Connect with us

Ενδιαφέροντα

SNF: 2020 First Run

Φέτος, την Πρωτοχρονιά, δεν αλλάζουμε απλώς χρόνο, αλλάζουμε δεκαετία! Και για αυτό και μόνο, αξίζει να γιορτάσετε με έναν τρόπο που θα θυμάστε για καιρό (μέχρι και την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον). Πώς; Τρέχοντας στον αγώνα δρόμου SNF RUN: 2020 FIRST RUN, γύρω από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)!

Για τέταρτη συνεχή Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σας καλεί να φορέσετε τα καλά σας… αθλητικά παπούτσια και να τρέξετε στον SNF RUN: 2020 FIRST RUN, ανεβάζοντας τον ρυθμό για το νέο έτος!

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους, καθώς η διαδρομή καλύπτει μια απόσταση μόλις 4χλμ γύρω από το στολισμένο ΚΠΙΣΝ. Και βεβαίως μετά σας περιμένει το μεγάλο πάρτι στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ. Επιπλέον, και φέτος, με τη συμμετοχή σας στον SNF RUN μπορείτε να υποστηρίξετε το έργο μη κερδοσκοπικών οργανισμών προσφέροντας ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο δώρο. Συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν: Τα Παιδιά της Άνοιξης, Οι Άγγελοι της Χαράς και η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» -όλες τους μικρές μεν οργανώσεις, με μεγάλο ωστόσο έργο στην προστασία ευάλωτων παιδιών. Με την επιπλέον συνεισφορά του ΙΣΝ, το ποσό που θα συγκεντρωθεί από το συμβολικό κόστος συμμετοχής θα τριπλασιαστεί, μεγαλώνοντας το δώρο που οι ίδιοι οι δρομείς έχουν προσφέρει.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 00:04, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020, αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου και το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων!

Τον αγώνα θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

Ο SNF RUN: 2020 FIRST RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η οποία καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ελάχιστο προτεινόμενο ποσό συνεισφοράς: €5
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 2020

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενδιαφέροντα

Μοναδικό ξενοδοχείο με θέμα το αυτοκίνητο!

Το ξενοδοχείο “V8″ είναι μια κατηγορία από μόνο του! Όλα μέσα σε αυτό είναι αφιερωμένα στο αυτοκίνητο.

Το “V8″ στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο της Στουτγάρδης στη Γερμανία, που κάποτε ήταν ο τερματικός σταθμός για το αεροδρόμιο Boblingen, και χρησιμοποιήθηκε για μαχητικά αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 10 διαφορετικά θεματικά δωμάτια, όλα αφιερωμένα στον κόσμο του αυτοκινήτου – από πλυντήριο αυτοκινήτων εν είδει κρεβατιού μέχρι τμήματα vintage οχημάτων ως καναπέδες, καρέκλες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Continue Reading

Ενδιαφέροντα

Μελέτη αποδεικνύει ότι η μουσική κάνει καλό στην καρδιά!

Τη λειτουργία του ενδοθηλίου βελτιώνει η ακρόαση της αγαπημένης μας μουσικής, υποστηρίζει νέα μελέτη σέρβων επιστημόνων που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

«Ο συνδυασμός της μουσικής και της σωματικής άσκησης φάνηκε να οδηγεί στη μεγαλύτερη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου. Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να συνδέεται, μεταξύ άλλων, και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ασθενών» εξηγεί η καθηγήτρια και επικεφαλής της μελέτης, Μαρίνα Ντελζανίν.

«Η ακρόαση χαρούμενης μουσικής για 30 λεπτά την ημέρα, συνδέεται με τη βελτίωση της λειτουργίας του ενδοθηλίου, πιθανότατα λόγω της απελευθέρωσης ενδορφινών – των ορμονών της ευτυχίας – στον εγκέφαλο» καταλήγει η ειδικός, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω μελέτη προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος η επίδραση τους μουσικής στην υγεία.

Continue Reading

Ενδιαφέροντα

“Τρελοκομείο” τα δίνει όλα μέσα στη βροχή! ΔΕΙΤΕ τι κάνει ο άνθρωπος! (video)




Έχετε σιχτιρίσει που είναι Μάϊος και βρέχει;

Είστε με τις ομπρέλες σε κάποια στάση και περιμένετε το λεωφορείο;

Έχετε γίνει μούσκεμα προσπαθώντας να περάσετε στο απέναντι πεζοδρόμιο;

Δεν τρέχει και τίποτα! Το θέμα είναι να διασκεδάζουμε κάθε στιγμή της ζωής μας! Όπως αυτός ο κύριος που θα δείτε στο βίντεο, που μένοντας με τη βερμούδα του μόνο κυλίστηκε στη βροχή αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όσων περαστικών τον έβλεπαν από τα γύρω καταστήματα!

Continue Reading

Ενδιαφέροντα

ΒΙΝΤΕΟ: Πως φτιάχνονται τα καλαμάκια!

Είναι ένα από τα πιο κοινά αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής!

Για τα καλαμάκια ο λόγος!

Ξέρετε όμως πως φτιάχνονται;

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα μηχάνημα κατασκευής τους και πως από αυτό «βγαίνουν» τα καλαμάκια.

Continue Reading

Ενδιαφέροντα

Ποιος κρατάει το φανάρι

6, 13 & 20 Φεβρουαρίου | Για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων

Τι ονειρευόταν ο Γάλλος επιχειρηματίας του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας; Ποιες ήταν οι συνθήκες εργασίας για τους εργάτες; Αλήθεια, δούλευαν στο εργοστάσιο γυναίκες; Τι δουλειά είχε ένας γιατρός στο εργοστάσιο; Ποιο ήταν το καθιερωμένο δρομολόγιο ενός φανοκόρου;

Η ευρηματική και ιδιαίτερα επιτυχημένη θεατρική ξενάγηση «Ποιος κρατάει το φανάρι» επιστρέφει και φέτος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στις 6, 13 και 20 Φεβρουαρίου, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και την ιστορία του με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Μέσα από μια πρωτότυπη θεατρική διαδρομή με ξεναγό τον ηθοποιό-ερμηνευτή Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», οι επισκέπτες θα κινηθούν στους βιομηχανικούς χώρους, θα ταξιδέψουν στις εποχές και θα ανακαλύψουν βιωματικά την ιστορία του παλιού εργοστασίου και τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ζωντανεύοντας τις μνήμες των ανθρώπων που συνέδεσαν τη ζωή τους με το εργοστάσιο και την περιοχή του Γκαζοχωρίου.

Η θεατρική ξενάγηση είναι σχεδιασμένη σύμφωνα με τις τεχνικές του museum theater και απευθύνεται σε ενήλικο κοινό. Ανακαλύψτε την ιστορία του εργοστασίου που έδωσε φως και ενέργεια στην Αθήνα για περισσότερα από 120 χρόνια με τον πιο συναρπαστικό τρόπο!

Πληροφορίες:Ημ/νίες: 6, 20, 13 Φεβρουαρίου 2023
Ώρα έναρξης: 18.00
Διάρκεια: 60’Σημείο συνάντησης: Κεντρική ΚαμινάδαΤιμή εισιτηρίου: 10€ / άτομο
Εισιτήρια: Ηλεκτρονικά μέσω viva.gr

Continue Reading

Ενδιαφέροντα

Η Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια

Στο πλαίσιο του έτους Καμπανέλλη, το Θέατρο Τέχνης, που υπήρξε η πρώτη «στέγη» του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα, συμπράττει με το Εθνικό Θέατρο προκειμένου να τιμήσουν από κοινού τη μνήμη του, με ένα εκ νέου ανέβασμα της Στέλλας με τα κόκκινα γάντια, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Η πρώτη εκδοχή της παράστασης, λόγω πανδημίας δεν συνάντησε ποτέ ζωντανά το κοινό. Παρουσιάστηκε το 2020 από το Εθνικό Θέατρο διαδικτυακά και για μια μόνο φορά.

Φέτος, ο σκηνοθέτης επιχειρεί με μικρή αλλαγή στη διανομή, μια νέα προσέγγιση της παράστασης ειδικά για τη σκηνή της Φρυνίχου.

Το έργο, γραμμένο το 1954, είναι κυρίως γνωστό από την κινηματογραφική του εκδοχή, που σημείωσε τεράστια επιτυχία μέσα από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη.

Στην παράσταση, η τραγική ερωτική ιστορία διαδραματίζεται μέσα σε έναν κόσμο που με τα ρεμπέτικα τραγούδια και το γλέντι προσπαθεί να αποδράσει από την καταπιεστική καθημερινότητα, τα έμφυλα στερεότυπα και την βαθιά οικονομική κρίση μιας κοινωνίας που αναζητά την ταυτότητά της ενώ παλεύει να ανακάμψει από τα ερείπια του Εμφυλίου.

Σκηνοθεσία- μουσική επιμέλεια: Γιάννος Περλέγκας
Σκηνικά: Γιάννος Περλέγκας – Λουκία Χουλιάρα
Κουστούμια: Λουκία Χουλιάρα
Φωτισμοί : Τάσος Παλαιορούτας
Βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου
Μουσική διδασκαλία: Στράτος Γκρίντζαλης
Εκτέλεση παραγωγής: Αλεξάνδρα Χάμπαση
Βοηθός σκηνοθέτη: Πίνα Κούλογλου

Παίζουν (αλφαβητικά):
Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννος Περλέγκας, Εύη Σαουλίδου, Θοδωρής Σκυφτούλης, Μιχάλης Τιτόπουλος

Μουσικός επί σκηνής: Στράτος Γκρίντζαλης

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: 

Τετάρτη και Κυριακή 19:00
Πέμπτη 21:00
Παρασκευή και Σάββατο 20:30

Θέατρο Τέχνης Κ. Κουν – Σκηνή Φρυνίχου
Φρυνίχου 14, Πλάκα

Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464, 2103236732

 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING