Connect with us

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το διαδραστικό #JobDay Αφετηρία – Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τoν Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker». Πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει εργαστήρια αναζήτησης εργασίας. Η δράση απευθύνεται σε αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και στοχεύει στην ενδυνάμωση των ενδιαφερομένων στον εργασιακό τομέα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2024, από τις 11:00 έως τις 14:00, στην Αίθουσα 7 των πρώην Δημοτικών Σφαγείων Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου (παραπλεύρως του παλιού Δημαρχείου Ταύρου).

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:00-11:15:    Εγγραφές

11:15-12:00: Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:15-13:00: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, Ελένη Παπαδάκη, Σύμβουλος Καριέρας

13:15-14:00: Tips για συνέντευξη, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-mosxatou-tavrou24-forma-symmetoxis-2 στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα,
6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής: Tο Skywalker Plus Festival έρχεται στον Βόλο στις 14 Ιουνίου!

Πάνω από 60 εταιρίες και φορείς θα είναι εκεί για να σας υποδεχτούν. Εσείς, θα λείπετε;

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα συνδυάζει την Εργασία με την Εκπαίδευση, την Επιχειρηματικότητα, τις Ερασιτεχνικές Ασχολίες και τον Εθελοντισμό σε μία εκδήλωση, το Skywalker Plus Festival.

Το Skywalker Plus Festival, με την ευγενική χορηγία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 24:00 στη νότια πλευρά της παραλίας του Βόλου και στο κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που αναζητούν τον επόμενο εργοδότη τους, θέλουν να γνωρίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και να ενημερωθούν για αυτά, επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, είναι δραστήρια και ψάχνουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους, και επιθυμούν να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους.

Το Skywalker Plus Festival αποτελεί μια εκδήλωση για αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους μέσα από τα μάτια των τοπικών φορέων της και τις δράσεις τους, καθώς και για αυτούς που αναζητούν την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τις φρέσκες ιδέες και τη διαφυγή από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Μουσική και βιωματικές δραστηριότητες συνδυάζονται αρμονικά σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, πλαισιωμένο από εκθέτες που καλύπτουν 5 βασικούς τομείς της ενεργής καθημερινής ζωής:

 • Χόμπι / Ερασιτεχνικές Ασχολίες: Είστε χομπίστες ή θέλετε να γίνετε; Θα γνωρίσετε από πρώτο χέρι όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Εκθέτες με βιωματική παρουσία θα βρίσκονται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να δοκιμάσετε νέες ασχολίες σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα!
 • Εκπαίδευση: Είστε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα; Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές δράσεις και τους ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής σας!
 • Επιχειρηματικότητα: Θα γνωρίσετε τις εταιρίες που καινοτομούν δίπλα σας, με έμφαση στις νεοφυείς μορφές και στην τεχνολογία, καθώς και στα συνεργατικά μοντέλα.
 • Εθελοντισμός: Θα μάθετε για το έργο των ΜΚΟ της περιοχής σας και θα έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε τις προσπάθειες των οργανώσεων και των εθελοντών.
 • Εργασία: Θα συνδεθείτε αποτελεσματικά με εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης προσωπικού. Θα γνωρίσετε τις εταιρίες και τη φιλοσοφία τους, θα στείλετε το βιογραφικό σας, θα δώσετε συνεντεύξεις εργασίας, θα δικτυωθείτε και θα αποκτήσετε νέες γνώσεις. Μέσα από αυτήν τη διαδραστική ατμόσφαιρα, η αναζήτηση εργασίας παύει να είναι μια μονότονη διαδικασία!

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφτείτε το https://plus.skywalker.gr.

Επιπλέον, μπορείτε να  δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: Το Skywalker Plus Festival έρχεται στον Βόλο!

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Ευγενική χορηγία: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, EDAILY, ERADIO, INFOWOMAN, INFOKIDS, VOLONAKINEWS.GR, THENEWSPAPER.GR, TOURISM TODAY, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, PINK.GR, UNITIES.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων οργανισμών στο Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024, που διοργάνωσε για τρίτη χρονιά το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Μαΐου στο Σεράφειο συγκρότημα του Δήμου Αθηναίων, όπου πολλοί επισκέπτες και μαθητές σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσήλθαν για να συναντηθούν με τους εκθέτες, να συμμετάσχουν στα workshop, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να ακούσουν προτάσεις καθημερινής εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας.

Το Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες, διεξήχθη φέτος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Δήμου Αθηναίων.

Με έντονη διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων στο Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 οργανισμοί και φορείς που διαχειρίζονται και υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυκλικής οικονομίας και πρωτοπόροι δημιουργοί που υιοθετούν αποτελεσματικά την κυκλική οικονομία στην καθημερινή ζωή συναντήθηκαν με τους επισκέπτες και τους μαθητές σχολείων, οι οποίοι έδωσαν ζωντάνια και ιδιαίτερο παλμό τις δύο ημέρες της διοργάνωσης.

Στη διάρκεια του Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν τον εκθεσιακό χώρο με τα project κυκλικής οικονομίας και παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά σε πολλές πρωτότυπες δράσεις, όπως:

 

 • Δράση ανακύκλωσης: «Το χαρτόκουτο» από τη συγγραφέα Ζωή Χασιώτη
 • Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών από την εταιρία «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ»
 • Ανακύκλωση μπαταριών από την ΑΦΗΣ
 • Ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων από τη RECYCOM
 • Ανακύκλωση λαμπτήρων και ηλεκτρικών συσκευών από τη Φωτοκύκλωση
 • Ανακύκλωση ρούχων από τη Fabric Republic
 • Παιχνίδι ενηλίκων: «Παιχνίδι επιχειρηματικότητας με όρους Κυκλικής Οικονομίας», διοργάνωση του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Circular Greece
 • Δημιουργικά εργαστήρια για μαθητές: «Φτιάχνω σελιδοδείκτες από υφάσματα» με εισηγήτρια την κυρία Ελισάβετ Μιχαηλίδου, δημιουργό zero-waste ειδών και ιδρύτρια της Elismadeit, «Κατασκευή πορτοφολιού από παλιά διαφημιστικά υφάσματα» με εισηγήτρια την κυρία Γαρυφαλιά Πιτσάκη, συνιδρύτρια 3QUARTERS, «Η αξία του να μην πετάς – Μουσείο Σκουπιδιών» με εισηγητή τον κύριο Βασίλη Σφακιανόπουλο, ιδρυτή του Save Your Hood, «Εργαστήριο κομποστοποίησης» με εισηγήτριες τις κυρίες Βάνια Παπαδοπούλου και Ήρα Μαγαλιού, μέλη της InCommOn
 • All-day workshop: «Repair spot – Bring Your Own Device: επισκευή και επαναχρησιμοποίηση παλιών υπολογιστών» από την Κοιν.Σ.Επ. «Επανεκκίνησις», «Upcycling ρούχων» από το Elis Made it και το ΜιΑΖω, «Clothes Swap» από το Fashion Revolution Greece
 • Εικαστικές δραστηριότητες για παιδιά με θέμα τη σπατάλη τροφίμων από την ομάδα του «Μπορούμε»
 • Έκθεση «Trash Art» από τους δημιουργούς Χρήστο Κοντόπουλο και Σοφία Τσαμπαρά
 • Δημιουργικά εργαστήρια που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι μαθητές και όχι μόνο, με τους εξής τίτλους για καθεμία από τις δύο ημέρες:
  • την Τετάρτη 15 Μαΐου: «Η σημασία της Κυκλικής Οικονομίας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» με εισηγητή τον κύριο Μάρκο Μαλλιάρη, υπεύθυνο εκπαιδευτικών δράσεων της NoWaste21, «Γεωργία άνθρακα και ευκαιρίες εργασίας. Καινούριες δεξιότητες και καινούριες προκλήσεις» με εισηγήτρια την κυρία Εύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, χημικό (MSc στο Business Development i-BEC), «Βιομηχανία της μόδας: Βιωσιμότητα και μετάβαση στην κυκλική οικονομία» με εισηγήτρια την κυρία Γεωργία Χιόνη, co-founder SKiN iT, «Δέκα βήματα για να κάνω την επιχείρησή μου πράσινη» με εισηγήτρια την κυρία Ελισάβετ Μιχαηλίδου, δημιουργό zero-waste ειδών και ιδρύτρια της Elismadeit, «Από τον sporo…στον Oinosporo» με εισηγήτρια την κυρία δρ. Ευαγγελία Σωτηροπούλου, οινολόγο, εκπαιδεύτρια, ιδρύτρια Oinosporos, «Επαναχρησιμοποίηση υλικών με προσανατολισμό την κηπουρική» με εισηγητή τον κύριο Στάθη Ξανθόπουλο, πολιτικό μηχανικό, «Οικολογικός επαναχρησιμοποιούμενος φακός που λειτουργεί με νερό» με εισηγητή τον κύριο Γιώργο Βιλανάκη, H2Only Battery, «Στήνουμε μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας…παίζοντας» με εισηγητές τον κύριο Δημήτρη Χωματίδη, μηχανικό περιβάλλοντος, εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ευρωπαϊκό Έργο LIFE-IP CEI-Greece και την κυρία
   Ζωή Γαϊτανάρου, μεταλλειολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, εμπειρογνώμονα περιβάλλοντος και αποδοτικότητας πόρων στο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού «Greek LIFE Task Force», «Κυκλική Οικονομία και μηδενική σπατάλη τροφίμων» με εισηγητή τον κύριο Χρήστο Μαντά, μηχανικό βιοσυστημάτων MSc RENOVA
  • την Πέμπτη 16 Μαΐου: «Οι ντετέκτιβ του άνθρακα» με εισηγήτρια την κυρία Εύα-Μαρία Σαρηγιαννίδου, χημικό (MSc στο Business Development i-BEC), «Καλές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων από τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ» με εισηγήτρια την κυρία Ευγενία Καραπάτσιου, περιβαλλοντολόγο, «Ο σπόρος της Κυκλικής Οικονομίας: Ιστορίες επιτυχίας και ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης» με εισηγητή τον κύριο Αλέξανδρο Καρύδη-Καρανδρέα, founding partner, SPOROS Impact Ventures, «Οικιακή ανακύκλωση» με εισηγητή τον κύριο Γιώργος Κωστής, γενικό γραμματέατης ΒΙΟΖΩ, «Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και βιωσιμότητα – παρούσα κατάσταση και προοπτικές» με εισηγητή τον κύριο Ιωάννη Χρόνη, Ε.ΔΙ.Π., Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, «Από τον sporo…στον Oinosporo» με εισηγήτρια την κυρία δρ. Ευαγγελία Σωτηροπούλου, οινολόγο, εκπαιδεύτρια, ιδρύτρια Oinosporos, «Παρουσίαση προγραμμάτων κυκλικής οικονομίας» με εισηγήτρια την κυρία Ευστρατία Χρυσού, E.E.E.EK. Αγ. Δημητρίου, «Πώς να δώσω Μια Άλλη Ζωή σε μια παλιά μπλούζα» με εισηγήτρια την κυρία Μαριάννα Ψαραδέλη, wildlife biologist ΜιΑΖω, «Ο μικρός τουρίστας/καταναλωτής – Μια βαλίτσα ταξιδεύει» με εισηγήτριες τις κυρίες δρ. Ελευθερία Μ. Γκρίμπα, συγγραφέα, ερευνήτρια, σύμβουλο αειφορίας και MSc Ευαγγελία Μ. Γκρίμπα, σύμβουλο, μελετήτρια, αξιολογήτρια, δημιουργό, εκπαιδεύτρια και εμψυχώτρια, «Στήνουμε μια επιχείρηση κυκλικής οικονομίας…παίζοντας» με εισηγητές τον κύριο Δημήτρη Χωματίδη, μηχανικό περιβάλλοντος, εμπειρογνώμονα Κυκλικής Οικονομίας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Ευρωπαϊκό Έργο LIFE-IP CEI-Greece και την κυρία
   Ζωή Γαϊτανάρου, μεταλλειολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, εμπειρογνώμονα περιβάλλοντος και αποδοτικότητας πόρων στο LIFE Οικοδόμησης Δυναμικού «Greek LIFE Task Force»

Το Don’t drop | Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024 ολοκληρώθηκε με μουσική, χορό και πολλά δρώμενα από το παραδοσιακό σχήμα Πέρα Λάκκα και την Έλλη Φωτοπούλου.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Χώρος φιλοξενίας: ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Υποστηρικτές: ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, CIRCULAR GREECE, ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, I-BEC INTERBALKAN ENVIRONMENT CENTER

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, VORIA.GR, EDAILY,            ERADIO, STARTUPPER, BUSINESS VOICE, GREEN AGENDA.GR, OTAVOICE.GR, BEATER.GR, TOURISMTODAY.GRART & LIFE, WATER & WASTE, ENERGY PRESS, CSRNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, MAGAZINE BUILDING GREEN, PINK.GR, INFOCOM.GR, BIOENERGYNEWS, ΙΠΟΡΤΑ, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

#JobDay Αφετηρία – Δήμος Πετρούπολης από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα διοργανώνει το διαδραστικό #JobDay Αφετηρία – Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με τoν Δήμο Πετρούπολης. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker». Πρόκειται για μια ημερίδα που περιλαμβάνει βιωματικά σεμινάρια/workshops για αυτούς που αναζητούν εργασία, με βασικές θεματικές την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας και την απόκτηση σημαντικών επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Πιο συγκεκριμένα:

Το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Πετρούπολης θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 61, και ώρες 11:00-14:00.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

11:00-11:15: Εγγραφές

11:15-12:00: Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

12:15-13:00: Σύνταξη αποτελεσματικού βιογραφικού σημειώματος, Φένια Κουφάκη, Business & Executive Coach

13:15-14:00: Tips για συνέντευξη, Ευθυμία Κωτούλα, Εργασιακή Σύμβουλος / Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Πετρούπολης μπορούν να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο https://jobdays.gr/jobday-afetiria-dimos-petroupolis-forma-symmetoxis στην αντίστοιχη φόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα,
6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

 

 

Continue Reading

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

HR Community Conference & Awards 2024

Έρχεται το «Delulu» την Πέμπτη 23 Μαΐου ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 23 Μαΐου, στην 8η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards, μέσα από ομιλίες, συνεντεύξεις και ευφάνταστα δρώμενα, θα αναδειχτούν οι βασικοί σταθμοί εξέλιξης της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στη χώρα μας τα τελευταία 80 χρόνια, οι επιρροές από το εξωτερικό, η αφομοίωσή τους από εργοδότες και εργαζομένους.

Η φετινή εκδήλωση με τίτλο «Delulu» διοργανώνεται για 3η φορά σε δύο πόλεις ταυτόχρονα, στο Anassa City Events στην Αθήνα και στο Imperial Port Convention Club στη Θεσσαλονίκη, από το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα.

Μια νέα ηλικιακή κατηγορία, η Γενιά Ζ, έρχεται να ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό παγκοσμίως. Μια γενιά που θεωρεί ότι η «delulu» πραγματικότητα είναι η μόνη λύση/αντιμετώπιση της πραγματικότητας («delulu is the solulu»).

Μεγάλα ερωτήματα ανακύπτουν για την κοινότητα HR. Για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους της Γενιάς Ζ, οι επιχειρήσεις καλούνται να λάβουν υπόψη ότι η Γενιά Ζ εισέρχεται στην αγορά εργασίας με μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, και ειδικά τους boomers και τη Γενιά X. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι: η ψηφιακή τους επιδεξιότητα, η επιθυμία για αυτονομία, για τηλεργασία, το ευέλικτο ωράριο, ο σεβασμός του ελεύθερου χρόνου και των μετακινήσεων, η ακόμη μεγαλύτερη αξία της ισορροπίας μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, η συνεχής κοινωνική δικτύωση, η κοινωνική ευαισθησία και η συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, η σημασία της συμπερίληψης και η αξία της διαφορετικότητας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, η βιωσιμότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, η ανάγκη για ανοιχτή επικοινωνία και η δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

Σκοπός του συνεδρίου είναι, όπως πάντα, να ενθαρρύνει το οικοσύστημα της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, να εξετάσει τα νέα κοινωνικά δεδομένα, να αναδείξει τις πολύπλοκες συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνεται η σύγχρονη εργασιακή καθημερινότητα, και να θέσει, αν είναι εφικτό, νέους όρους συνδιαλλαγής των διαφορετικών γενεών σε όλους τους τομείς της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι προβληματισμοί οι οποίοι θα τεθούν στο φετινό συνέδριο είναι οι εξής:

 • Πώς θα καταφέρει το σύγχρονο HR να κατανοήσει τη νέα κουλτούρα της Γενιάς Ζ, να την αφομοιώσει και να γεφυρώσει τα διαγενεακά χάσματα μέσα στην επιχείρηση, τα οποία λόγω της τεχνολογίας γιγαντώνονται;
 • Με τι γνώσεις από το παρελθόν, μεθόδους και εργαλεία θα καταφέρει να προσελκύσει και να διατηρήσει στις επιχειρήσεις νέα ταλέντα;
 • Μήπως πρέπει, λόγω της ανάδειξης νέων κοινωνικών τάσεων και κινημάτων, να επαναπροσδιορίσει την έννοια του ταλέντου όπως την ξέραμε μέχρι τώρα;
 • Θα έρθει λοιπόν το παρελθόν να συναντήσει το μέλλον, να συνομιλήσει μαζί του και, μέσα από τους κόμβους εμπειρίας, να δημιουργήσει μια νέα πυξίδα.

Υβριδικό, ουτοπικό, αβέβαιο, ρομποτικό, ή ό,τι άλλο, το μέλλον προστάζει: «Ξεκουνηθείτε, τίποτα δεν είναι όπως το γνωρίζατε, και τίποτα δεν είναι δεδομένο και οικείο». Πρόκειται για ένα συνέδριο που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε!

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:

Καλωσόρισμα / χαιρετισμοί

 • Φυντάνης Δημήτρης, Business Continuity Manager, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα
 • Νούλη Βίλλυ, HR Manager, M. Arabatzis SA «Hellenic Dough» και Προέδρος του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ)
 • Πιστιόλας Άγις, Πρόεδρος ΔΣ «Ελλα-δικά μας», μέλος ΔΣ και επικεφαλής Διεύθυνσης Μάρκετινγκ και Εξαγωγών, Agrino- ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ

Εναρκτήρια ομιλία «H ιστορία της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα»

 • Παπαλεξανδρή Νάνσυ, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Θεματικές ενότητες:

 • Προσέλκυση, Λεμονής Γρηγόρης, Ethical Headhunter – Founder of humani
 • Work-life Balance, Φράγκου Ζωή, Organizational Psychologist & Business Coach, MSc in Human Resources Management
 • Επαγγελματική και Προσωπική Ανάπτυξη, Δρ. Ψιλούτσικου Μαρίνα, Personal Brand Strategist, Μέλος Ε.ΔΙ.Π. ΟΠΑ​
 • Αξιολόγηση, Λειβαδάρου Γεωργία, Γενική Διευθύντρια, Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης
 • Tεχνολογία, Τραμαντζάς Κώστας, Γενικός Διευθυντής, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.
 • AποδοχέςΠαραγωγικότητα, Πατσαούρα Όλγα, HR Business Partner Supply Chain Athens & People Business Partner Quality & Technology East Cluster
 • Ηγεσία vs Management, Μιχαηλίδης Μπάμπης, Μηχανικός Διοίκησης Παραγωγής, Ιδρυτής της Poetic-Intelligence-for-Leaders
 • Νέες Συνθήκες Εργασίας, Γονιάδης Γιώργος, Στέλεχος Διεθνών Σχέσεων στη ΔΕΘ – HELEXPO

Παρουσιάσεις κόμβων εμπειρίας

Συγκεφαλαίωση: HR Community Report

Γκρίτζαλη Κατερίνα, Διευθύντρια Σύνταξης stentoras.gr, Διευθύντρια Έργων Εκπαίδευσης skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Δεργιαδέ Εύη, Υπεύθυνη Κοινότητας Εκπαίδευσης, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα

Απονομή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων: HR Community Awards 2024

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το https://www.hrcommunity.gr

Η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards 2024 πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Χορηγός: ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Υποστηρικτής: CAREER-DESIGN

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, READER.GR, KARFITSA, BEATER.GR, CITYCAMPUS.GR, BUSINESS VOICE, TOURISM TODAY.GR, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, PINK.GR, UNITIES.GR, ECOZEN.GR, LET IT BE.GR, CSRNEWS.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

Career Path Youth στις 20 και 21 Μαΐου στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, διοργανώνει τη δράση Career Path Youth τη Δευτέρα 20 Μαΐου και την Τρίτη 21 Μαΐου, και ώρες 10:00-13:00. Το σεμινάριο της 20ής Μαΐου αφορά τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» (αμφιθέατρο «Τζένη Βάνου», Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο), ενώ το αντίστοιχο της 21ης Μαΐου αφορά τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Τάξης των Γενικών Λυκείων και θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» (Αγίας Σοφίας 16, Ταύρος).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών του γυμνασίου, του γενικού και του επαγγελματικού λυκείου για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης δράσης Career Path Youth στις 20 και 21 Μαΐου στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, οι επισκέπτες και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνοπτικά τα εξής:

Από τις 10:00 έως τις 12:00 ο κύριος Γιώργος Γατούδης, σύμβουλος εκπαίδευσης και καριέρας και επιστημονικός υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων LABORA, θα ενημερώσει το κοινό για όλες τις νέες αλλαγές που συντελούνται καθημερινά στην αγορά εργασίας και στις επιστήμες ώστε οι μαθητές να μπορούν να επιλέξουν με σωστό τρόπο τις σπουδές τους. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι ευκαιρίες που προσφέρει το σύστημα του λυκείου (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) αλλά και οι ευκαιρίες για σπουδές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα γίνει λόγος για το νέο λύκειο και τις εναλλακτικές επιλογές, για την αγορά εργασίας και τα νέα δεδομένα στα επαγγέλματα με την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας, τις εξειδικεύσεις και τα επαγγέλματα της νέας εποχής (σε συσχέτιση με σχολές του μηχανογραφικού δελτίου) αλλά και για το πώς μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν τις σπουδές τους με βάση τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους.

Από τις 12:15 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η θεματική της συμβουλευτικής διαχείρισης άγχους και χρόνου μελέτης από την κυρία Ολυμπία Χαϊδεμενάκη, MEd, MSc, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και σύμβουλο σταδιοδρομίας – επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική συνεργάτιδα Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΕΚΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θεματικής αυτής, θα εξεταστεί πώς η αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και η μείωση του άγχους μπορούν να βελτιώσουν τη μελέτη και την απόδοση στις εξετάσεις. Μέσα από στρατηγικές διαχείρισης χρόνου και τεχνικές μείωσης άγχους, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εργαλεία για να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικά στις προκλήσεις της καθημερινότητας και των εξετάσεων.

Και τις δύο ημέρες της εκπαιδευτικής δράσης Career Path Youth, στους παρευρισκόμενους μαθητές θα δοθούν, κατόπιν κλήρωσης, 5 τεστ κλίσεων και ενδιαφερόντων από τη Labora (Analysis Test) και 1 δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού από το Εργαστήριο Συμβουλευτικής Επιστήμης και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του ΕΚΠΑ.

Στο site https://careerpathyouth.gr/ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

 

 

Continue Reading

Skywalker – Εργασία στην Ελλάδα

Έρχεται στις 18 Μαΐου το Skywalker Plus Festival στο Ηράκλειο!

Πάνω από 100 εταιρίες και φορείς θα είναι εκεί για να σας υποδεχτούν, εσείς θα λείπετε;

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα συνδυάζει την Εργασία, την Εκπαίδευση,  την Επιχειρηματικότητα, τις Ερασιτεχνικές Ασχολίες και τον Εθελοντισμό σε μία εκδήλωση, το Skywalker Plus Festival.

Το Skywalker Plus Festival, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18  Μαΐου από τις 11:00 έως τις 17:00 στο Talos Plaza & Rotonda Events στο Ηράκλειο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που αναζητούν τον επόμενο εργοδότη τους, θέλουν να γνωρίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και να ενημερωθούν για αυτά, επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, είναι δραστήρια και ψάχνουν νέες ασχολίες για τον ελεύθερο χρόνο τους και επιθυμούν να γνωρίσουν τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φορείς της περιοχής τους.

Το Skywalker Plus Festival αποτελεί μια εκδήλωση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους μέσα από τα μάτια των τοπικών φορέων της στο πλαίσιο των δράσεών τους καθώς και για όσους αναζητούν την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τις φρέσκες ιδέες και τη διαφυγή από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους.

Μουσική, χορός και βιωματικές δραστηριότητες συνδυάζονται αρμονικά σε ένα διαδραστικό περιβάλλον, πλαισιωμένο από εκθέτες που καλύπτουν 5 βασικούς τομείς της ενεργής καθημερινής ζωής:

 • Χόμπι / Ερασιτεχνικές Ασχολίες: Είστε χομπίστες ή θέλετε να γίνετε; Θα γνωρίσετε από πρώτο χέρι όλες τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας. Εκθέτες με βιωματική παρουσία θα βρίσκονται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ για να δοκιμάσετε νέες ασχολίες σε μια άκρως ψυχαγωγική ατμόσφαιρα!
 • Εκπαίδευση: Είστε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί ή σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα; Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές δράσεις και τους ιδιωτικούς και δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς της περιοχής σας!
 • Επιχειρηματικότητα: Θα γνωρίσετε τις εταιρίες που καινοτομούν δίπλα σας, με έμφαση στις νεοφυείς μορφές και στην τεχνολογία, καθώς και στα συνεργατικά μοντέλα.
 • Εθελοντισμός: Θα μάθετε για το έργο των ΜΚΟ της περιοχής σας καθώς επίσης θα έχετε τη δυνατότητα να στηρίξετε τις προσπάθειες των οργανώσεων και των εθελοντών.
 • Εργασία: Θα συνδεθείτε αποτελεσματικά με εταιρίες που βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης προσωπικού. Θα γνωρίσετε τις εταιρίες και τη φιλοσοφία τους, θα στείλετε το βιογραφικό σας, θα δώσετε συνεντεύξεις εργασίας, θα δικτυωθείτε και θα αποκτήσετε νέες γνώσεις. Μέσα από αυτή τη διαδραστική ατμόσφαιρα, η αναζήτηση εργασίας παύει να είναι μια μονότονη διαδικασία!

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το https://plus.skywalker.gr.

Επιπλέον, μπορείτε να  δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: Το Skywalker Plus Festival έρχεται στο Ηράκλειο!

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΠΙΧΕΙΡΩ, EDAILY, ERADIO, FLASHNEWS.GR, ΠΑΤΡΙΣ, RETHEMNOS.GR, HANIANEWS, ATHLITIKO.GR, DIGITAL CRETE, PINK.GR, TOURISM TODAY, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ,  HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, UNITIES.GR, STENT, STENTORAS.GR, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Communication Strategist, skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, 6947997884, mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING