Connect with us

Επικαιρότητα

HR Profilers: Η μεγάλη αναδιαπραγμάτευση!

 

ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ HR COMMUNITY CONFERENCE AWARDS 2023

Η κοινότητα του HR την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην 7 η διοργάνωση του HR Community Conference Awards 2023 ήρθε αντιμέτωπη με μια πολυ-παραγοντική εξίσωση που έπρεπε να λύσει. Μια εξίσωση όπου οι όροι μπαίνουν συνεχώς σε αναδιαπραγμάτευση και οι λύτες χρειάζεται να είναι ικανοί, ανθεκτικοί, ευέλικτοι και με φαντασία.

Τα δεδομένα:

 • Οι άνθρωποι παραιτούνται ηχηρά ή σιωπηρά.
 • Νιώθουν εξουθενωμένοι στην εργασία τους.
 • Επιζητούν περισσότερο από ποτέ ασφάλεια και ηρεμία σε αυτή.
 • Το κράτος και η επιχειρηματική κοινότητα απορούν, διαπιστώνουν αλλά δεν δίνουν λύσεις.
 • Ολόκληροι επαγγελματικοί τομείς δεν κοιτούν/ζητούν ούτε το βιογραφικό πλέον μπροστά
  στην τόση ανάγκη τους για πρόσληψη εργαζομένων.

Στο φετινό συνέδριο με τίτλο «HR Profilers: Η μεγάλη αναδιαπραγμάτευση» όλοι μαζί οι σύνεδροι ανίχνευσαν τον ρόλο του HR Manager ως profiler σε ένα εργασιακό τοπίο που συνεχώς αλλάζει όψεις και χρώματα. Διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ταυτόχρονα στο Parfait Athens στην Αθήνα και στο Hotel Nikopolis στη Θεσσαλονίκη από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.

Καινοτομία της φετινής εκδήλωσης ήταν η συνύπαρξη οκτώ καταξιωμένων ομιλητών με οκτώ εξαίρετους stand-up comedians με έναν ξεχωριστό τρόπο. Κάθε ομιλητής παρουσίασε μία από τις οκτώ θεματικές που αναδεικνύουν τις αφορμές και τις αιτίες της μεγάλης και σιωπηρής παραίτησης των εργαζομένων, οι οποίες απασχολούν το HRM στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, από τη δική του οπτική, μέσα από τα βιώματά του, σε έναν διάλογο με τον stand-up comedian, με δημιουργικότητα, φαντασία και ρεαλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 400 στελέχη ανθρώπινου δυναμικού και στις δύο αίθουσες, οι οποίοι δεν έμειναν απλοί παρατηρητές. Όπως πάντα, οι κόμβοι εμπειρίας της HR Community έκαναν τη διαφορά, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων, που έγιναν συν-δημιουργοί των συμπερασμάτων του συνεδρίου. Μετά την ανάπτυξη των οκτώ θεματικών ενοτήτων, σχημάτισαν ομάδες, μέσα στις οποίες μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία και συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση συμπερασμάτων.

Η διαμόρφωση του νέου εργασιακού τοπίου μέσα από τις συνεχόμενες, απρόβλεπτες και
πολύπλοκες κοινωνικές, οικονομικές και γεωπολιτικές αλλαγές, οι αφορμές και οι αιτίες της μεγάλης και σιωπηρής παραίτησης των εργαζομένων, οι λόγοι που οδηγούν τελικά τους εργαζόμενους στην εργασιακή εξουθένωση, η ματαίωση που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι νιώθουν στην εργασία τους, η ανάγκη για σεβασμό της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής, οι μεταβολές σε αξίες, νοοτροπίες, συμπεριφορές, στερεότυπα και οι επαγγελματικοί στόχοι των εργαζομένων στην post-Covid καθημερινότητα, ο επηρεασμός της ραγδαίας επιστημονικής και τεχνολογικής μεταβολής/ανάπτυξης στην αναντιστοιχία προσφοράς και ζήτησης δεξιοτήτων στην εργασία (miss-matching), η επάρκεια της εταιρικής κουλτούρας και του κώδικα δεοντολογίας ως προς τη συνέπεια, εφαρμογή, αφομοίωση, εναρμόνιση και από τους εργοδότες και από τους εργαζόμενους, τα οφέλη και οι κίνδυνοι από την υβριδική εργασία και τον χωροταξικό κατακερματισμό του εργατικού δυναμικού και κατά πόσο και με ποιο τρόπο οι έννοιες της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης ενσωματώνονται στις βασικές λειτουργίες του HRM ήταν μερικά από όσα συζητήθηκαν στο HR Community Conference & Αwards 2023.

Το συνέδριο παρουσίασαν η κ. Εύα Ανδρέου, Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , στην Αθήνα και η κ. Αλεξία Φουκίδου, Διευθύντρια Περιφερειακής Δράσης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , στη Θεσσαλονίκη.

Τους σύνεδρους καλωσόρισε αρχικά ο κ. Δημήτρης Φυντάνης, Business Continuity Manager,
skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , που, υπενθυμίζοντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν σωθεί, εγώ θα φταίω», τόνισε την αξία της ευθύνης και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθησε με χαιρετισμό ο κ. Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director at Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), o οποίος μίλησε για την αξία του κώδικα δεοντολογίας και την ανάγκη να διορθώνονται συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με το εκάστοτε εργασιακό περιβάλλον.

Οι χαιρετισμοί συνεχίστηκαν με την κ. Νούλη Βίλλυ, HR Manager, M. Arabatzis S.A. “Hellenic Dough”, και Προέδρο του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), που στάθηκε στο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας, για την οποία εργαζόμενοι και εργοδότες έχουν μερίδιο ευθύνης και οφείλουν να έχουν λόγο στη διαμόρφωσή της.

Οι αρχικές ομιλίες έκλεισαν με την παρουσία της κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμης Καθηγήτριας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που επαίνεσε τη διαχρονικότητα και τη χρησιμότητα του συνεδρίου στη σύγχρονη ελληνική HR κοινότητα. Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου με θέμα «Η ελληνική πραγματικότητα στη δυναμική της μεγάλης παραίτησης» αναφέρθηκε στους λόγους ύπαρξης των κενών θέσεων εργασίας στη χώρα μας, στην ανεργία, αλλά και στις επιθυμητές παρεμβάσεις πολιτείας και εργοδοτών με σκοπό την αλλαγή του καθεστώτος της «Μεγάλης Παραίτησης».

Από τους κ.κ. Παναγιώτη Γκορέζη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ, και Ιωάννη Ανδρεάδη, Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο ΑΠΘ, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για τη «Μεγάλη Παραίτηση». Πολύ σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις τους για την ανάγκη θέσπισης του employer branding πριν από την πρόσληψη του εργαζομένου, καθώς και για την υπεύθυνη αντιμετώπιση των θεμάτων της εργασιακής καθημερινότητας.

Στη συνέχεια η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Ιδρύτρια και CEO, Life Clinic Group Master Coach, Ομιλήτρια και Συγγραφέας, διευκρίνισε τη χρήση της αντι-ευθραστότητας στην εργασιακή ζωή, ενώ μαζί με τον κ. Γιώργο Χατζηπαύλου, Stand-up Comedian, παρουσίασαν με διασκεδαστικό αλλά εύστοχο τρόπο χαρακτηριστικά της πολυπλοκότητας και της αστάθειας που κυριαρχούν σε πολλούς εργασιακούς χώρους.

Η σκυτάλη δόθηκε στις κ.κ. Δανάη Λουκάκη, Ηθοποιό και Σκηνοθέτη, και Ήρα Κατσούδα, Κωμικό, οι οποίες, με αφορμή τη θεματική ενότητα της «Αναντιστοιχίας μεταξύ προσόντων και απαιτήσεων των θέσεων εργασίας», απέδωσαν με κωμικό τρόπο τη σημερινή απαξίωση των πτυχίων και την υποαπασχόληση, ενώ τόνισαν την ανάγκη ύπαρξης των καλλιτεχνικών επαγγελμάτων.

Αναφορικά με τη θεματική «Εργασιακή εξουθένωση», μίλησαν στη σκηνή η κ. Χριστίνα Κανατάκη, Δημοσιογράφος και Παρουσιάστρια, και ο κ. Αλέξανδρος Χαριζάνης, Κωμικός, που με γλαφυρό τρόπο παρουσίασαν τα αποτελέσματα του burnout των εργαζομένων.

Στη θεματική «Αξιοκρατία / Διαφάνεια / Ευνοιοκρατία / Διακρίσεις» ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ. και Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, και ο κ. Θωμάς Ζάμπρας, Κωμικός, παρουσίασαν την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στην Ελλάδα, κάνοντας αναδρομή σε προσωπικά τους βιώματα, με εμφανές το χιουμοριστικό στοιχείο στις διηγήσεις τους.

Για την αξία της σωστής διαχείρισης του χρόνου αλλά και την ανάγκη του ατόμου να αγαπά το επάγγελμά του, ώστε να εξελίσσεται και ως άνθρωπος μέσα από αυτό, μίλησαν οι κ.κ. Ηλίας Παπανικολός (Εισβολέας), Ράπερ, Στιχουργός και Συνθέτης, και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, Stand-up Comedian, με αφορμή τη θεματική ενότητα για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής.

Με τα λόγια του Σαίξπηρ ότι «όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή και τα πάντα είναι ρόλος», ο κ. Στέλιος Καλαθάς, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Εμψυχωτής, στάθηκε στο κομμάτι των συναισθημάτων και της διαχείρισής τους, καθώς και αυτά είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση των δυσκολιών στις οποίες καλούμαστε να ανταποκριθούμε στο εργασιακό περιβάλλον. Μαζί με την κ. Δήμητρα Νικητέα, Stand- up Comedian, παρουσίασαν με έξυπνο και κωμικό τρόπο τα θέματα που προκύπτουν στις συνεργασίες και αφορούν τις αποδοχές, την απόδοση, την αξιολόγηση και την επιβίωση.

Ακολούθησε η παρουσίαση της ενότητας «Επάρκεια της εταιρικής κουλτούρας και του κώδικα δεοντολογίας» από την κ. Φανή Κλειδά, Οργανωσιακή Ψυχολόγο, Ιδρύτρια της FK Counseling Horizons, και τον κ. Στέλιο Ανατολίτη, Stand-up Comedian, Μουσικό, Δάσκαλο Αυτοσχεδιασμού και Συγγραφέα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη διασφάλιση της εταιρικής κουλτούρας με προτεραιότητα τον ψηφιακό σχηματισμό της, αλλά και στην προστασία της ψυχικής υγείας των εργαζομένων.

Οι θεματικές ενότητες έκλεισαν με τον κ. Δημήτρη Τσέλιο, Σύμβουλο Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης, Συγγραφέα του βιβλίου «Απόδραση από το σπήλαιο», Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής Coaching & Mentoring Ελλάδος, και την κ. Χρύσα Κατσαρίνη, Κωμικό, που ανέλυσαν την τελευταία θεματική «Υβριδική εργασία/ Χωροταξικός κατακερματισμός», παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του νέου καθεστώτος της υβριδικής εργασίας.

Οι κόμβοι εμπειρίας διαμόρφωσαν τα παρακάτω συμπεράσματα:

 • Αστάθεια και πολυπλοκότητα στις εργασιακές σχέσεις προκύπτει όταν υπάρχει έλλειψη
  εταιρικής κουλτούρας και όταν κυριαρχούν οι ταχύτατες αλλαγές και η αβεβαιότητα.
 • Αποτελεί αναπόσπαστο δικαίωμα των εργαζομένων η διασφάλιση της ψυχικής τους υγείας
  και η λήψη βοήθειας όταν φτάνουν στα όριά τους, καθώς ο κάθε άνθρωπος βιώνει την
  εργασιακή εξουθένωση διαφορετικά. Επιβάλλεται ένας μηχανισμός πρόληψης και δράσης για την προάσπιση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων.
 • Δόθηκε έμφαση στις αντιφάσεις κατά τη συνέντευξη εργασίας στις οποίες πέφτουν οι
  υποψήφιοι σε σχέση με όσα αναφέρουν στο βιογραφικό τους, όπως και στην αναντιστοιχία μεταξύ προσόντων και απαιτήσεων των θέσεων εργασίας. Πρέπει εξαρχής να τίθενται τα προβλεπόμενα κριτήρια για την αξιολόγηση των εργαζομένων, οι οποίοι χρειάζεται να υποστηρίζονται με εκπαίδευση και coaching για να μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της δουλειάς τους.
 • Για να μη φτάσουμε στην εργασιακή εξουθένωση, πρέπει να έχουμε ισορροπία στην
  επαγγελματική και στην προσωπική μας ζωή, διαπίστωση που αποτυπώθηκε με ενάργεια
  μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων επί σκηνής, όπου τονιζόταν η σημασία της αξιοποίησης των
  ορίων.
 • Εντοπίζεται δυσκολία εύρεσης εργαζομένων που θα ταιριάζουν στα κριτήρια επιλογής και
  αξιολόγησης των εργοδοτών, αλλά και δυσκολία να παραμείνουν οι εργαζόμενοι
  ευχαριστημένοι και για αρκετό καιρό στη θέση τους. Επίσης επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι που αποδίδουν περισσότερο θα πρέπει να επιβραβεύονται.
 • Οι βάσεις για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια τίθενται από τη διοίκηση της εταιρίας και
  ρυθμίζουν τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους, καθώς και των συναδέλφων μεταξύ τους. Ειδικά στις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις απαιτείται η τοποθέτηση του
  κατάλληλου ανθρώπου στην κατάλληλη θέση.
 • Συγκρίθηκε η παθογένεια του εργασιακού περιβάλλοντος με εκείνη της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας και προέκυψε ότι ο ρόλος του HR οφείλει να μην είναι απλώς διεκπεραιωτικός αλλά τα στελέχη του να υποκινούνται από πραγματικό ενδιαφέρον. Συγχρόνως, το όραμα της επιχείρησης, το οποίο τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα πρέπει να ενστερνίζονται ώστε να λειτουργούν ως role models, θα πρέπει να χτίζεται πάνω στις αξίες της.
 • Ακόμα και στο καθεστώς της τηλεργασίας πρέπει να τηρείται η εταιρική κουλτούρα. Με την πανδημία ήρθε μια νέα εποχή εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται από το οκτάωρο αλλά από το αποτέλεσμα που φέρνουν. Επομένως σε κάθε περίπτωση οι εταιρίες οφείλουν να προσφέρουν ευελιξία και περισσότερες επιλογές στους εργαζομένους τους.

Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή απονομής των HR Community Awards 2023, την οποία παρουσίασαν η κ. Ηλιάνα Αντωνίου, Community Manager, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , μαζί με τον κ. Ανδρέα Πετρόπουλο, Στέλεχος Ενημέρωσης & Υποστήριξης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στην Αθήνα και η κ. Χαρά Μπουραντά, Digital Marketing Manager, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , μαζί με τον κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, Στέλεχος Περιφερειακής Συνοχής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα , στη Θεσσαλονίκη.

Η επιτροπή αξιολόγησης των τιμητικών διακρίσεων απαρτιζόταν κατ’ αλφαβητική σειρά από τον κ. Βασίλη Αϊβαζίδη, Σύμβουλο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, την κ. Ερμίνα Γάκη, Counseling Psychologist, Health & Wellness Coach, την κ. Μαρία Γεωργαλά, Career Development Facilitator, Corporate Trainer & Mentor, τον κ. Δημήτρη Μιχαήλ, Καθηγητή Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού & Εργασιακών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, Δημοσιογράφο των «ΑγροΝέων» και Παρουσιαστή του «AgroBus» στο διαδικτυακό κανάλι STENT TV, την κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την κ. Θεοδώρα Φούντα, Κοινωνιολόγο, Executive & Career Coach, MPhil University of Glasgow, Certified Coach, University of Cambridge, UK.

Απονεμήθηκαν:

 • Το Χάλκινο Βραβείο Κινήτρων και Παροχών στη Hersonissos Group Hotels και στην κ. Έλενα
  Κόιου, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Hersonissos Group Hotels.
 • Η τιμητική διάκριση «Skywalker» HR Community 2023 στην κ. Σωτηρία Τριαντάρη,
  Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, Πρόεδρο του Τμήματος και Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς/Επιχειρήσεις».
 • Η τιμητική διάκριση HRM Υπηρεσία 2023 για το πρόγραμμα Safe at Work στην ActionAid
  Hellas και στον κ. Τάκη Καραγιάννη, Διευθυντή Επικοινωνίας της ActionAid Hellas.
 • Η τιμητική διάκριση HRM Εκπαίδευση 2023 στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνία και Ηγεσία σε Οργανισμούς/Επιχειρήσεις» και στην κ. Σωτηρία Τριαντάρη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη.
 • Η τιμητική διάκριση HRM Εργαλείο 2023 στη Flexlearn Business Solutions για την εφαρμογή FlexLearn Induction App και στον κ. Μιχάλη Τζωρτζάκη, CEO & Founder της Flexlearn Business Solutions.
 • Η τιμητική διάκριση Συμπερίληψη 2023 στη Humanis your HR partner για την εκπαιδευτική δράση της «We create a culture of Diversity & Inclusion» και στην κ. Μαίρη Μπιτούνη, Managing Director & Business Vision Leader της Humanis your HR partner.

Η τελετή έκλεισε με την απονομή της τιμητικής διάκρισης Κοινωνική Ευαισθησία 2023 στις εταιρίες που συμμετείχαν στις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα #JobDay 45+ και #JobDay Προσφύγων από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα .

Αναλυτικά οι εταιρίες που τιμήθηκαν είναι οι ακόλουθες:

AIR CANTEEN Α.Ε., ATOS, AGRIS Α.Ε., ADAC SERVICE HELLAS, GEP, CAVO DELEA, L’ARTIGIANO, LMW, DAIOS COVE, PARAMETROS GROUP, PROCTER & GAMBLE, DOPPLER S.A., RE/MAX ELITE, RE/MAX ΕΝ ΟΙΚΩ, ELVIAL S.A., SALESCODE, SIKA HELLAS ABEE, JOB TRUST, SSP HELLAS, PHILIAN HOTELS AND RESORTS, TELEPERFORMANCE GREECE, TRENKWALDER GROUP GREECE, TASKUS, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, UPGRADE, ΚΑΥΚΑΣ, ΣΙΟΥΦΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΚΕΡΑΜΟΥΡΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΕΒΕ, AMBIENCE SERVICES, ΧΑΡΑΚΤΙΝΙΩΤΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, GURU AROMAS, SMILE KIOSK, HR PARTNERS, CANAVES OIA LUXURY RESORTS, ALTER EGO S.A., INTERLIFE, AQUILA HOTELS & RESORTS, CLUBMED, KLEEMANN S.A., ΕCORESET S.A., LAGOMANDRA BEACH HOTELS, GLP FACILITY SERVICES, GLP VALUES S.A., INDITEX, MILKPLAN S.A., INGROUP, PEOPLEATWORK HELLAS, MANIFEST SERVICES, TIME FRAME HELLAS, PEOPLECERT, PRIME GREEK VILLAS, TOR HOTEL GROUP, RANDSTAD, VIPA HELLAS, RE/MAX FIDELITY BROKERS, REGAIA, SECRET HOTELS, WATT AND VOLT ΜΑΕ, KENSHŌ BOUTIQUE HOTELS & VILLAS, ASTIR PALACE VOULIAGMENI S.A., ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ Α.Ε., DRYFO, F ZEEN, PEPSICO, GOLDAIR HANDLING, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ και WHSMITH GREECE

Η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards 2023 πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υποστηρικτής: CAREER-DESIGN

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, ENALLAKTIKOS.GR, STARTUP.GR, STARTUPPER, BUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, CSRNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, V WOMAN.GR, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, FLOW MAGAZINE, LET IT BE.GR, EXPOS GREECE, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Continue Reading
Advertisement

Επικαιρότητα

«Ξέχασα τα ρούχα στο πλυντήριο και μυρίζουν άσχημα»: Σας έχουμε τις δύο καλύτερες λύσεις!

Σε όλους μας έχει συμβεί. Να ξεχάσουμε τα ρούχα στο πλυντήριο και όταν το…πάρουμε είδηση να μυρίζουν και να μην ξέρουμε τι να κάνουμε.

Δεν χρειάζεται να απελπιζόμαστε όμως και προς Θεού δεν χρειάζεται να πετάξουμε τα ρούχα μας!

Οι καλύτερες λύσεις

Πλύνετε ξανά τα ρούχα χρησιμοποιώντας την κανονική δόση απορρυπαντικού που βάζετε.

Στη θέση του μαλακτικού χρησιμοποιήστε λευκό ξύδι σε ποσότητα 1-2 φλυτζανάκια του ελληνικού. Περίπου δηλαδή 70ml.

Όταν ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου θα σας έρθει μια διακριτική όξινη μυρωδιά.

Απλώστε τα ρούχα κανονικά και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί μαζί με την άσχημη μυρωδιά που είχαν από πριν τα ρούχα. Εάν χρησιμοποιείται στεγνωτήριο, μετά το στέγνωμα απλώστε για 1-2 ώρες τα ρούχα για να φύγει τελείως η μυρωδιά του ξυδιού.

Πλύντε τα ρούχα ξανά μόνο που αντί για απορρυπαντικό, βάλετε στη θήκη, τη μισή δόση σε αμμωνία.

Μισή δόση σε σχέση με το απορρυπαντικό είναι αρκετή για να εξαφανίσει τις άσχημες μυρωδιές από τα ρούχα.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Γ. Χατζηδάκης: «Παγκάκια φιλίας» κατά της σχολικής μοναξιάς στα Δημοτικά Σχολεία της Ηλιούπολης!

Πολύχρωμα παγκάκια που αποτελούνται από μεγάλες χρωματιστές ξυλομπογιές ξεκίνησαν να τοποθετούνται στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης από τον Δήμο Ηλιούπολης.

Πρόκειται για τα γνωστά «παγκάκια της φιλίας», τα οποία ενισχύουν τους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά, καθώς όταν ένα παιδί νιώθει μόνο του στο διάλειμμα, χωρίς παρέα και φίλους, ή για κάτι που το απασχολεί κ.λπ., κάθεται στο παγκάκι αυτό. Με τον τρόπο αυτό, «ειδοποιεί» ότι θέλει παρέα!

Τα «παγκάκια της φιλίας» τοποθετήθηκαν ήδη στο 5ο, στο 6ο, στο 20ο, στο 21ο, στο 8ο και στο 17ο Δημοτικά Σχολεία, ενώ θα συνεχιστεί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Δυστυχώς, η σχολική μοναξιά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Ειδικά όταν οι παιδικές ηλικίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η κοινωνικοποίηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ψυχολογική τους ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, προκειμένου να μειώσουμε τη μοναχική ζωή των παιδιών, τον εκφοβισμό κ.λπ., δημιουργήσαμε τα ‘παγκάκια της φιλίας’, καθώς θα λειτουργούν ως μέσο πρόληψης κατά της μοναξιάς, της απομόνωσης κ.λπ., πάντα βέβαια υπό το άγρυπνο βλέμμα των δασκάλων τους».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Φώτης Χρυσουλάκης σημειώνει: «Είναι τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα τόσο εξαιρετική και αποτελεσματική ιδέα, που φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά και αξίζει να υιοθετηθεί απ’ όλα τα Σχολεία!».

Η Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Αγγελή υπογραμμίζει: «Εκτός από τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης και τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των παιδιών, χρησιμοποιείται και ως υπενθύμιση στα παιδιά για πράγματα όπως η επικοινωνία, η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση των συναισθημάτων. Ήδη τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα!».

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ξέμεινες από ζάχαρη; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει λύση!

Αυτά τα μαγειρικά μυστικά είναι αλήθεια πως τις περισσότερες φορές  δίνουν έξυπνες και όμορφες λύσεις. Τουλάχιστον εμένα με έχουν εξυπηρετήσει άπειρες φορές και με βοήθησαν πάρα πολύ.

Τι μπορείς να κάνεις αν ξεμείνεις από ζάχαρη;

Ψήσε αρκετή ώρα στον φούρνο ή σε ένα τηγάνι ένα μήλο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια πολτοποίησε το με ένα γουδί ή στο μπλέντερ και έτοιμο το υποκατάστατο της ζάχαρης!

Χρησιμοποίησε τον πολτό του μήλου στις ίδιες ποσότητες που θα χρησιμοποιούσες και τη ζάχαρη και κανείς δεν καταλάβει τίποτα! Ακόμα κι ο καφές σου θα είναι τέλειος!

Continue Reading

Επικαιρότητα

60 ταΐστρες και ποτίστρες και 33 σπιτάκια για τα αδέσποτα στο Δήμο Ηλιούπολης!

Γ. Χατζηδάκης: «Στόχος η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και ο περιορισμός της ανάγκης τους για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές»

Ο Δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης, προχωρά σε δράσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης και προστασίας τους.

Συγκεκριμένα χθες, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, η Δημοτική Αρχή τοποθέτησε στα πρώτα σημεία σίτισης ταΐστρες και ποτίστρες που διαθέτουν αυτόματη παροχή φαγητού – νερού και σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες σε κατάλληλα σημεία.

Θα τοποθετηθούν συνολικά 60 ταΐστρες και ποτίστρες και 33 σπιτάκια σε τοποθεσίες που υπάρχουν ενεργές αποικίες γατιών και θα επιβλέπονται από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) και τους εθελοντές φροντιστές αδέσποτων ζώων.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης τονίζει: «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων και φυσικά ο περιορισμός της ανάγκης τους για αναζήτηση τροφής από άλλες πηγές (π.χ. κάδοι απορριμμάτων), με όλα τα προβλήματα που αυτό επιφέρει».

Ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος σημειώνει: «Υλοποιούμε ένα χρόνιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας της πόλης με την βοήθεια και τη συνεργασία όλων των εθελοντών. Βήμα-βήμα γινόμαστε πόλη – πρότυπο φιλοζωικής κουλτούρας.».

Η τοποθέτηση θα συνεχιστεί και σε άλλα σημεία της πόλης και θα τροφοδοτούνται με τη φροντίδα των εθελοντών και την υποστήριξη του Δήμου.

 Μία ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία του νυν δημάρχου Ηλιούπολης και εκ νέου υποψηφίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές κ. Γιώργου Χατζηδάκη που δίνει λύση σε ένα αίτημα πολλών ζωόφιλων κατοίκων της Ηλιούπολης.

 

Continue Reading

Επικαιρότητα

Τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Και όμως τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το μέγεθος, το βάρος, το σχήμα, το χρώμα και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαχαιροπίρουνο επηρεάζουν τη γεύση μας.

Στη «γευσιγνωστική» μελέτη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 φοιτητές.

Από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες, φάνηκε ότι το τυρί είχε πιο αλμυρή γεύση όταν τρωγόταν απευθείας με μαχαίρι, από ό,τι όταν τρωγόταν με πιρούνι, κουτάλι ή οδοντογλυφίδα.

Επίσης, το γιαούρτι ήταν πιο γλυκό όταν τρωγόταν με λευκό κουταλάκι, από όταν τρωγόταν με μαύρο. Ακόμα, όταν οι συμμετέχοντες καλούνταν να φάνε γλυκό με μικρό κουταλάκι δήλωναν ότι καταλάβαιναν εντονότερα τη γλυκιά γεύση, από όταν χρησιμοποιούσαν μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ηλιούπολη: Η δημοτική αρχή παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα γήπεδα μπάσκετ και τένις!

Δύο ανοιχτά γήπεδα, μπάσκετ και τένις, πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα, παραδίδονται στους κατοίκους της πόλης της Ηλιούπολης από το Δήμο Ηλιούπολης!
 
 
Πρόκειται για τους αθλητικούς χώρους στη περιοχή του Αγ. Νικολάου, τους οποίους αναμόρφωσε ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – “Γρηγόρης Γρηγορίου”.
 
Είχε προηγηθεί η αντικατάσταση των προβολέων των πυλώνων φωτισμού με προβολείς LED στα δύο γήπεδα και τώρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του τάπητα, ενώ τοποθετήθηκαν νέα ταμπλό στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης και νέο φιλέ τένις.
 
Ο δήμαρχος Ηλιούπολης και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές κ. Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:
 
“Η αναβάθμιση και η συντήρηση των αθλητικών υποδομών αποτελεί για εμάς απόλυτη προτεραιότητα! Στόχος μας ήταν και είναι, από άκρη σε άκρη της πόλης, τα παιδιά και οι νέοι να μπορούν να αθλούνται σε σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις, με ασφάλεια και άνεση.
Το αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Αγ. Νικολάου αποτελεί, πλέον, μια ανανεωμένη αθλητική δομή έτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες της πόλης μας και όχι μόνο”.
 
 
Άλλο ένα εξαιρετικής σημασίας έργο από τη δημοτική αρχή και τον κ. Χατζηδάκη που δείχνει στην πράξη πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά και οι νέοι της Ηλιούπολης να μπορούν να αθλούνται σε εγκαταστάσεις που έχουν φτιαχτεί με τις πιο ασφαλείς και άνετες προδιαγραφές!
 
 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING