKOS.GR, TRAVEL DAILY NEWS.GR, NEOPOLIS, STARTUP.GR, STARTUPPER, EMEA.GR, BUSINESS NEWS.GR, TOURMARKET, SIGMA MEDIA GROUP, GREEK HOTELIER NEWS, TOURISM TODAY.GR, ECOZEN.GR, VWOMAN, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, FLOW MAGAZINE, THAT’S LIFE, HELLENIC MEDIA GROUP, CSRNEWS.GR, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE,  MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Οι φθορές που δέχονται οι συσκευασίες θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το κόστος επιστροφής φέτος τα Χριστούγεννα

 •  Φέτος τα Χριστούγεννα, στις συσκευασίες των χριστουγεννιάτικων δώρων ασκούνται δυνάμεις < μεγαλύτερες από αυτές που αντιμετωπίζει ο Lewis Hamilton [1].
 • Στα πακέτα ηλεκτρονικού εμπορίου καταγράφονται δυνάμεις G, μεγαλύτερες από την εκτόξευση ενός πυραύλου [2].
 • Οι δυνάμεις που ασκούνται σε ένα μέσο δέμα ανέρχονται στα 50G.
 • Ο αντίκτυπος των δυνάμεων Gθα μπορούσε να δημιουργήσει σύνολο επιστροφών ύψους 18,1 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη.

Στα χριστουγεννιάτικα δώρα που φτάνουν στην πόρτα μας αυτήν τη σεζόν είναι πιθανό να ασκούνται δυνάμεις G με ρυθμούς μεγαλύτερους ακόμα και από αυτούς που δέχεται ένας οδηγός της Φόρμουλα 1, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής βιώσιμης συσκευασίας DS Smith, η οποία διαπίστωσε πως στα πακέτα που παραγγέλνονται μέσω διαδικτύου, έχουν καταγραφεί δυνάμεις G που θυμίζουν αγώνες αυτοκινήτων και εκτοξεύσεις πυραύλων. Με βάση το παραπάνω, η DS Smith υπολόγισε πως οι ακραίες δυνάμεις G θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εντυπωσιακό ύψος επιστροφών της τάξεων των 18,1 δισεκατομμυρίων ευρώ αυτά τα Χριστούγεννα!

Για να γίνουν κατανοητές οι αντίξοες συνθήκες, που πρέπει να ανταποκριθούν τα πακέτα για να φτάσουν στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση, η DS Smith πειραματίζεται με «επιταχυνσιόμετρα», τα οποία παρακολουθούν την ταχύτητα ενός πακέτου κατά τη διάρκεια της διαδρομής του και παρέχουν δεδομένα που μπορούν στη συνέχεια να εξηγήσουν τη φθορά που υφίσταται.

Η έρευνα της DS Smith έδειξε ότι ένα τυπικό ηλεκτρονικό δέμα υφίσταται δυνάμεις G που φτάνουν το αστρονομικό νούμερο των 50G. Αυτό είναι περισσότερο από πέντε φορές το επίπεδο των δυνάμεων G που θα προκαλούσαν σε έναν έμπειρο αστροναύτη απώλεια συνείδησης (στα 9G[3] )

και 10 φορές περισσότερες δυνάμεις G από αυτές που συνήθως ασκούνται σε ένα τρενάκι του Λούνα πάρκ (στα 5G[4] )

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν οι μισοί (45%) Ευρωπαίοι διαδικτυακοί καταναλωτές ανέφεραν ότι παρέλαβαν κατεστραμμένο πακέτο κατά τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα οι παραδόσεις με ζημιά να είναι 377 εκατομμύρια.

 

 

Όσοι παρέλαβαν ένα κατεστραμμένο δέμα, δήλωσαν ότι κατά μέσο όρο κόστιζε 47,94 ευρώ, οπότε συνολικά σε ετήσια βάση, το κόστος των αποστολών με πρόβλημα είναι 18,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι καταναλωτές πλέον αντιδρούν αν λάβουν ένα κατεστραμμένο δέμα και έχουν λιγότερη ανοχή. Αυτό, διότι η αύξηση του κόστους ζωής ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιστρέφουν αντικείμενα μικρής αξίας. Οι Ευρωπαίοι ανέφεραν ότι η μέση αξία που πρέπει να έχει ένα κατεστραμμένο αντικείμενο για να το επιστρέψουν μειώθηκε από 26 ευρώ πέρυσι σε 21,50 ευρώ φέτος, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των επιστροφών.

Καθώς γενικεύεται το πρόβλημα για τις επιχειρήσεις, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρεώνουν τις επιστροφές, το 43% των Ευρωπαίων καταναλωτών δηλώνει ότι αξιώνουν δωρεάν παράδοση και επιστροφές.

Ο Gavin MounceEcommerce Design Manager της DS Smithδηλώνει: «Αν και σαφώς είναι μέρος της καθημερινής ζωής, το ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι ακόμη μια σχετικά νέα μορφή αγορών και έχουμε διαπιστώσει μέσω της έρευνάς μας ότι οι συνθήκες, στις οποίες εκτίθενται οι συσκευασίες είναι μεταβαλλόμενες. Τα πακέτα πρέπει να είναι έτοιμα να ταξιδέψουν με εντυπωσιακές ταχύτητες και αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες να προστατεύσουν τα προϊόντα κατά τη διαδρομή».

«Οι ομάδες καινοτομίας και σχεδιασμού μας εξετάζουν πόσο γρήγορα ταξιδεύουν τα πακέτα και πώς επηρεάζονται, και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για να εργαστούμε πάνω σε διαφορετικά σχέδια. Χρησιμοποιούμε τις αρχές του κυκλικού σχεδιασμού για να μειώσουμε όχι μόνο τις ζημιές αλλά και την ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιείται, ώστε οι συσκευασίες να προστατεύουν το περιεχόμενό τους και να είναι όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες. Θέλουμε νέες ιδέες, γι’ αυτό θα αναζητήσουμε συνεργάτες για να δουλέψουμε μαζί σε αυτό».  

Έρευνα

–          Έρευνα αγοράς που διεξήχθη από την OnePoll:

o   Έρευνα καταναλωτών: 8.000 ενήλικες της ΕΕ. Διεξήχθη μεταξύ 7ης Νοεμβρίου και 21ης Νοεμβρίου 2022. 

Σχετικά με την DS Smith

Παγκοσμίως, η DS Smith είναι ένας κορυφαίος πάροχος βιώσιμων συσκευασιών με βάση τις ίνες, ο οποίος υποστηρίζεται από δραστηριότητες ανακύκλωσης και παραγωγής χαρτιού. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα σε όλους τους τομείς, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθά και τις βιομηχανίες.

Μέσω του σκοπού της «Επαναπροσδιορίζοντας τη συσκευασία για έναν κόσμο που αλλάζει» και της στρατηγικής της για βιωσιμότητα «Now and Next», η DS Smith δεσμεύεται να ηγηθεί της μετάβασης στην κυκλική οικονομία, παρέχοντας παράλληλα πιο κυκλικές λύσεις για τους πελάτες της και την ευρύτερη κοινωνία – αντικαθιστώντας πλαστικά μιας χρήσης, μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα από τις αλυσίδες εφοδιασμού και παρέχοντας καινοτόμες λύσεις ανακύκλωσης. Το εξειδικευμένο μοντέλο της box-to-box in 14 days, οι δυνατότητες σχεδιασμού και η στρατηγική καινοτομίας βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της προσέγγισης.

Με έδρα το Λονδίνο και μέλος του FTSE 100, η DS Smith δραστηριοποιείται σε 34 χώρες απασχολώντας περίπου 30.000 άτομα και είναι στρατηγικός συνεργάτης του Ιδρύματος Ellen MacArthur. Η ιστορία της ανάγεται στις επιχειρήσεις παραγωγής συσκευασιών που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1940 από την οικογένεια Smith.

[1] The amount of g-forces experienced by F1 drivers during race weekends (hitc.com)

[2] What g-force do astronauts experience during a rocket launch? | (spaceanswers.com)

[3] What g-force do astronauts experience during a rocket launch? | (spaceanswers.com)

[4] What is the G-force on a roller coaster? – Short-Facts

 

 

Continue Reading

Business

Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “In Action”

Καθιερωμένη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική επιχειρηματικότητα, εναρμονισμένη με τις προκλήσεις του σήμερα

Η περιβαλλοντική καινοτομία, η κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη ως επείγουσα πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο από τη μία πλευρά, και η ψηφιακή μεταρρύθμιση, ο τεχνοκρατικός μετασχηματισμός,  η εικονική πραγματικότητα, καθώς και η τεχνητή νοημοσύνη που συνθέτουν το μέλλον, διαμορφώνοντας μια νέα τεχνολογική επανάσταση, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση από την άλλη μεριά ήταν τα πολύ σημαντικά θέματα για την επιχειρηματική κοινότητα που θίχτηκαν στο GRBossible “In Action”.

  

Το διήμερο φεστιβάλ που διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Περιφέρειας Αττικής στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Στη διάρκειά του οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον εκθεσιακό χώρο, παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στα βιωματικά workshops επιχειρηματικότητας, σε ατομικές συνεδρίες στο corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, στα δύο συνέδρια με θέμα “Ιn Action onlife” για την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη και με θέμα In Action online για τις νέες επιχειρηματικές προοπτικές υπό το πρίσμα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, καθώς και στην απονομή βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου την πρώτη και τη δεύτερη μέρα ο κ. Δημήτρης Φυντάνης, Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας skywalker.gr, καλωσόρισε το κοινό και, χρησιμοποιώντας έξυπνα το πηγαίο χιούμορ του, θέλησε να μεταφέρει το μήνυμα του μεγέθους της επιχειρηματικής προσπάθειας και των δυσκολιών της σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται στη σημερινή εποχή από τον νέο επιχειρηματία κατά τη δημιουργία επιχειρηματικού οφέλους.

Την έναρξη του συνεδρίου κατά  την πρώτη ημέρα κήρυξε ο κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο, ενώ χαρακτήρισε την καινοτομία ως «συναρπαστικές και βιώσιμες ιδέες που θα γίνουν κοινωνικά χρήσιμες». Αναφέρθηκε στον όρο περιβαλλοντική καινοτομία χαρακτηρίζοντάς την ως «επείγουσα πρόκληση ενός καλύτερου αύριο».

Την κεντρική ομιλία με θέμα: «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και εξελίξεις στο ελληνικό θεσμικό πλαίσιο» έδωσε ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων. Ο κ. Βαρελίδης μίλησε για την κοσμολογία του περιβάλλοντος την τελευταία διετία και τις αλλαγές που απαιτούνται να εκτελεστούν άμεσα σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.  Αναφέρθηκε στην έλλειψη πλεονάσματος των φυσικών πόρων και έθεσε ως αντίβαρο τα καταναλωτικά πρότυπα που επικρατούν την τωρινή περίοδο. Μέσω της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ότι οφείλουμε να συνδυάζουμε τις ανάγκες των ανθρώπων με αυτές του πλανήτη. Όπως ο ίδιος τόνισε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση φτιάχνει ένα σύστημα κανόνων για την ευημερία και το μέλλον της με βάση τους διαθέσιμους πόρους».

Το πρώτο πάνελ με θέμα: «Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» παρουσιάστηκε αμέσως μετά με συντονιστή τον κ. Δημήτρη Μπανούση, Τεχνικό Σύμβουλο, Πράσινο Ταμείο. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: κ. Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Περιβαλλοντολόγος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, ο κ. Νίκος Λουδάρος, Ιδρυτής Composter και η κα Ευγενία Καραπάτσιου, Περιβαλλοντολόγος MSc, εκπρόσωπος της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. Ο κ. Μπανούσης χαρακτήρισε την παρουσία του ως συμβολή στη συσπείρωση της επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και ως ευκαιρία για να κατατεθούν οι απόψεις και οι εμπειρίες τους για αυτές τις προσεγγίσεις. Στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Βαρελίδης, τοποθετήθηκε λέγοντας: «H διοίκηση παραδοσιακά δεν στηρίζει την καινοτομία, έχει αδράνεια και χρονική υστέρηση. Η προσπάθειά μας είναι λοιπόν να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και να προβλέπουμε τις ανάγκες του αύριο» ο κ. Φίλιππος Κυρκίτσος, πήρε τον λόγο τονίζοντας το ότι: «Η συγκυρία αυτή την περίοδο για περιβαλλοντική καινοτομία είναι εκπληκτική. Η ανάγκη είναι τεράστια και οι δυνατότητες πάρα πολλές». Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Λουδάρος, εξήγησε το πώς η Composter κατάφερε να δημιουργήσει τους πρώτους κάδους για την περιβαλλοντική καινοτομία. Τέλος, η κα Ευγενία Καραπάτσιου  ενημέρωσε το κοινό για τη ΔΙΑΔΥΜΑ, Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονία και εξήγησε πως λειτουργούν τα κέντρα της, ενώ σημείωσε ότι: «Είμαστε πρωτοπόροι στη διαχείριση απορριμμάτων με 6 διαφορετικούς κάδους».

Στο πάνελ που ακολούθησε με θέμα: «Η Καινοτομία στην Αγροδιατροφή» συντονιστής ήταν ο κ. Δημήτριος Μιχαηλίδης, δημοσιογράφος στα «Αγρονέα», ενώ συμμετείχαν οι ομιλητές: κ. Μιχάλης Στάγγος,  Founder IDCG – Director EIT Food Hub Greece / Co-Founder – Partner, L Stone Capital, ο Δρ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, ο Δρ. Εμμανουήλ Φλεμετάκης, Καθηγητής Βιοχημείας, ΓΠΑ, ο κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Smart Agro Hub και Διευθυντής προϊόντος της Centaur και ο κ. Δημήτρης Βολουδάκης, Γεωπόνος – Capacity Building Director ΝΕΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ, Επιστημονικός Συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών. Ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε σχετικά με το θέμα της συζήτησης και ανέφερε ότι προϊόν της αγροτικής παραγωγής είναι περιορισμένο, κυρίως γιατί οι Έλληνες αγρότες δεν καινοτομούν. Τον λόγο πήρε ο κ. Δημήτριος Βολουδάκης, λέγοντας πως στα πανεπιστήμια γίνεται δουλειά με σκοπό να μεταλαμπαδευτεί η γνώση στους αγρότες, όμως η τεχνογνωσία αυτή δεν μεταφέρετε με επιτυχία στους αγρότες. Ο κ. Μανώλης Φλεμετάκης συνέχισε λέγοντας πως το κύριο πρόβλημα είναι ότι ξεχωρίζουμε την επιχειρηματικότητα  με τον κόσμο της επιστήμης, ενώ η καινοτομία άργησε να μεταφερθεί στους αγρότες λόγο κακής επικοινωνίας. Στη συνέχεια ο κ. Φώτης Χατζηπαπαδόπουλος, είπε πως αυτό που διαφαίνεται είναι ότι οι αγρότες συμβουλεύονται τους προμηθευτές τους κυρίως, οι οποίοι όμως δεν διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις με αποτέλεσμα να μη γίνεται σωστή μεταφορά γνώσεων. Τον λόγο πήρε ο κ. Ιορδάνης Χατζηπαυλίδης, ο οποίος υπερθεμάτισε λέγοντας: «Οι απόφοιτοι έχουν πολλές και καινοτόμες ιδέες αλλά θα πρέπει να εισακουστούν. Με την κατάλληλη υποστήριξη οι αγρότες θα μπορούν να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις για να εξελίξουν τις καλλιέργειές τους».

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου έκλεισε με το πάνελ «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στην Περιβαλλοντική Καινοτομία & στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» με συντονιστή την κα Σοφία Χύτου, δημοσιογράφο pagenews.gr, η οποία καλωσόρισε τους ομιλητές κ. Νικόλαο Κουλοχέρη, Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Υπουργείο Οικονομικών, κα Βαρβάρα Βασιλάκη, Σύμβουλο Καινοτομίας, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη, Project Manager EIT-Health Hub, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), κ. Σωτήρη Πετρόπουλο, Συνιδρυτή του HIGGS & Επίκουρο Καθηγητή, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, κ. Αλέξανδρο Καρύδη-Καρανδρέα, Co-founder & Partner, Sporos Platform και κ. Γιώργο Στασινόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Κουλοχέρης κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού με μια σημαντική έρευνα της Eurostat η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση Πανευρωπαϊκά στον τομέα των καινοτόμων επιχειρήσεων με ποσοστό 73% στο σύνολο των νέων επιχειρήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους τρόπους με τους οποίους γίνεται η χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι γίνονται βήματα να δοθούν πακέτα χρημάτων και με άλλα «εργαλεία» πέρα απ’ τις τράπεζες. Στη συνέχεια η κα Βασιλάκη πήρε τον λόγο εξηγώντας με ποιο τρόπο το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου υποστηρίζει μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθειά τους για μεγέθυνση. Ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε το κοινό για τη δραστηριοποίηση της HIGGS στο χώρο των ΜΚΟ και των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με τη δημιουργία Εκκολαπτηρίων και Πράσινου Επιταχυντή αλλά και του νέου διαγωνισμού για την πράσινη καινοτομία με τον τίτλο: “Green Ideas Greece”. Ο κ. Στασινόπουλος μίλησε ειδικά για την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, καθώς και για το τι πρέπει να γίνει στους πόρους του μέλλοντος και τις προτεραιότητες που πρέπει να υπάρχουν στα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί μέχρι το 2027. Τέλος, ο κ. Καρύδης-Καρανδρέας αναφέρθηκε σε θέματα επενδυτικής στρατηγικής στην κυκλική οικονομία και στον τρόπο που «ξεκλειδώνει» μια τέτοια επένδυση.  

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε πάνελ ομιλητών σχετικά με την 4η βιομηχανική επανάσταση, το metaverse περιβάλλον και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης στην ψηφιακή μετάβαση.

Μετά τον χαιρετισμό του κ. Δημήτρη Φυντάνη, Διευθυντή Επιχειρησιακής Συνέχειας, skywalker.gr,  ο  Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, πρόεδρος, Αλεξάνδρεια Ζώνης Καινοτομίας, απηύθυνε χαιρετισμό και ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χώρας είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το δυναμικό της. Για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στην καινοτομία και τις καινοτόμες ιδέες και να τις μεταμορφώσουμε σε επιχειρήσεις και οικονομία». Μεταξύ άλλων είπε ότι «το μέλλον της χώρας είναι οι καινοτόμες ιδέες που γίνονται οικονομικό αποτέλεσμα», ενώ κλείνοντας ανέφερε την ανάγκη: «να κρατήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό εδώ και να το ενθαρρύνουμε να παράγει».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του κ. Μιχάλη Δρίτσα, Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δρ. Χρ. Δήμα, αρμόδιου τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, με θέμα: «Ψηφιακή Μεταρρύθμιση και Καινοτομία: Ο ρόλος της Πολιτείας». Ο κ. Δρίτσας ευχαρίστησε για την πρόσκληση εκ μέρους του υφυπουργού κ. Χρ. Δήμα ενώ τόνισε ότι «το Υπουργείο Ανάπτυξης δίνει έμφαση στην καινοτομία». Έγινε παρουσίαση με έμφαση στα εξής: Δείκτης Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) 2022 σημειώνοντας ότι «η χώρα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα του ανθρωπίνου κεφαλαίου, αλλά έχουμε δρόμο ακόμη να φτάσουμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο». Επεσήμανε το ρόλο της πολιτείας στα εξής σημεία: Την Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την Ψηφιοποίηση Επιχειρήσεων. Επιπλέον σημείωσε ότι «Ο αριθμός ψηφιακών συναλλαγών έχει αυξηθεί σημαντικά, ενώ μέσα από διαβούλευση η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει σε ένα καλό πλαίσιο».

Το πάνελ με θέμα την «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Βιοτεχνολογία-Τεχνητή Νοημοσύνη-Ψηφιακός Μετασχηματισμός» και συντονιστή τον κ. Παντελή Λάμπρου,  Co-founder & CEO, Products & Investments, Business Management Consulting, ξεκίνησε με μια εισαγωγική ομιλία του κ. Λάμπρου τοποθετώντας την περίοδο που βρισκόμαστε ως τρίστρατο: πληροφορική, διεθνοποίηση αγορών και χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ερώτηση του κ. Λάμπρου στον κ. Μιχάλη Δρίτσα: «Τι περιμένουμε οι άνθρωποι του οικοσυστήματος για την εξέλιξη του Elevate Greece;» O κ. Δρίτσας απάντησε λέγοντας ότι «το οικοσύστημα είναι αρκετά ευμετάβλητο και υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι, όταν συνεργάζεσαι με τον ιδιωτικό τομέα. Το Elevate Greece είναι μία start-up  από μόνη της με τη φιλοδοξία να μετατραπεί σε μία ανώνυμη εταιρία που θα στηρίζεται στα πόδια της. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης,  Founder, Tech Lead AI and Me SMPC επισημαίνοντας: «Ένα από τα σημαντικά στοιχεία του Elevate Greece είναι ότι εμπιστεύτηκε μια start-up για τη δημιουργία της. Το βασικό πράγμα που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι τα χρήματα αλλά το στοίχημα να σε εμπιστευτούν μεγάλοι οργανισμοί». Στη συνέχεια ο κ. Νικόλαος Λάμπρου, Professor of Enzyme Technology, Director & Head of the Laboratory of Enzyme Technology, Συνιδρυτής/CR&DO Τεχνοβλαστού Enzyceuticals πήρε το λόγο τονίζοντας ότι η Βιοτεχνολογία σήμερα αποτελεί το συνδυασμό επιστήμης και τεχνολογίας, με στόχο την εφαρμογή γνώσεων για παραγωγή χρήσιμων προϊόντων και έχει συνεισφέρει σημαντικά και στους 17 στόχους της αειφόρου ανάπτυξης. Ο κ. Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds,  μίλησε για τα έξυπνα ρομποτικά συστήματα της NBG Bussiness Seeds ενώ αναφέρθηκε και σε εταιρίες που εξαγοράστηκαν. Τόνισε το ότι έχουμε το σωστό timing, χρήματα και εταιρίες για να τραβάνε κεφάλαια από το εξωτερικό. Τέλος ο κ.  Αθανάσιος Μαρκαντώνης,  Professor of Enzyme Technology, Director & Head of the Laboratory of Enzyme Technology, Συνιδρυτής/CR&DO Τεχνοβλαστού Enzyceuticals, αναφέρθηκε στον Όμιλο Τεχνητής Νοημοσύνης Alcatlyst και παρέθεσε μεταξύ άλλων: «Για να οργανώσεις εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θέλει ένα έτος. Όλα όσα σχεδιάζει η ακαδημία δεν έρχονται απαραίτητα σε γνώσεις κοινωνίας, δημιουργούμε συνεργασίες και δεν μένουμε αδρανείς»

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το πάνελ: «Metaverse – Νέο Ψηφιακό Δίκτυο Εικονικών Κόσμων» το οποίο συντόνισε ο κ. Γεώργιος Κουράκος, Managing Director at AMG Media | Forbes 30 Under 30 GR και με τους ομιλητές: κ. Γιώργο Μέγα,  Σύμβουλο Καινοτομίας & Έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ο οποίος ανέπτυξε την τοποθέτησή του σχετικά με το πώς στο ΕΚΤ ως σύμβουλοι καινοτομίας αξιοποιούν τις πληροφορίες που έρχονται από διάφορα reports, τον κ. Μάριο Ροΐδη, Σύμβουλο Καινοτομίας, Enterprise Europe Network – Hellas, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) ο οποίος όρισε το Metaverse ως έναν χώρο εικονικής πραγματικότητας στον οποίο οι χρήστες μπορούν να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους και αποτελεί την εξέλιξη του διαδικτύου κατά κάποιο τρόπο και επεσήμανε ότι το Metaverse μας προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες για κοινωνικές και επιχειρηματικές αλληλεπιδράσεις, ενώ θα είναι αποτελεσματικό, ευέλικτο και λειτουργικό για όλους, τον κ. Ανδρέα Φίλια, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής & Δημοσιονομικού Ελέγχου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος παρουσίασε το project του Ψηφιακού Μουσείου, ένα project της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συνδυάζει την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με τη νέα τεχνολογία, την κα Ελισάβετ Νίκα, Συνιδρύτρια και Μanaging Director, Covariance, που παρουσίασε την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης της Covariance  για τη νόσο του Πάρκινσον, η οποία έχει ως σκοπό τη βέλτιστη παρακολούθηση των ασθενών με Πάρκινσον, ενώ ανέφερε το ότι: «η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στους γιατρούς να έχουν απομακρυσμένη παρακολούθηση των ασθενών τους και τέλος την κα Φανή Κλειδά,  Κοινωνικός & Οργανωσιακός Ψυχολόγος (B.Sc., M.Sc., MBCT), η οποία έκανε μια κριτική κοινωνική προσέγγιση σε κάποιες διαστάσεις του Metaverse τονίζοντας ότι «όλη αυτή η νέα τεχνολογία έχουμε ήδη δει από έρευνες που έχουνε γίνει ότι προκαλεί αρκετά ψυχολογικά φαινόμενα που είναι δυσλειτουργικά και που αποτελούν μήτρες ψυχοπαθολογίας».

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του πάνελ: «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης στην Ψηφιακή Μετάβαση» με συντονίστρια την κα Ιωάννα Ηλιάδη, Δημοσιογράφο armyvoice.gr, η οποία έδωσε αρχικά τον λόγο στον κ. Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο, Διευθυντή Τμήματος Επενδύσεων, ΕΑΤΕ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων είναι ουσιαστικά ο διαχειριστής των Ευρωπαϊκών και κρατικών κονδυλίων. Πλέον υπάρχουν 2,1 δισεκατομμύρια ελεύθερα για να αναπτυχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κλάδοι. Στη συνέχεια ο κ. Πέτρος Σταύρου, Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικής, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος ανέφερε το ότι ξεκίνησε η νέα περίοδος το ΕΣΠΑ 2021-2027 με Budget 25 δισεκατομμύρια. Ο κ. Παναγιώτης Οικονόμου, Managing Partner Step Consulting, πήρε τον λόγο λέγοντας πως υπάρχουν παράπονα για δυσκαμψίες που επικρατούν στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων. Ανέφερε επίσης ότι αυξάνονται πολύ οι μικρο- χρηματοδοτήσεις με κεφάλαια 5 έως 10 χιλιάδων ευρώ, για τα πρώτα βήματα μιας εταιρίας. Ο κ. Πέτρος Ποδάρας, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, Συντονιστής του Κέντρου Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής πήρε τον λόγο και μίλησε για τις  εμβληματικές δράσεις της Περιφέρειας Αττικής, όπως η ανακατασκευή του πρώην λυσσιατρείου Αθηνών σε κέντρο στήριξης επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, η δημιουργία νέων ερευνητικών υποδομών και ενίσχυση επιχειρήσεων για την ενσωμάτωση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παναγόπουλου, Συμβούλου Μεταφοράς Τεχνολογίας, Δίκτυο Πράξη: «Υπάρχουν πολλές προσκλήσεις για τα αυτόνομα ρομπότ με εστίαση στην πράσινη μετάβαση, ενώ υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον στους κβαντικούς υπολογιστές. Θέλουμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις νέες τεχνικές που θα τους ταιριάζουν για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους».

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022, τα οποία παρουσίασε η κα Βασιλική Μαγγλάρα, παρουσιάστρια στο STENT TV.

Τα Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2022 που δόθηκαν είναι τα ακόλουθα:

 • Χρυσό Βραβείο Καινοτομίας στην εταιρία DNA Sequence SRL.

Το Βραβείο παρέλαβε η κα Νανά Παλαιτσάκη, Communication Manager στην DNASequence SRL.

 • Αργυρό Βραβείο Καινοτομίας στην εταιρία Cyrus A.E.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Αθανάσιος Στούμπος, Co-Founder στην Cyrus A.E.

 • Αργυρό Βραβείο Καινοτομίας στην Yolt Labs.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Σοφοκλής Κυρικλάκης, COO / Head of Producto-Founder στην Yolt Labs.

 • Αργυρό Βραβείο Περιβάλλοντος στην εταιρία Composter.

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Νικόλαος Λουδάρος, ιδρυτής της Composter.

 • Αργυρό Βραβείο Περιβάλλοντος στην εταιρία

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Στέγγος, CEO & Co-Founder στην Cyclefi.

 • Χάλκινο Βραβείο Παράδοσης στην εταιρία

Το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Κυριάκος Τσίγκρος, Co-founder & CEO στην Campsaround.

 • Χάλκινο Βραβείο Κοινωνικού Προσανατολισμού στην εταιρία Agrihost.

Το Βραβείο παρέλαβε η κα Στεφανία Τσινούλη, ιδρύτρια της Agrihost.

Οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν είναι οι εξής:

 1. Skywalker – Επιχειρηματικότητα

Στην κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου για τις εταιρίες Vivodi Telecom και Fortius Finance.

 1. Skywalker – Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Στον κ. Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθυντή του Corallia, για την προσφορά και τη συμβολή του στην εξέλιξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

 1. Αποτελεσματική Δράση για τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα

Στην Uni.Fund για τις καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις της για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

 1. Ανθρωποκεντρική Προσέγγιση της Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας

Στην Startup Pathways για την υποστήριξη της ανθρωποκεντρικής επιχειρηματικότητας με το εκπαιδευτικό έργο της.

 1. Αξιοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικής Τεχνογνωσίας

Στην Elevate Greece για τα εργαλεία, τις μεθόδους και τα προγράμματα που δημιούργησε για την υποστήριξη των ειδικών ελληνικών επιχειρηματικών αναγκών.

Το αντιπροσωπευτικό video του GRBossible είναι διαθέσιμο σε αυτό το link.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υποστηρικτές: ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, STARTAB, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, EUROPE DIRECT ΑΤΤΙΚΗΣ – ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ, ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, PRODUCTS & INVESTMENTS – BUSINESS MANAGEMENT CONSULTING, AI CATALYST, HIGGS, NBG BUSINESS SEEDS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ – ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, STEP CONSULTING

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ,                       E-DAILY, E-RADIO, INSIDER.GR, VORIA.GR, MAGDA’S NEWS.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, BUSINESS NEWS.GR, STARTUPPER, GREENAGENDA.GR, COMTODAY, TECHPRESS.GR, INTERESTING PEOPLE, EMEA.GR, ECOZEN.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ICTPLUS.GR, BIZTECH.GR, TECH CHANNEL PARTNER, FLOW MAGAZINE, BIOENERGY NEWS, INFOCOM.GR, DEAL NEWS, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, MONEYVIEW, CULPANEWS, BULLMP.COM, EXPOS GREECE, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

41.600 συναντήσεις εργασίας με 320 εταιρίες στο #JobFestival 2022

Το μεγαλύτερο και το πρώτο διτοπικό φεστιβάλ για την εργασία που έγινε στην Ελλάδα, το #JobFestival 2022, ολοκληρώθηκε με πρωτόγνωρη επιτυχία, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες των επισκεπτών του για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

Αξιοσημείωτη ήταν φέτος η μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρίες όσο και από τους υποψηφίους για εργασία. 320 εταιρίες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας συμμετείχαν και αναζήτησαν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους 5.454 παρευρισκόμενους.

Πραγματοποιήθηκε από το skywalker.gr στις 18 και 19 Νοεμβρίου ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αντίστοιχα, φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

H συνάντηση υποψηφίων για εργασία με κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες από διάφορους κλάδους, η διενέργεια συνεντεύξεων με εταιρίες που αναζητούν προσωπικό, η απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων, συνυφασμένων με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας, η γνωριμία και η κατανόηση των βασικών εργαλείων στην αναζήτηση εργασίας, η δικτύωση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων και οι παράλληλες δράσεις, που είχαν ως σημείο αναφοράς την κατάλληλη προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, κέντρισαν για άλλη μία χρονιά το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι 5.454 επισκέπτες που παρευρέθηκαν με ελεύθερη είσοδο στο #JobFestival 2022 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν τη δυνατότητα να:

 • Επισκεφθούν τα περίπτερα των 320 εταιριών από διάφορους κλάδους που αναζητούσαν προσωπικό.
 • Συμμετάσχουν σε συνεντεύξεις για 4.950 θέσεις εργασίας.
 • Παρακολουθήσουν workshops συνολικά 42 ωρών με θέματα σχετικά με την αναζήτηση εργασίας και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων.
 • Συμμετάσχουν σε 32 παράλληλες δράσεις: Check your CV, Interview tips, Mapping your skills, Business photoshooting, LinkedIn tips, Προσωπικό coaching, Dress code, Αλλαγή καριέρας, Ψυχομετρικά τεστ, Εργασιακά δικαιώματα, Design your Career path, Elevator pitch, Online gamification, Διαφορετικότητα στην εργασία, Συμβουλευτική επιχειρηματιών & startuppers, Α’ βοήθειες στον χώρο εργασίας, Boost your confidence, Motivational CV paragraph, Networking tips, Job searching, Πλατφόρμα-Εργασία Θεσσαλονίκη, Game you up.

Το #JobFestival 2022, το καθιερωμένο γεγονός για την εργασία, είναι μια διήμερη εκδήλωση στο πλαίσιο των δράσεων «Επί το Έργον» του skywalker.gr, η οποία πραγματοποιήθηκε για έβδομη χρονιά με σκοπό την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και τη μείωση της ανεργίας. Το skywalker.gr υποστηρίζει αδιάλειπτα το οικοσύστημα της εργασίας στην Ελλάδα. Προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο κοινό στα #JobDays και τα #JobFestivals, που διοργανώνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφήνοντας χιλιάδες ικανοποιημένους επισκέπτες.

Επιτυχή επιλογή και φέτος αποτέλεσε η διαδικασία των συνεντεύξεων, που συνέβαλε ώστε αφενός οι υποψήφιοι να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας και αφετέρου οι εταιρίες να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο για την εκάστοτε θέση εργασίας.

Το skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2021 περισσότερες από 7.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 84.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 10.700.000.

Η διοργάνωση του #JobFestival 2022 πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χορηγός: INFOTEAM, XENIOS GATE, SUNLIGHT GROUP ENERGY STORAGE SYSTEMS, TASKUS

Υποστηρικτές: ELIVI, NISSI BEACH RESORT, DOMES RESORTS, MMBS, OBRELA SECURITY INDUSTRIES, PHOENIX ENGINEERING, INSURANCE BEAT, CAMPEÓN GAMING, DAIOS COVE, ΚΑΥΚΑΣ, TGI FRIDAYS, EPSILON NET, TIMAC AGRO | ΛΥΔΑ, PEOPLECERT, BETA SIMULATION SOLUTIONS, ΚΡΙ ΚΡΙ, KAIZEN GAMING, WEBHELP

Food Partner: SPOON

Drink Partner: ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Gift Partner: MARGARITIS BAGS

Music Partner: ZOO 90.8

Υποστηρικτές παράλληλων δράσεων: CAREER IN PROGRESS, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ACTIONAID, ΔΟΜΗ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, CAREER UP, INFINITYGREECE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ AGGELOUPHOTO, CVEXPERTS, WORKWISE, NELIPOT, ICF GREECE, HCCMA, FIND MY STYLE, KATERINA GIANNAKAKI, ODYSSEA, EVALION-SHL, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, CAREER DESIGN, AIESEC, OWIWI, SOLIDARITY, ΚΕΜΕΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, BEST, FINANCE CLUB, ΑΡΣΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, GREAT ESCAPE

Χορηγοί επικοινωνίαςΜAD, MAD RADIO, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ZOUGLA, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, PAGENEWS.GR, WE 89.4, 1055 ROCK, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INSIDER, VORIA.GR,  AGRINIO PRESS, LARISSANET.GR, IPOP, READER, MAGDA’S NEWS, FLOW MAGAZINE, THAT’S LIFE, AGRINIO NEWS.GR, GOVA STILETO, NEOPOLIS.GR, START UP.GR, BUSINESS NEWS.GR,  FRAPRESS, STARTUPPER, KALIMERA ARKADIA.GR, BUSINESS TODAY, EMEA.GR, LESVOS POST.COM, ATHENS ART, PINK, LARISSA PRESS, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, BUSINESS WOMAN, SCHOOLS.GR, ILIA WEB.GR, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, PARIANOS TYPOS.GR, SYROS PRESS, UNI-TIES.GR, LIGHT-RADIO.NET, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, BULL MP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Έρχεται το #JobFestival 2022 στις 18 & 19 Νοεμβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά το μεγαλύτερο και πληρέστερο φεστιβάλ εργασίας, το #JobFestival 2022, θα συγκεντρώσει εργοδότες και υποψήφιους την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Περισσότεροι από 300 εργοδότες από όλους τους κλάδους δραστηριότητας θα βρίσκονται  στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αξιολογώντας υποψήφιους και βιογραφικά για 3.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας σχεδόν όλων των ειδικοτήτων.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη δράση του, το #JobFestival 2022 του skywalker.gr δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορέσουν όλοι οι επισκέπτες να πραγματοποιήσουν με επιτυχία το ξεκίνημά τους στην αναζήτηση εργασίας ή το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Βασικός σκοπός του #JobFestival 2022, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι η ενίσχυση της απασχολησιμότητας με τη φυσική συνάντηση εργοδοτών με υποψήφιους εργαζομένους.

Στη διάρκεια του ανανεωμένου και πάντα επίκαιρου φεστιβάλ οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις εταιρίες που τους ενδιαφέρουν είτε μέσα από μια συνέντευξη εργασίας είτε μέσα από μια σύντομη συνομιλία και την κατάθεση του βιογραφικού τους στους εταιρικούς εκπροσώπους.

Άλλος σημαντικός λόγος επίσκεψης του φεστιβάλ είναι η πληθώρα workshops με διαδραστικό χαρακτήρα, τα οποία απευθύνονται σε αναζητούντες και ήδη έχοντες εργασία. Οι θεματικές ενότητές τους είναι η ενίσχυση στην αναζήτηση εργασίας και η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Για την παρακολούθηση των εργαστηρίων χρειάζεται προεγγραφή στη σελίδα του φεστιβάλ, ενώ δίδονται βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολλές παράλληλες δράσεις, όπως:

 • Check your CV by Career in Progress στην Αθήνα και Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
 • Interview tips by ActionAid στην Αθήνα και Δομή Αποσχόλησης και Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Career up στη Θεσσαλονίκη.
 • Mapping your skills by InfinityGreece στη Θεσσαλονίκη.
 • Business photoshooting by ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στην Αθήνα και AggelouPhoto στη Θεσσαλονίκη.
 • LinkedIn tips by CVexperts και WorkWise στην Αθήνα και Nelipot στη Θεσσαλονίκη.
 • Προσωπικό coaching ICF Greece στην Αθήνα και HCCMA στη Θεσσαλονίκη.
 • Dress code by Find my style στην Αθήνα και Katerina Giannakaki στη Θεσσαλονίκη.
 • Αλλαγή καριέρας by Odyssea στην Αθήνα.
 • Ψυχομετρικά τεστ by Evalion-SHL στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 • Εργασιακά δικαιώματα by Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη.
 • Design your Career path by Career Design στην Αθήνα.
 • Elevator pitch by AIESEC στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
 • Online gamification by OWIWI στην Αθήνα.
 • Διαφορετικότητα στην εργασία by Solidarity στην Αθήνα.
 • Συμβουλευτική επιχειρηματιών & startuppers by ΚΕΜΕΛ στην Αθήνα.
 • Α’ βοήθειες στον χώρο εργασίας by Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής και Ερυθρός Σταυρός στη Θεσσαλονίκη.
 • Boost your confidence by Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
 • Motivational CV paragraph by BEST στη Θεσσαλονίκη.
 • Networking tips by Finance Club στη Θεσσαλονίκη.
 • Job searching by ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.
 • Πλατφόρμα-Εργασία Θεσσαλονίκη by Δήμο Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.
 • Game you up by Great Escape στη Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το www.jobfestival.gr, να δουν τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, να στείλουν το βιογραφικό τους σε αυτές που τους ενδιαφέρουν και να δηλώσουν συμμετοχή στο  φεστιβάλ, καθώς και στα workshops.

Επιπλέον, μπορούν να δουν το video του #JobFestival 2022 σε αυτό το link.

Το skywalker.gr είναι το πρώτο site που δραστηριοποιήθηκε στην αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα, ήδη από το 1999. Σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ιστοσελίδα στον χώρο και η πρώτη επιλογή στην αναζήτηση εργασίας. Tο 2021 περισσότερες από 7.000 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 84.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 10.700.000.

Η διοργάνωση του #JobFestival 2022 πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χορηγός: INFOTEAM, XENIOS GATE, SUNLIGHT GROUP ENERGY STORAGE SYSTEMS, TASKUS

Υποστηρικτές: ELIVI, NISSI BEACH RESORT, DOMES RESORTS, MMBS, OBRELA SECURITY INDUSTRIES, PHOENIX ENGINEERING, INSURANCE BEAT, CAMPEÓN GAMING, DAIOS COVE, ΚΑΥΚΑΣ, TGI FRIDAYS, EPSILON NET, TIMAC AGRO | ΛΥΔΑ, PEOPLECERT, BETA SIMULATION SOLUTIONS, ΚΡΙ ΚΡΙ, KAIZEN GAMING, WEBHELP

Drink Partner: ΔΙΩΝΗ RAINBOW WATERS

Gift Partner: MARGARITIS BAGS

Υποστηρικτές παράλληλων δράσεων: CAREER IN PROGRESS, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ACTIONAID, ΔΟΜΗ ΑΠΟΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, CAREER UP, INFINITYGREECE, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ AGGELOUPHOTO, CVEXPERTS, WORKWISE, NELIPOT, ICF GREECE, HCCMA, FIND MY STYLE, KATERINA GIANNAKAKI, ODYSSEA, EVALION-SHL, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, CAREER DESIGN, AIESEC, OWIWI, SOLIDARITY, ΚΕΜΕΛ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, BEST, FINANCE CLUB, ΑΡΣΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, GREAT ESCAPE

Χορηγοί επικοινωνίαςΜAD, MAD RADIO, STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ZOUGLA, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, WE 89.4, 1055 ROCK, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INSIDER, VORIA.GR,  AGRINIO PRESS, LARISSANET.GR, MAGDA’S NEWS, FLOW MAGAZINE, THAT’S LIFE, AGRINIO NEWS.GR, GOVA STILETO, NEOPOLIS.GR, START UP.GR, BUSINESS NEWS.GR,  FRAPRESS, STARTUPPER, KALIMERA ARKADIA.GR, BUSINESS TODAY, EMEA.GR, LESVOS POST.COM, ATHENS ART, PINK, LARISSA PRESS, IΠΟΡΤΑ, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, BUSINESS WOMAN, SCHOOLS.GR, ILIA WEB.GR, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, PARIANOS TYPOS.GR, SYROS PRESS, UNI-TIES.GR, LIGHT-RADIO.NET, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, BULL MP.COM, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Site: https://jobfestival.gr/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/1324005538342196

YouTube Video: https://youtu.be/HsYG7QBotUI

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280, εσωτ. 231, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Περισσότεροι από 2.500 επισκέφθηκαν το My Gap Feel & Fill Festival 2022

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival, το οποίο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία  για  τους περισσότερους από 2.500 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  γονείς,  φοιτητές, σπουδαστές, ενήλικες που επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά και όσους ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση να ενημερωθούν διά ζώσης από τους εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς, τα ιδρύματα, τα κολέγια και τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που συμμετείχαν.

Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση My Gap Feel & Fill Festival, αφιερωμένη στην προσωπική ανάπτυξη και στη μάθηση, διοργανώθηκε από το skywalker.gr την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η ενημέρωση για τις τάσεις και τις διεξόδους που παρέχει η ελληνική εκπαίδευση, τη σύνδεση των εγχώριων βιωματικών σπουδών με την αγορά εργασίας, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την αξία του επαγγελματικού προσανατολισμού, η γόνιμη συνάντηση και συνομιλία μεταξύ όλων των θεσμικών και ιδιωτικών φορέων, ατόμων και κοινωνικών ομάδων, η διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος, τεχνικές εκπαιδευτικής και εργασιακής δικτύωσης ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις εργασίες του My Gap Feel & Fill Festival.

Με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες στις ενότητες Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός των μαθητών λυκείου, των σπουδαστών και των φοιτητών, το My Gap Feel & Fill Festival λειτούργησε επιτυχώς κατά ομολογία των ικανοποιημένων παρευρισκόμενων στην ενημέρωσή τους σε θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη συμπλήρωση μηχανογραφικού σημειώματος, τις σχολές του μέλλοντος, τη διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος την ψυχολογία, τη διαχείριση του άγχους και το coaching, την αθλητική καριέρα, την προπονητική, την αθλητική ανάλυση, τα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα το θέατρο και τον χορό, την κομμωτική και την αισθητική, τη ρομποτική, το σχέδιο μόδας, τον σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμήματος, καθώς και τη διατροφή-διαιτολογία.

Το My Gap Feel & Fill Festival έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες που κατέκλυσαν τον χώρο της φετινής διοργάνωσης να επισκεφθούν τα περίπτερα των 37 εκθετών και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους δημοφιλών δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, να παρακολουθήσουν 7 workshops και να επισκεφθούν το Corner Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδραστικές παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshops ήταν οι εξής: «Νέο λύκειο και επαγγέλματα με μέλλον» με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Καριέρας, Επιστημονικό Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων LABORA, «Μετά το λύκειο τι;» με εισηγήτρια τη Δρ. Κωνσταντία Α. Μπάρδα, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, ΕΤΕΠ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, «Διαμορφώνω σωστά το επαγγελματικό βιογραφικό μου σημείωμα» με εισηγήτρια την κα Αθηνά Ιωσήφ, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας MSc, Map Your Path, «Μετά τις σπουδές τι;» με εισηγητές την κα Βικτώρια Κασβίκη, Διοικητική Υποστήριξη Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ και τον κ. Αριστείδη Λορέντζο, Ψυχολόγο, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού (M.Sc.), Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, «Πώς να χτίσεις ένα ισχυρό προφίλ στο LinkedIn» με εισηγητές την κα Ρόδω Πυροβολάκη, Μ.Α., Μ.Εd., M.Sc., και τον κ. Ευθύμιο Χαροκόπο, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτή, «Νέο λύκειο και επαγγέλματα με μέλλον» με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Καριέρας, Επιστημονικό Υπεύθυνο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων LABORA, «Παίρνω επαγγελματικές αποφάσεις, σχεδιάζω δυναμικά τη σταδιοδρομία μου: “Πώς θα εκμεταλλευθώ τις θετικές μου δυνάμεις;”» με εισηγητή τον Δρ. Ανδρόνικο Καλίρη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Πειραιώς,
Μεταδιδακτορικό Ερευνητή, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ.

Στο ειδικά διαμορφωμένο Corner πραγματοποιήθηκαν οι εξής ομιλίες: «Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Map Your Path, «Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές» από την ομάδα συνεργατών του τμήματος Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας & Προσανατολισμού του Πα.Δ.Α., «Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για σπουδαστές / φοιτητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης του Πάντειου Πανεπιστημίου, «Βιογραφικό σημείωμα» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, «Συμβουλευτική για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «Επαγγελματικός προσανατολισμός για μαθητές» από την ομάδα συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού της LABORΑ.

Στα δρώμενα του My Gap Feel & Fill Festival συμπεριλαμβάνονται η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge, που παρουσίασε τη συμμετοχή της στη φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge και το ερευνητικό της project «Aethra» με θέμα τη μείωση των εκπομπών του CO2 στην ατμόσφαιρα, καθώς και το VR Planet, που χρησιμοποιεί ως μέσον την τεχνολογία VR, και σύστησε στους επισκέπτες σύγχρονους τρόπους για ατομική και ομαδική ψυχαγωγία, διασκέδαση αλλά και επιμόρφωση. 

Το αντιπροσωπευτικό video του My Gap Feel & Fill Festival είναι διαθέσιμο σε αυτό το link.

H διοργάνωση του My Gap Feel & Fill Festival πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Χώρος Φιλοξενίας: ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Gift Partner: MEDITERRANEAN COLLEGE, ORIENTUM

Food & Drink Partners: PIZZA FAN, ΕΨΑ, RAINBOW WATERS

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INFOKIDS.GR, MAGDASNEWS, ENALLAKTIKOS.GR, FLOW MAGAZINE, START UP.GR, EMEA.GR, STARTUPPER, NEOPOLIS.GR, THAT’S LIFE, EDUADVISOR.GR, SIGMA MEDIA GROUP, GOSEMINARS.GR, ART VIEWS, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, SCHOOLS.GR, PAIDEIA-ERGASIA.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ECOZEN.GR, UNI TIES.GR, SKYWALKER EDUCATION, STENT, STENTORAS.GR, CRISISTARS, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING