Connect with us

Business

Skywalker: Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action»

Αξίες, ηθικά οφέλη και χαμόγελα σε μια τριήμερη γιορτή!

Με ιδιαίτερη χαρά έπειτα από δύο χρόνια συναντηθήκαμε ξανά όλοι μαζί στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, παρέα με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, άτυπες κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς, που καθημερινά προσφέρουν εθελοντικό έργο στην κοινωνία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.

Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους, η επιβράβευση των εθελοντών, η ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση των πολιτών ήταν οι στόχοι που επιτεύχθηκαν στις εργασίες του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action», που διοργάνωσε για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Το φεστιβάλ, φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού, έλαβε χώρα το τριήμερο 1, 2 & 3 Ιουλίου στο Πάρκο Τρίτση με επισκέπτες που προσήλθαν για να συναντηθούν με τις εθελοντικές οργανώσεις, να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν ομιλίες και ψυχαγωγικά δρώμενα, καθώς και την καθιερωμένη τελετή απονομής βραβείων.

Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά ήταν η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στη σημερινή Ελλάδα.

Διακρατικές παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των workshops με τους εξής τίτλους:

 • την Παρασκευή 1 Ιουλίου: «Στελέχωση Εθελοντών» και «Εξασφάλιση Πόρων-Fundraising» με εισηγήτρια την κα Λένα Παναγιωταρέα, Major Projects / Speed Dating Event / Civil Society Conference, Higgs.
 • το Σάββατο 2 Ιουλίου: «Συμμετοχή στην Πράσινη Ανάπτυξη» με εισηγήτρια την κα Ιωάννα Δανδέλια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Οργανισμού Cigaret Cycle.
 • την Κυριακή 3 Ιουλίου: «Γεωλογία και Νέες Τεχνολογίες» με εισηγητές τον κ. Θεόδωρο Γαβαλά, Γεωλόγο, τον κ. Παναγιώτη Καρούτσο, Γεωλόγο, και την κα Φωτεινή Τουντάκοβα, Γεωπεριβαλλοντολόγο.

Το θεωρητικό σκέλος των workshops συμπληρώθηκε ιδανικά από τις ομιλίες που δόθηκαν:

 • την Παρασκευή 1 Ιουλίου: «Ο εθελοντισμός στα χρόνια του Covid-19» με ομιλητές την κα Ντιάνα Φαγούδη, Chief Operations Officer του Οργανισμού «We4all»
  και τον κ. Βασίλη Σφακιανόπουλο, Ιδρυτή του Οργανισμού «Save Your Hood», και συντονίστρια την κα Φωτεινή Τουντάκοβα, Γεωπεριβάλλοντολόγο, «Διαχείριση κοινωνικών κρίσεων και έκτακτων αναγκών» με ομιλητές τους κ.κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Εθελοντή Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Humanity Greece», Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, Πανεπιστημιακό, Πρόεδρο «ΠΑΚΟΕ», και Σάββα Χρυσαφίνη, Υπεύθυνο Κρίσεων του Οργανισμού «IASIS», και συντονίστρια την κα Σοφία Χύτου, Δημοσιογράφο Pagenews.gr
 • το Σάββατο 2 Ιουλίου: «Η ανάγκη του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία»  με ομιλήτριες τις κ.κ. Ιωάννα Δανδέλια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Οργανισμού «Cigaret Cycle ΑΜΚΕ», Αργυρώ Σπυριδάκη, Διευθύντρια του Οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους», Αναστασία Ιωαννίδου, Founder του Οργανισμού «Υoung Volunteers In Action» και συντονίστρια την κα Φωτεινή Τουντάκοβα, Γεωπεριβαλλοντολόγο, «Πώς επιβίωσαν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στα χρόνια του Covid-19;» με ομιλήτριες τις κ.κ. Μαρία Χονδρονάσιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου «Αμυμώνη», και Κατερίνα Παπαποστόλου, ΑΜΚΕ «ΖΩΕΣ» και συντονίστρια την κα Ελισάβετ Λάτσιου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing, Nevronas.gr.

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action» αποτέλεσε και φέτος μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης με επιπλέον δράσεις:

 • «Voluntary Action Festival 2022 – Podcast Edition»: Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Χαντζηγεωργίου με το δημοφιλές της Podcast «Πες τα στη θεία Κοκό» του Spotify κάλυψε συνεντεύξεις από οργανισμούς, εκπροσώπους των panels και τους διοργανωτές του φεστιβάλ.
 • «Νίκος Βενετάκης Live»: To εξαιρετικό Live του Νίκου Βενετάκη ολοκλήρωσε μουσικά την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action». Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 21:00 στον υπαίθριο χώρο του Πάρκου Τρίτση!
 • Προβολή της ταινίας «Χαρμολύπη»: Η επιστημονική ανάλυση ταινίας έγινε από τη Φωτεινή Τουντάκοβα, Γεωλόγο και Γεωπεριβαλλοντολόγο. Ο βαθμός ρύπανσης που προκαλείται από τον άνθρωπο, ειδικά στις θάλασσες και στους ωκεανούς, έχει πάψει να αποτελεί μόνο ανησυχία εδώ και πολύ καιρό, προτρέποντάς μας να αντιδράσουμε άμεσα. Ζούμε στην εποχή που η παθητικότητα των χωρών και των θεσμών μάς έκανε όλους, έχοντας τουλάχιστον ένα ίχνος οικολογικής συνείδησης, να αναλάβουμε προσωπική πρωτοβουλία για τον καθαρισμό και τη διατήρηση της φύσης. Η βιομηχανία της μόδας, ως ένας από τους σημαντικότερους ρύπους, έχει τεράστια ευθύνη και καθήκον να ενεργεί υπεύθυνα έναντι του ζωτικού μας χώρου που μοιραζόμαστε με άλλα ζωντανά πλάσματα. Λόγω της ανθρώπινης απερισκεψίας, ο πλανήτης μας έχει μολυνθεί υπερβολικά και τα ζώα και ολόκληρο το οικοσύστημα υποφέρουν από τις καταστροφικές συνέπειές της. Δυστυχώς η αμέλεια για τη συνοχή μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης θα είναι τελικά το τίμημα για την επιβίωσή του.
 • «Ζωοφιλική ενημέρωση απ’ την Κατερίνα Παπαποστόλου, ΑΜΚΕ “ΖΩΕΣ”». Το Σάββατο 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ζωοφιλική ενημέρωση για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων και την ομαλή τους διαβίωση.
 • «Ρομποτική, VR & πειράματα από τους RoboSociety!» Μέσα απ’ τη διαδραστική παρουσίαση των RoboSociety οι επισκέπτες του φεστιβάλ ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνολογίες στη Ρομποτική, στο Virtual Reality, και έλαβαν μέρος σε  ξεχωριστά πειράματα.
 • «Γεωλογία για όλους» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Έρευνας, Ορυκτών και Πετρωμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών: Oι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά γεωλογικά εκθέματα και να ενημερωθούν γι’ αυτά από τον Γεωλόγο Παναγιώτη Καρούτσο.

Το Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action» ολοκληρώθηκε με την απονομή των Βραβείων «Voluntary Action» 2022. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη συνεδριακή αίθουσα του Δημαρχείου Αχαρνών.

Σκοπός των Βραβείων «Voluntary Action», που διοργανώθηκαν για πέμπτη χρονιά από το skywalker.gr, είναι η τίμηση των ανθρώπων εκείνων οι οποίοι καθημερινά δίνουν αυθόρμητα ένα κομμάτι του εαυτού τους στην κοινωνία ώστε να εξασφαλίσουν ένα ομορφότερο μέλλον για εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Βραβεία

Κατηγορία «ΑΜΕΑ»

Επιβραβεύεται ο οργανισμός που ενεργεί για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες, αναδεικνύοντας και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους και διασφαλίζοντας την ισότιμη μεταχείρισή τους εντός του κοινωνικού συνόλου.

Αργυρό βραβείο: Άγγιγμα Ζωής

Χάλκινο βραβείο: Αμυμώνη

Κατηγορία «Εκπαίδευση»

Αναγνωρίζεται το έργο των οργανισμών που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες για τον προσδιορισμό, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση μαθησιακών κενών και προβλημάτων ανηλίκων και ενηλίκων ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, εθνικότητα, αναδεικνύοντας την αξία της μάθησης υπεράνω εκχρηματισμένων σχέσεων.

Αργυρό βραβείο: Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής

Αργυρό βραβείο: Young Volunteers in Action

Αργυρό βραβείο: ΖωΕΣ – Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών

Κατηγορία «Παιδί & Οικογένεια»

Αξιολογείται η αποτελεσματική δράση των οργανισμών που προάγουν την αξία της οικογένειας, προστατεύουν ευάλωτες οικογένειες, αγέννητα παιδιά, παιδιά, γονείς, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες και υποστηρίζουν την υιοθεσία, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Αργυρό βραβείο: Humanity Greece

Αργυρό βραβείο: Αμυμώνη

Αργυρό βραβείο: Κοινωνικό Έργο «Προσφέρω» Ομάδα Εθελοντών Πολιτών  

Κατηγορία «Υγεία  & Πρόνοια»

Αναγνωρίζεται η συνεισφορά στην προάσπιση της υγείας ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσω της πρόληψης και της περίθαλψης.

Χρυσό βραβείο: Άγγιγμα Ζωής

Κατηγορία «Πρόσφυγες – Μετανάστες»

Απονέμεται σε οργανισμούς που προσέφεραν υπηρεσίες υποδοχής, προώθησης, πρόνοιας και περίθαλψης σε πρόσφυγες και μετανάστες υπό το πρίσμα του ανθρωπισμού.

Χρυσό βραβείο: Inner Wheel

Κατηγορία «Τέχνες – Πολιτισμός – Αθλητισμός»

Επιβραβεύονται οι οργανισμοί των οποίων οι δράσεις προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στην ανάδειξη των τεχνών και του αθλητισμού.

Χρυσό βραβείο: Vento Volunteers

Κατηγορία «Περιβάλλον»

Αξιολογείται η δράση για την προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος, καθώς και η αντιμετώπιση των οικολογικών προβλημάτων στη δυναμική της τοπικής ανάπτυξης.

Χρυσό βραβείο: Cigarete Cycle

Χρυσό βραβείο: we4all

Αργυρό βραβείο: Save Your Hood

Τα βραβεία απένειμαν οι κ.κ.:

 • Ερμίνα Γάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος Μ.Α
 • Μαρία Γριζά, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, skywalker.gr
 • Ελισάβετ Καλαρούτη, Διευθύντρια Δράσεων και Μεταδόσεων, sgr
 • Μαίρη Κατσαπρίνη, Διευθύντρια Marketing, skywalker.gr
 • Ιωάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων, sgr

Οι νικητές των βραβείων παρουσιάστηκαν από τον κ. Ανδρέα Πετρόπουλο, Event Manager, skywalker.gr, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να αναδειχθούν χωρίς την πολύτιμη συμβολή των μελών της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία απαρτιζόταν από τους:

 • Ερμίνα Γάκη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος ΜΑ
 • Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος, «ΑγροΝέα»
 • Θεοδώρα Φούντα, Κοινωνιολόγος, Coach & Mentor

Τέλος, μπορείτε να δείτε το video του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022«Voluntary Action» στο εξής link.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Aιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Υποστηρικτές: OXYZED, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, KALIMERA ELLADA.GR, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ENALLAKTIKOS.GR, EDAILY, ERADIO, MAGDA’S NEWS, ESTAGE.GR, START UP.GR, ART AND LIFE, EMEA.GR, STARTUPPER, THATS LIFE,  FLOW MAGAZINE, CSRNEWS.GR, PINK.GR, ECOZEN.GR, SIGMA MEDIA GROUP, HELLENIC MEDIA GROUP, THE COLUMNIST, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, LET IT BE.GR,  STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Business

Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action»

Χώρος Δράσης Εθελοντών

Πάρκο Τρίτση, 24-26 Ιουνίου

Για πέμπτη χρονιά το skywalker.gr διοργανώνει το Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» στο Πάρκο Τρίτση στις 24, 25 και 26 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 22:00.

Το φεστιβάλ, που φέτος τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα αποτελέσει έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες.

Σκοπός του φεστιβάλ και αυτή τη χρονιά είναι η σύγκλιση του οικοσυστήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στη σημερινή Ελλάδα.

Στόχοι του Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2022 «Voluntary Action» είναι:

 • Η άμεση επικοινωνία μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τον συντονισμό και την εναρμόνιση των ενεργειών τους.
 • Η επιβράβευση των εθελοντών.
 • Η σύνδεση των εθελοντικών προγραμμάτων με πόρους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.
 • Η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των πολιτών.

Όλες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι εθελοντές και οι εν δυνάμει εθελοντές, άτυπες κοινωνικές ομάδες, στελέχη ΕΚΕ και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες και να παρουσιάσουν το έργο τους.

Ενδεικτικά, το φεστιβάλ  περιλαμβάνει:

 • Συζητήσεις – παρουσιάσεις με ομιλητές από διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλους φορείς και θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό στα χρόνια του Covid-19, τη διαχείριση κοινωνικών κρίσεων και έκτακτων αναγκών, την ανάγκη του εθελοντισμού στη σύγχρονη κοινωνία, πώς επιβίωσαν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις στα χρόνια του Covid-19, τον εθελοντισμό έναντι του ελεύθερου χρόνου και τις σύγχρονες μορφές εθελοντισμού.
 • Τιμητικές διακρίσεις και βραβεία προκειμένου το φεστιβάλ να ευχαριστήσει όσους αυθόρμητα προσφέρουν καθημερινά και δίνουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για ένα πιο όμορφο και ελπιδοφόρο μέλλον για αυτούς που το έχουν ανάγκη.
 • Ποικίλα δρώμενα ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, καθώς και συναυλία με τους ENORASIS.

Για δωρεάν αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το skywalker.gr και συγκεκριμένα με την κα Ελισσάβετ Καλαρούτη στο τηλ.: 210 9730280 ή στο  e-mail: ekalarouti@skywalker.gr ή/και να επισκεφθείτε το www.voluntaryaction.gr για το αναλυτικό πρόγραμμα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Aιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Υποστηρικτές: OXYZED, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Χορηγοί Επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, KALIMERA ELLADA.GR, PAGENEWS.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ENALLAKTIKOS.GR, EDAILY, ERADIO, MAGDA’S NEWS, ESTAGE.GR, START UP.GR, ART AND LIFE, EMEA.GR, STARTUPPER, THATS LIFE,  FLOW MAGAZINE, CSRNEWS.GR, PINK.GR, ECOZEN.GR, SIGMA MEDIA GROUP, HELLENIC MEDIA GROUP, THE COLUMNIST, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, LET IT BE.GR,  STENTORAS.GR, STENT, SETTLE.GR

Site: https://www.voluntaryaction.gr/

Facebook Event: Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2022

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

13.420 ωφελούμενοι από την πρωτοβουλία «Ξάδερφος Skywalker» μέσα στον πρώτο μήνα δράσης της

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν εύστοχα και αποτελεσματικά για ό,τι απαιτείται για να βρουν δουλειά είχαν 13.420 ωφελούμενοι, με τους οποίους επικοινωνήσαμε μέσω chat, Viber, τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης και με τους εργασιακούς σύμβουλους που υποστηρίζουν τη δράση, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εργαλεία και υπηρεσίες ή/και παρευρέθηκαν το Σάββατο 7 Μαΐου στο #JobDay Αφετηρία, το οποίο διεξήχθη ταυτόχρονα στις πρωτεύουσες των 13 Περιφερειών της χώρας μας.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε από το skywalker.gr η μεγαλύτερη σε γεωγραφική εμβέλεια δράση, το #JobDay Αφετηρία, για όσους αναζητούν εργασία και ήθελαν να εκπαιδευτούν στο πώς να συντάξουν ένα βιογραφικό σημείωμα, πώς να παρουσιάζονται σε μια συνέντευξη, ποιες τεχνικές αναζήτησης εργασίας να χρησιμοποιούν και ποιες διαδικασίες δικτύωσης να ακολουθούν στην τοπική κοινωνία.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για τους επισκέπτες του #JobDay Αφετηρία, που έλαβε χώρα ταυτόχρονα:

 • Στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, Κορυδαλλός.
 • Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Εύοσμος Θεσσαλονίκης.
 • Στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σύρου, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος.
 • Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος», Γερουλάνου 4, Ηράκλειο Κρήτης.
 • Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Λεωφόρος Δωδώνης 24, Ιωάννινα.
 • Στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας, Πύλη Αγίου Νικολάου, Κέρκυρα.
 • Στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Κωνσταντίνου Δαβάκη 9,  Κοζάνη.
 • Στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Βασ. Γεωργίου 2, Κομοτηνή.
 • Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9-11, Λαμία.
 • Στο ΙΕΚ «Δήμητρα», Παλαιολόγου 19, Λάρισα.
 • Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Κουντουριώτου 3, Μυτιλήνη.
 • Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Αγίου Ανδρέου 47 & Κολοκοτρώνη 3, Πάτρα.
 • Στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Παπαναστασίου 25, Τρίπολη.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν οι επισκέπτες του #JobDay Αφετηρία, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία σε μία επίσκεψη να συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις με θεματικές ενότητες: Βιογραφικό, Συνέντευξη,  Στόχευση Αναζήτησης Εργασίας και να παρακολουθήσουν τα workshops με τίτλους: «Βιογραφικό, συνέντευξη και η μεταξύ τους σύνδεση για την επιτυχία» και «Φυσικά κοινωνικά δίκτυα αναζήτησης εργασίας».

 

Το #JobDay Αφετηρία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker», που σκοπό έχει τη στήριξη ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών οι οποίοι έχουν πολύ χαμηλές δεξιότητες αναζήτησης εργασίας.

Τώρα έχετε τον «Ξάδερφο Skywalker», που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά. Που από τον Μάιο του 1999 συγκεντρώνει αγγελίες εργασίας από όλη την Ελλάδα και την εμπιστοσύνη των περισσοτέρων ελληνικών επιχειρήσεων ανεξάρτητα από το μέγεθός τους και τον κλάδο τους. Που γεφυρώνει προσφορά και ζήτηση εργασίας με κάθε διαθέσιμο τρόπο εδώ και 23 χρόνια. Που πραγματοποιεί δωρεάν σεμινάρια, ημερίδες, φεστιβάλ και άλλες δράσεις για να φέρει πιο κοντά όσους ενδιαφέρονται για θέσεις εργασίας. Που βοήθησε περισσότερες από 1.000.000 φορές τα «ξαδέρφια» του να βρουν δουλειά χωρίς την παραμικρή χρέωση.

Αν θέλετε να βοηθήσει και εσάς να αποκτήσετε ό,τι σας λείπει για να βρείτε δουλειά, μπορείτε να καλέσετε στο 210 00 86 200 και να επισκεφθείτε το ksaderfos.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση της δράσης #JobDay Αφετηρία πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με την υποστήριξη: HCCMA – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ COACHING MENTORING ΕΛΛΑΔΑΣ, ICF GREECE CHAPTER, ΑΡΣΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ACTIONAID, HOPE – HOSPITALITY PERCEPTION, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ, BIZRUPT, WOMEN DO BUSINESS, EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, EUROPE DIRECT ΗΠΕΙΡΟΥ, EPIRUS ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ, ICSD, ΚΕΘΕΑ – ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, LEVEL UP – DIGITAL MARKETING AGENCY, SINDETIRAS.GR, NLP IONIAN, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, TANGRAM – ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΙΩΝΗ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΔHMOΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, SDG STUDENT HUB,  BEST XANTHI, IIEK PRAXIS, KEΘEA ΕΞΟΔΟΣ, ΚΔΒΜ ΑΡΙΑΔΝΗ WORK, ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜSC – HR CONSULTANT, ΕTAΛ, OPEN COFFEE MYTILENE, ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗ ΙΚΕ, LESVOS SOLIDARITY, ΚΕΘΕΑ, MYTILANA VILLAGE HOTEL, EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ, GROWTH HUB, ΣΕΒΙΠΕΤ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΜAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR,  ORA THESS.GR, ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ, STARTUPPERBUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, MAGDAS NEWS, THATS LIFE, START UP.GR, ADVERTISING.GR, LARISSANET.GR, EVROS24, LESVOS POST.COM, ALEXANDROUPOLI ONLINE, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, KALIMERA ARKADIA.GR, ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, NOTOSPRESS.GR, FLASHNEWS.GR, KRITI24.GR, AGRINIO NEWS.GR, AGRINIO PRESS, TITORMOSNET, SVOYRANEWS.GR, KOZANI LIFE.GR, KOZAN.GR, KOZANIMEDIA.GR, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, EPTOLEMEOS.GR, KAVALA PORTAL, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, ILIA WEB.GR, LARISSA PRESS, IPARNASSOS, ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, PB NEWS, PARIANOS TYPOS.GR, SINDETIRAS.GR, SYROS PRESS, NAXOS PRESS, AEGEAN VOICE, NAXOS TIMES, KAIPOUTHEOS.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, OIKONOMIKH ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ECOZEN.GR, SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, FLOW MAGAZINE, STENT, LET IT BE.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

HR Community Conference & Awards 2022 – «HRFLIX»: τo μοναδικό πολυτοπικό, διαδραστικό, κομβικό & ανατρεπτικό

HR Community Conference & Awards 2022

ΜΑΝΙΑ: Όπα, όπα. Συγνώμη, με όλο τον σεβασμό. Πιστοποιητικό; Rapid;
ΜΠΕΛΕΡΟΓΛΟΥ: Α, δεν χρειάζομαι.
ΝΤΙΝΑ: Γιατί;
ΜΠΕΛΕΡΟΓΛΟΥ: Εεεε, γιατί είμαι το αφεντικό;
ΝΤΙΝΑ: Ααα, θα χάσαμε μάλλον το ιατρικό ανακοινωθέν.
ΜΠΕΛΕΡΟΓΛΟΥ: Ποιο ανακοινωθέν;
ΝΤΙΝΑ: Εκείνο που ανακοινώνει ότι ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ.
ΜΠΕΛΕΡΟΓΛΟΥ: Όχι, απλά το
budget της εταιρίας δεν καλύπτει τα έξοδα για εξέταση των διοικητικών στελεχών.       

Σενάριο: Ζήσης Ρούμπος

Ευρηματικά θεατρικά δρώμενα, καταξιωμένοι ηθοποιοί και τεχνογνωσία έμπειρων στελεχών του ανθρώπινου δυναμικού συναντήθηκαν για να  δημιουργήσουν το σενάριο της επόμενης ημέρας στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.

Με την καινοτόμο προσέγγιση της αναπαράστασης των θεματικών του HRM μέσω της τέχνης, το HR Community Conference & Awards 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις  19 Μαΐου 2022 ταυτόχρονα στο Wyndham Grand Ηotel στην Αθήνα και στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό του συνεδρίου «HRFLIX» -έτσι τιτλοφορούνταν η φετινή εκδήλωση- που διοργάνωσε το skywalker.gr για 6η χρονιά, ήταν η επί σκηνής ταυτόχρονη και διαδραστική παρουσίαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη χιουμοριστικών θεατρικών δρωμένων σε σενάριο Ζήση Ρούμπου και σκηνοθεσία Δημήτρη Μακαλιά, με περιεχόμενο που αφορούσε τις θεματικές ενότητες του HRM οι οποίες προηγήθηκαν των αντίστοιχων ομιλιών. Οι θεματικές ενότητες υποστηρίχθηκαν με επιτυχία από εξαίρετους ηθοποιούς, οι οποίοι ήταν -κατά αλφαβητική σειρά- οι εξής: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Νάντια Δαλκυριάδου, Ελευθερία Μπενοβία, Ζήσης Ρούμπος, Δημήτρης Σπορίδης, Μυρσίνη Χρυσοχοΐδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν πάνω από 300 στελέχη ανθρώπινου δυναμικού συνολικά και στις δύο αίθουσες, οι οποίοι όμως δεν έμειναν απλοί παρατηρητές. Όπως πάντα, οι κόμβοι εμπειρίας της HR Community έκαναν τη διαφορά, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των συνέδρων που έγιναν συν-δημιουργοί στο περιεχόμενο του συνεδρίου. Οι σύνεδροι, μετά τις κεντρικές εισηγήσεις και την ανάπτυξη των θεματικών ενοτήτων, σχημάτισαν ομάδες. Μέσα σε αυτές τις ομάδες, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία και συνέβαλαν καθοριστικά στη συναγωγή συμπερασμάτων.

Η αναγκαιότητα για αναδιαμόρφωση των μοντέλων εργασίας που θα εξυπηρετεί τις προσδοκίες εργαζομένων και εργοδοτών, για αξιολόγηση με βάση την  ποιότητα της εργασίας και του αποτελέσματος του έργου, για καθοδήγηση, ενημέρωση και μεθόδευση αναφορικά με τη διαχείριση αλλαγών, για πιο διαδραστική και διαρκή digital εκπαίδευση και αποτελεσματική διακράτηση των εργαζομένων στην εποχή της μεγάλης παραίτησης ήταν μερικά από τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις εργασίες του HR Community Conference & Αwards 2022.

Η κα Γιάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων του skywalker.gr, έκανε αναφορά στις ανοιχτές δράσεις της HR Community και αναφέρθηκε στην ομάδα που εμπνεύστηκε το περιεχόμενο με την υποστήριξη της επιστημονικής υπεύθυνης του περιεχομένου, Μαρίας Γεωργαλά, Κοινωνιολόγου, Συμβούλου Σταδιοδρομίας και Συγγραφέα.

Το συνέδριο παρουσίασαν η κα Εύα Ανδρέου, Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών, skywalker.gr στην Αθήνα και η κα Αλεξία Φουκίδου, Διευθύντρια Περιφερειακής Δράσης, skywalker.gr στη Θεσσαλονίκη.

Τους σύνεδρους καλωσόρισε αρχικά ο κος Δημήτρης Φυντάνης, Business Continuity Manager,  skywalker.gr, που στάθηκε στην ωφελιμότητα της τεχνολογίας στις μέρες μας μέσα από το παράδειγμα της διαδραστικότητας του συνεδρίου ανάμεσα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε με χαιρετισμό η κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τόνισε την αξία της επικαιρότητας του συνεδρίου αλλά και τη σημαντική ενσωμάτωση της τέχνης στο περιεχόμενό του. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Σωτήρης Σταματίου, Group Human Resources Director, Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ), ο οποίος, υπενθυμίζοντας την International HR Day, μίλησε για τις εξελίξεις που επηρεάζουν τον ρόλο του HR αλλά και την αξία της διατήρησης των δεσμών της κοινότητας. Η ενότητα των χαιρετισμών έκλεισε με το καλωσόρισμα της κας Ίριδας Μπαλόγλου, Προέδρου του ICF Greece Charter Chapter, η οποία εκθείασε το κοινωνικό έργο του skywalker.gr αλλά και την πολύχρονη σύνδεση και συνεργασία με την ICF σε θέματα coaching.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η κα Βίλλυ Νούλη, HR Manager, Nova Packaging Hellas S.A. & Πρόεδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας του ΣΔΑΔΕ, ανέφερε πως τα μέλη της κοινότητας του HR, παρά τις δυσχερείς και πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας της Covid-19, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν δυναμικά και επιτυχώς. Επίσης, στάθηκε στην ανάγκη για την αναδιαμόρφωση των μοντέλων εργασίας.

Περνώντας στις θεματικές ενότητες και το αντίστοιχο περιεχόμενό τους, το θεατρικό δρώμενο για τη «Νέα ηθική – Νέα εργασιακή κουλτούρα», βρήκε αντίκρισμα στην ομιλία της κας Κατερίνας Τριβυζά, Διευθύντριας Εταιρικών Προγραμμάτων της Thrive Global στην Ελλάδα, η οποία στόχευσε στην ανάγκη για αποσόβηση του burnout των εργοδοτών και των εργαζομένων, δίνοντας προτεραιότητα στην αξία της επαναξιολόγησης, στην ανάπτυξη των υβριδικών δεξιοτήτων αλλά και στην επανεκτίμηση της διαχείρισης των προσδοκιών αμφότερων. Στάθηκε σε έρευνες που έχουν αποδείξει πως «το 95% των εργαζομένων σκέφτεται να αλλάξει δουλειά», κάτι που προδιαθέτει για τον ευρύτερο προβληματισμό στην αγορά εργασίας.

Στη θεματική ενότητα «Υγιεινή και Ασφάλεια», κατά την ομιλία της κας Ιωάννας Κατσίκη, HR Director, Ευρωκλινική / Euroclinic Group, τονίστηκαν η επιτακτική ανάγκη αλλά και η πραγμάτωση δράσεων ως μέτρων αντιμετώπισης αναφορικά με τη διαχείριση των περιστατικών της Covid-19 που επηρέασαν την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Εν συνεχεία, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Recruiting: Νέες διαδικασίες», η κα Κυριακή Ταξίδου, Human Resources Manager, Tor Hotel Group, αναφέρθηκε στο ότι, κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, το online recruiting ήταν σε πολλές περιπτώσεις η μόνη επιλογή ενώ, σε κάθε περίπτωση, στις συνεντεύξεις νέου προσωπικού βοήθησαν τα τεστ δεξιοτήτων αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα.

Αναφορικά με τη θεματική «Νέα μοντέλα εργασίας», ο κος Μιχάλης Ρούσσος, HR Manager, Dust+Cream, επέμεινε στον ιδιαίτερο χειρισμό των ευπαθών ομάδων που απαιτείται κατά την εξέλιξη των εργασιακών δρωμένων.

Ως προς τη θεματική «Διαχείριση των αλλαγών», μέσω της ομιλίας της κας Ζέτας Ζιόβα, HR Director & CSR, Sfakianakis Group, έγινε αντιληπτό πως οποιαδήποτε αλλαγή διακόπτει την καθημερινή ρουτίνα οδηγεί μεν σε ανασφάλεια, όταν πραγματώνεται δε βάσει καθοδήγησης, μεθόδευσης και ενημέρωσης, αποβαίνει παραγωγική.

Στη θεματική ενότητα «Δεξιότητες των ανθρωπίνων πόρων», η κα Μαίρη Ασλανίδη, HR Manager Greece, Hemmersbach, τόνισε την αξία της ομαδικής δουλειάς και των ομαδικών στόχων για την επιτυχία, αλλά και την αναγκαιότητα σεβασμού στον διαφορετικό τρόπο χειρισμού των εκάστοτε περιπτώσεων.

Στη συνέχεια, κατά τη θεματική «Νέες διαδικασίες αξιολόγησης», ο κος Νικόλαος Κουσκουλής, HR Manager, ENDLESS EC – Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ, επέμεινε στην πραγματική αξία και ωφελιμότητα της αξιολόγησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η αξιολόγηση είναι ευκαιρία για ανάπτυξη και εξέλιξη. Όταν αξιολογούμαστε, δεν δεχόμαστε κριτική αλλά την ώθηση που μας λείπει για την αλλαγή».

Τέλος, η κα Πηνελόπη Παυλίδου, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης & Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στο Παράρτημα Β. Ελλάδας TÜV AUSTRIA Hellas, μέσω της θεματικής «Learning and Development», συνέστησε την αναγκαιότητα της digital εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, «ενθαρρύνεται η κουλτούρα της συνεχούς μάθησης και εξειδίκευσης, πάρα τα μειονεκτήματα που ενδεχομένως να καραδοκούν».

Ακολούθησε η παρουσίαση των κόμβων εμπειρίας, όπως διαμορφώθηκαν μέσω των απόψεων και των προβληματισμών των παρευρισκόμενων συνέδρων αναφορικά με τις θεματικές ενότητες του συνεδρίου και το συντονισμό της κας Γεωργίας Κωνσταντίνου,  Διευθύντριας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, skywalker.gr.

Συγκεκριμένα, για τη θεματική «Νέα ηθική – Νέα εργασιακή κουλτούρα», υποστηρίχθηκε πως κάθε εργασιακό περιβάλλον περιλαμβάνει διαφορετικές προσωπικότητες ανθρώπων και επομένως διαφορετικότητα απόψεων που, σε κάθε περίπτωση, διαμορφώνουν τη συνεργατικότητα και την επίτευξη των έργων. Οι εργασίες για τη θεματική «Υγιεινή και Ασφάλεια» επανέλαβαν τρόπους και συμπεριφορές για την προστασία της υγείας όλων μας στον εργασιακό μας χώρο. Στη συνέχεια, η θεματική «Recruiting: Νέες διαδικασίες» λειτούργησε ως υπενθύμιση για το ότι η ανάγκη κάλυψης των θέσεων εργασίας δεν πρέπει να βάζει τους εργοδότες στον πειρασμό της πρόσληψης μόνο και μόνο για την κάλυψη της θέσης. Για τη θεματική «Νέα μοντέλα εργασίας», δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ένα play role των συνέδρων, μέσω του οποίου εκφράστηκε η επιθυμία του εργοδότη να συνεργάζεται με εργασιακά ευέλικτους ανθρώπους. Υποστηρίχτηκε το καθεστώς της τηλεργασίας. Ως προς τη θεματική «Διαχείριση των αλλαγών», υποστηρίχτηκε η αναγκαιότητά τους, όπως άλλωστε και η αναγκαιότητα για εκλεπτυσμένες και διανθισμένες «δεξιότητες  των ανθρώπινων πόρων». Τέλος, στη θεματική «Νέες διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης», αναδείχτηκαν προσωπικές απόψεις για την επιτακτική ανάγκη περιορισμού του φόβου που νιώθει ο εργαζόμενος κατά την αξιολόγησή του, ενώ κατά την ενότητα «Learning & Development» κρίθηκε αναγκαία η ύπαρξη της διαδραστικότητας αλλά και της χρήσης μοντέρνων τεχνολογικά platforms για την επίτευξη των έργων χωρίς περιορισμούς.

Κατά τη συγκεφαλαίωση του συνεδρίου, η κα Κατερίνα Γκρίτζαλη, Διευθύντρια Σύνταξης stentoras.gr, ανέφερε πως, όπως στις ταινίες, έτσι και στις εργασιακές μας σχέσεις δεν εκλείπουν οι καλές και οι κακές στιγμές, τις οποίες όλοι μας καλούμαστε να διαχειριστούμε ώστε να ανταποκριθούμε στο παραγωγικό έργο, ενώ η κα Εύη Δεργιαδέ, Σύμβουλος Πωλήσεων, skywalker.gr, εκθείασε  τη συνδημιουργικότητα του συνεδρίου και τη διαδραστική συμμετοχή όλων, η οποία ανέσυρε εποικοδομητικά σενάρια από την ταινιοθήκη του «HRFLIX».

Με επιτυχία στέφθηκε η τελετή απονομής των HR Community Awards 2022 την οποία παρουσίασαν η κα Χαρά Μπουραντά, Υπεύθυνη Χορηγιών, skywalker.gr, και ο κος Ανδρέας Πετρόπουλος, Event Manager, skywalker.gr.

Η επιτροπή αξιολόγησης τιμητικών διακρίσεων απαρτιζόταν κατ’ αλφαβητική σειρά από την κα Ιωάννα Λαγουμίδου, Δικηγόρο LL.M., Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Διαιτητή, τον κ. Γιάννη Μπατσή,  Learning & Development Partner Europe, Middle East, Eurasia & Africa, Wyndham Hotels & Resorts, την κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ΟΠΑ και την κα Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγο, Coach & Mentor.

Απονεμήθηκαν:

Η τιμητική διάκριση «Skywalker» HR Community 2022 από την κα Αλεξία Φουκίδου, Διευθύντρια Περιφερειακής Δράσης skywalker.gr, στην κα Ευγενία Πετρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια, Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων και κάτοχο μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το ίδιο τμήμα, για τη διαχρονική συνεισφορά της στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού.

 • Η τιμητική διάκριση «HeRa» HRM Eκπαίδευση 2022 από την κα Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Epsilon College και στον κ. Γεώργιο Ιωάννου,  Διευθυντή του Epsilon College.
 • Η τιμητική διάκριση «HeRa» HRM Εργαλείο 2022 από την κα Αλεξία Φουκίδου, Διευθύντρια Περιφερειακής Δράσης,  skywalker.gr, στην εταιρία Epsilon Net και στην κα Δήμητρα Καβουρίδου, HR Business Partner Oμίλου Epsilon Net.

Η τελετή έκλεισε με την απονομή των τιμητικών διακρίσεων «HeRa Κοινωνική Ευαισθησία 2020» & «HeRa Κοινωνική Ευαισθησία 2022» στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν ολοκληρωμένα στη δράση #JobDay 45+ ετών & #JobDay Προσφύγων.

Αναλυτικά οι εταιρίες που τιμήθηκαν είναι: ATOS GREECE, ΓΕΠ ΑΕ, LMW, PUBLIC GROUP, ΚΑΥΚΑΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ, SSP HELLAS, TRENKWALDER, RE/MAX ELITE, RE/MAX EN OIKΩ, WORK4U, ΛΥΔΑ Α.Ε., ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. – NEW VOICE, MANIFEST FACILITY MANAGEMENT, KELLER WILLIAMS COSMOS, OVB, COSMOS SPORT, NOVA REAL ESTATE, ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΑΡΑΚΑΚΗ, PARAMETROS GROUP, HUMAN GROUNDS, EYE FACILITY MANAGEMENT, ADAC SERVICE HELLAS SINGLE MEMBER S.A., ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, SPEAKIT, BRINK’S HELLAS, ZEUS INTERNATIONAL, AUTOHELLAS GROUP, ΦΟΥΡΝΟΣ ΒΕΝΕΤΗ, INTERNATIONAL BLUE WAVE, DRUCKFARBEN HELLAS, GOLDAIR HANDLING, HOTELBRAIN, PREMIER CAPITAL HELLAS, ICONIC SANTORINI, H HOTELS COLLECTION, ARCHIPELAGOS HOSPITALITY WORLD, MOTODYNAMICS, INGROUP, ALUMINOX, PRIME GREEK VILLAS, ZEUS INTERNATIONAL, ELLA RESORTS, NUMO HOTELS & RESORTS, ANASTAZIA LUXURY SUITES & SPA, PEOPLE AT WORK, METLIFE – ΘΕΟΔΟΤΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΙ ΙΚΕ, HUMAN VALUE, HR PARTNERS, TOR HOTEL, LINK ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α., AGRIS A.E., VANGELIS SUITES AND HOMES, VIPA GROUP, ΗILL INTERNATIONAL, PHILIAN HOTELS AND RESORTS.

Η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards 2022 πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των:

Υποστηρικτές: CAREER-DESIDN, OXYZED, ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, ORA THESS.GR, MAGDAS NEWS, START UP.GR, STARTUPPERBUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, CSRNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, ECONOMIA PUBLISHING, INFOCOM.GR, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, PINK.GR, LET IT BE.GR, FLOW MAGAZINE, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Έρχεται το «HRFLIX» την Πέμπτη 19 Μαΐου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

To HR Community Conference & Awards 2022 με τον τίτλο «HRFLIX» διοργανώνεται για 6η χρονιά από το skywalker.gr ταυτόχρονα στο Wyndham Grand Ηotel στην Αθήνα και στο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Νέα δεδομένα. Νέες ανάγκες. Νέα προσέγγιση. Ένα συνέδριο. Δύο σκηνές. Δύο αίθουσες. Οκτώ θεματικές. Δέκα εισηγητές. Οκτώ ηθοποιοί. Μαθαίνουμε από τα βιώματα. Αποφορτίζουμε το χθες. Προετοιμάζουμε το αύριο. Δουλεύουμε σε κόμβους εμπειρίας. Προσπερνούμε τις εξελίξεις. Απελευθερώνουμε τις δυνατότητες. Ξαναβρίσκουμε τον βηματισμό μας. Νέες ισορροπίες. Επαναπροσδιορίζουμε το αδύνατο και το δυνατό. Σε είκοσι ροτόντες. Με τη συμμετοχή όλων.

Μια καινοτόμα εμπειρία που δεν έχει προηγούμενο και σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε.

Φέτος τις πραγματικότητες και τις θεματικές του HRM αναπαριστά η τέχνη. Επί σκηνής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέσα από οκτώ θεατρικά δρώμενα, τα οποία υπογράφει ο Ζήσης Ρούμπος και σκηνοθετεί ο  Δημήτρης Μακαλιάς.

Με αφορμή όσα συμβαίνουν Επί σκηνής, δέκα καταξιωμένοι ομιλητές από το οικοσύστημα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού θα αποκωδικοποιήσουν όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στον εργασιακό χώρο και θα μας προσκαλέσουν να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.

Όπως πάντα, όλα αυτά θα συζητηθούν από τους συνέδρους στους Κόμβους Eμπειρίας. Οι άνθρωποι του HR και γενικότερα τα στελέχη γίνονται ταυτόχρονα σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί και παραγωγοί που έχουν να διαχειριστούν την αλλαγή, την πολυπλοκότητα, την πρόκληση των καιρών.

Στη λήξη του συνεδρίου θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις.

Ενδεικτικά, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

Καλωσόρισμα / χαιρετισμοί

 • Φυντάνης Δημήτρης, Business Continuity Manager, skywalker.gr
 • Παπαλεξανδρή Νάνσυ, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • Σταματίου Σωτήρης, Group Human Resources Director at Onassis Group και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ)
 • Μπαλόγλου Ίρις, Πρόεδρος του ICF Greece Charter Chapter

Εναρκτήρια ομιλία:

 • Απεικονίσεις των προκλήσεων στην κάμερα του HRFLIX
  Νούλη Βίλλυ
  , HR Manager, Nova Packaging Hellas S.A. & Προέδρος του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδας του ΣΔΑΔΕ

Ενότητες και δρώμενα:

 • Νέα ηθική – Νέα εργασιακή κουλτούρα
  Δρώμενο: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Μπενοβία Ελευθερία, Ρούμπος Ζήσης, Ψυχράμη Αντιγόνη
  Ανάλυση: Τριβυζά Κατερίνα, Διευθύντρια Εταιρικών Προγραμμάτων της Thrive Global στην Ελλάδα
 • Υγιεινή και ασφάλεια
  Δρώμενο: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Μπενοβία Ελευθερία, Ρούμπος Ζήσης, Ψυχράμη Αντιγόνη
  Ανάλυση: Κατσίκη Ιωάννα, HR Director, Ευρωκλινική / Euroclinic Group
 • Recruiting: Νέες διαδικασίες
  Δρώμενο: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Αραμπατζόγλου Σταυρούλα, Ρούμπος Ζήσης, Σπορίδης Δημήτρης, Χρυσοχοΐδη Μυρσίνη 
  Ανάλυση: Ταξίδου Κυριακή, Human Resources Manager, Tor Hotel Group
 • Νέα μοντέλα εργασίας
  Δρώμενο: Αραμπατζόγλου Σταυρούλα, Μπενοβία Ελευθερία, Χρυσοχοΐδη Μυρσίνη
  Ανάλυση: Ρούσσος Μιχάλης, HR Manager, Dust+Cream
 • Διαχείριση αλλαγών
  Δρώμενο: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Ρούμπος Ζήσης, Σπορίδης Δημήτρης, Ψυχράμη Αντιγόνη
  Ανάλυση: Ζιόβα Ζέτα, HR Director & CSR, Sfakianakis Group
 • Δεξιότητες ανθρωπίνων πόρων
  Δρώμενο: Μπενοβία Ελευθερία, Σπορίδης Δημήτρης, Χρυσοχοΐδη Μυρσίνη
  Ανάλυση: Ασλανίδη Μαίρη, HR Manager Greece, Hemmersbach
 • Νέες διαδικασίες αξιολόγησης της απόδοσης
  Δρώμενο: Αντωνόπουλος Αλέξανδρος, Μακαλιάς Δημήτρης, Ρούμπος Ζήσης
  Ανάλυση: Κουσκουλής Νικόλαος, HR Manager, ENDLESS EC – Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ
 • Learning & development
  Δρώμενο: Αραμπατζόγλου Σταυρούλα, Σπορίδης Δημήτρης, Χρυσοχοΐδη Μυρσίνη
  Ανάλυση: Παυλίδου Πηνελόπη, Επικεφαλής Επιθεωρήτρια Συστημάτων Διαχείρισης & Υπεύθυνη Εκπαίδευσης TÜV AUSTRIA Hellas

Κόμβοι  εμπειρίας:  «Δημιουργούμε μαζί το σενάριο της επόμενης μέρας του HRM»

Συγκεφαλαίωση: HR Community Report

Απονομή τιμητικών διακρίσεων: HR Community Awards 2022

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφθείτε το https://www.hrcommunity.gr

Η διοργάνωση του HR Community Conference & Awards 2022 πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υποστηρικτές: CAREER-DESIDN, OXYZED, ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR, ORA THESS.GR, MAGDAS NEWS, START UP.GR, STARTUPPERBUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, CSRNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, ECONOMIA PUBLISHING, INFOCOM.GR, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, PINK.GR, LET IT BE.GR, FLOW MAGAZINE, STENT, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

 

Continue Reading

Business

#JobDay Αφετηρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker»

Σάββατο 7 Μαΐου, 10:00-15:00

Δεν ξέρετε πώς να φτιάξετε ένα απλό βιογραφικό σημείωμα; Σας φαίνεται βουνό να συμπληρώσετε μια απλή αίτηση εργασίας; Σας στρίμωξαν να κάνετε μια δουλειά που δεν σας αρέσει; Δεν ξέρετε πού βρίσκεται ο ΟΑΕΔ της περιοχής σας; Τρέμετε στην ιδέα μιας συνάντησης με έναν εργοδότη; Δεν ακούσατε ποτέ τη λέξη απασχόληση, δεξιότητες, μισθός, ωράριο, συνάδερφος;

Δεν πειράζει, τώρα έχετε κάποιον δικό σας να σας βοηθήσει. Να μοιραστεί μαζί σας γνώσεις, δεξιότητες, συμπεριφορές και εργαλεία για να προχωρήσετε σε ό,τι θα θέλατε. Τώρα έχετε τον «Ξάδερφο Skywalker», τον οποίο μπορείτε να συναντήσετε το Σάββατο 7 Μαΐου από το πρωί στις 10.00 έως στις 15.00 το μεσημέρι. Θα βρίσκεται κάπου κοντά σας. Γιατί έτσι κάνει η οικογένεια: όποτε και όπως μπορεί. Γιατί έτσι κάνουν τα ξαδέρφια: βοηθιούνται.

Για πρώτη φορά τo Skywalker.gr διοργανώνει το Σάββατο 7 Μαΐου με ταυτόχρονη πραγματοποίηση στις 13 πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας μας το #JobDay Αφετηρία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker».

Σκοπός της πρωτοβουλίας «Ξάδερφος Skywalker» είναι η στήριξη ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που έχουν πολύ χαμηλές δεξιότητες αναζήτησης εργασίας.

H δράση #JobDay Αφετηρία απευθύνεται στο κοινό που αναζητά εργασία και θέλει να εκπαιδευτεί στο πώς να συντάξει ένα βιογραφικό σημείωμα, πώς να παρουσιάζεται σε μια συνέντευξη, ποιες τεχνικές αναζήτησης εργασίας να χρησιμοποιεί, ποια είναι τα περιβάλλοντα και οι διαδικασίες δικτύωσης στην τοπική κοινωνία.

Αλφαβητικά οι πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας μας όπου θα λάβει χώρα το #JobDay Αφετηρία είναι:

 1. Αθήνα, Περιφέρεια Αττικής, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, Τ.Κ. 181 20 Κορυδαλλός.
 2. Θεσσαλονίκη, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Τ.Κ. 562 24 Εύοσμος Θεσσαλονίκης.
 3. Ερμούπολη Σύρος, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σύρου, Πλατεία Μιαούλη, Τ.Κ. 841 00, Ερμούπολη, Σύρος.
 4. Ηράκλειο Κρήτης, Περιφέρεια Κρήτης, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης «Ευρωπαϊκή Πρόοδος», Γερουλάνου 4, Τ.Κ. 714 09, Ηράκλειο Κρήτης.
 5. Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Λεωφόρος Δωδώνης 24, Τ.Κ. 452 21 Ιωάννινα.
 6. Κέρκυρα, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Κέρκυρας, Πύλη Αγίου Νικολάου, Τ.Κ. 491 00, Κέρκυρα.
 7. Κοζάνη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, Κωνσταντίνου Δαβάκη 9, Τ.Κ. 501 32, Κοζάνη.
 8. Κομοτηνή, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, Βασ. Γεωργίου 2, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή.
 9. Λαμία, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9-11, Τ.Κ. 351 00, Λαμία.
 10. Λάρισα,  Περιφέρεια Θεσσαλίας, ΙΕΚ Δήμητρα, Παλαιολόγου 19, Τ.Κ. 412 23, Λάρισα.
 11. Μυτιλήνη, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Κουντουριώτου 3, Τ.Κ. 811 00, Μυτιλήνη.
 12. Πάτρα, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Αγίου Ανδρέα 47 & Κολοκοτρώνη 3, Τ.Κ. 262 21, Πάτρα.
 13. Τρίπολη, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Παπαναστασίου 25, Τ.Κ. 221 00, Τρίπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του #JobDay Αφετηρία, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα:

 • Να συμμετάσχουν στις παράλληλες δράσεις με θεματικές ενότητες: Βιογραφικό, Συνέντευξη,  Στόχευση Αναζήτησης Εργασίας
 • Να παρακολουθήσουν τα workshops με τίτλους: «Βιογραφικό, συνέντευξη και η μεταξύ τους σύνδεση για την επιτυχία» και «Φυσικά κοινωνικά δίκτυα αναζήτησης εργασίας»

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το site: ksaderfos.gr για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή.

Η διοργάνωση της δράσης #JobDay Αφετηρία πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την αιγίδα: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΜΙΕΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Με την υποστήριξη: HCCMA – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ COACHING MENTORING ΕΛΛΑΔΑΣ, ICF GREECE CHAPTER, ΑΡΣΙΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ, ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ACTIONAID, HOPE – HOSPITALITY PERCEPTION, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ, BIZRUPT, WOMEN DO BUSINESS, EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, EUROPE DIRECT ΗΠΕΙΡΟΥ, EPIRUS ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ, ICSD, ΚΕΘΕΑ – ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, LEVEL UP – DIGITAL MARKETING AGENCY, SINDETIRAS.GR, NLP IONIAN, ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, TANGRAM – ΜΑΡΙΑ ΜΠΙΛΙΩΝΗ, ΔΟΜΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΔHMOΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, SDG STUDENT HUB,  BEST XANTHI, I.I.E.K. PRAXIS, KEΘEA ΕΞΟΔΟΣ, ΚΔΒΜ ΑΡΙΑΔΝΗ WORK, ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΜSC – HR CONSULTANT, Ε.T.A.Λ., OPEN COFFEE MYTILENE, ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ ΑΜΚΕ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗ Ι.Κ.Ε., LESVOS SOLIDARITY, ΚΕΘΕΑ, MYTILANA VILLAGE HOTEL, EUROPE DIRECT ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ, GROWTH HUB, ΣΕΒΙΠΕΤ

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΜAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, VORIA.GR,  ORA THESS.GR, ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ, STARTUPPERBUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, MAGDAS NEWS, THATS LIFE, START UP.GR, ADVERTISING.GR, LARISSANET.GR, EVROS24, LESVOS POST.COM, ALEXANDROUPOLI ONLINE, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, KALIMERA ARKADIA.GR, ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, NOTOS PRSS.GR, KRITI24.GR, AGRINIO NEWS.GR, AGRINIO PRESS, TITORMOSNET, SVOYRANEWS.GR, KOZANI LIFE.GR, KOZAN.GR, KOZANIMEDIA.GR, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, EPTOLEMEOS.GR, KAVALA PORTAL, ΠΑΤΡΙΝΟΡΑΜΑ, ILIA WEB.GR, LARISSA PRESS, IPARNASSOS, ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, PB NEWS, PARIANOS TYPOS.GR, SINDETIRAS.GR, SYROS PRESS, NAXOS PRESS, AEGEAN VOICE, NAXOS TIMES, KAIPOUTHEOS.GR, ΜΗΛΕΪΚΑ ΝΕΑ, OIKONOMIKH ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ECOZEN.GR, SIGMA MEDIA GROUP, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, FLOW MAGAZINE, STENT, LET IT BE.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, Skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading

Business

Online ημερίδα: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ευκαιρίες και ανατροπές»

Μ. Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 13:00

Τo skywalker.gr στο πλαίσιο της δέσμης πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible διοργανώνει την online ημερίδα με τίτλο «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ευκαιρίες και ανατροπές».

Συντονιζόμαστε τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 13:00 με μια live συνάντηση στο Facebook του Skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα και το site «Βγαίνουμε μπροστά».

Η μακρά εγχώρια ύφεση και τα αποτελέσματα της πανδημίας, ο πόλεμος, καθώς και η καθημερινή ζωή με την περιπλοκότητα, τη μεταβλητότητα και τις αβεβαιότητες, είναι τα στοιχεία της σημερινής συγκυρίας, που βαθμιαία γεννούν και άλλες αλλαγές σε ολόκληρο το οικονομικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Σκοπός της online ημερίδας είναι η ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπως και για όλες τις αλλαγές που πρόκειται να διαμορφώσουν μια νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Επιστημονικός συνεργάτης της online ημερίδας είναι ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης AI Catalyst.

Στη συζήτηση θα αναπτυχθούν θέματα όπως:

 • Τα χαρακτηριστικά της 4ης Bιομηχανικής Eπανάστασης.
 • Η γραμμική προσέγγιση του χθες και η εκθετική προσέγγιση του σήμερα.
 • Οι έξυπνες παρακάμψεις μέσω των τεχνολογιών: τεχνητή νοημοσύνη, βιοτεχνολογία, σύγχρονα υλικά.
 • Οι επιπτώσεις στον τρόπο ζωής, στην εργασία και στην κοινωνική συνοχή.
 • Η ηθική διάσταση των νέων τεχνολογιών.
 • Πώς η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Παντελής Λάμπρου, Co-founder & CEO της P&I, ενώ στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι ομιλητές:

 • Δημήτριος Γερογιάννης, PhD,  ΑI&Μe Founder
 • Νικόλαος Λάμπρου, Καθηγητής – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δ/τής Εργαστηρίου Ενζυμικής Βιοτεχνολογίας, Συνιδρυτής/CR&DO Τεχνοβλαστού Enzyceuticals
 • Σπύρος Αρσένης, επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας, επικεφαλής του προγράμματος NBG Business Seeds
 • Δώρα Φούντα, Κοινωνιολόγος MPhil, University of Glasgow – Certified coach University of Cambridge, UK

Η ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί ταυτόχρονα μέσω της πλατφόρμας Facebook του skywalker.gr, ώστε το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτώς τα ερωτήματά του. Θα μεταδοθεί επίσης live από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr (χωρίς τη δυνατότητα παρεμβάσεων).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr, καθώς επίσης και να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event: «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ευκαιρίες και ανατροπές».

 

Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video της οnline ημερίδας «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Ευκαιρίες και ανατροπές» σε αυτό το link.

Η διοργάνωση της online ημερίδας πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Χορηγοί επικοινωνίας:

STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, EDAILY, ERADIO, STARTUP.GR, STARTUPPER, BUSINESS NEWS.GR, EMEA.GR, MAGDAS NEWS, ECOZEN.GR, INFOCOM.GR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, SIGMA MEDIA GROUP, MONEY VIEW, CULPA NEWS, FLOW MAGAZINE, PINK.GR, LET IT BE.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING