Connect with us

Education

To My Gap Feel & Fill Festival είναι γεγονός στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών – Let’s Edu!

Νέα σχολική χρονιά, νέες προοπτικές, νέες εκπαιδευτικές προτάσεις και δράσεις! Let’s Edu! Το skywalker.gr διοργανώνει το φεστιβάλ εκπαίδευσης My Gap Feel & Fill Festival, μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση και μοναδική εμπειρία που αφιερώνεται στην προσωπική ανάπτυξη και στη μάθηση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:00-17:00 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες στις ενότητες συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών λυκείου, των σπουδαστών και των φοιτητών, το My Gap Feel & Fill Festival αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και τον επαγγελματικό προσδιορισμό με απώτερο στόχο την απόκτηση soft skills, δεξιοτήτων και γνώσεων, καθώς και τη διευκόλυνση της έρευνας για τη διασύνδεση των σπουδών και των εκπαιδευτικών επιλογών με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Πρόκειται για φεστιβάλ τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, με εκπαιδευτικές δράσεις που αφιερώνονται στην προσωπική ανάπτυξη και στη μάθηση. Περιλαμβάνει την παρουσία εκθετών: εκπροσώπων δημοφιλών δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών, τη διενέργεια workshops και την τετ α τετ συμβουλευτική.

Απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς,  ενήλικες που επαναπροσδιορίζονται επαγγελματικά, φοιτητές και σπουδαστές, εκπαιδευτικούς λειτουργούς, συμβούλους και coaches, εκπαιδευτικούς και θεσμικούς φορείς, ιδρύματα, κολέγια και οργανισμούς,  όσους ενδιαφέρονται για τη βιωματική εκπαίδευση, φορείς και οργανισμούς εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων.

Στο My Gap Feel & Fill Festival οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε εκπαιδευτικούς τομείς της τυπικής και της άτυπης εκπαίδευσης και θα γνωρίσουν επιλογές για:

✓ Επαγγελματικό προσανατολισμό, συμπλήρωση μηχανογραφικού σημειώματος, σχολές του μέλλοντος, διαμόρφωση βιογραφικού σημειώματος

✓ Ψυχολογία, διαχείριση του άγχους και coaching

✓ Αθλητική καριέρα, προπονητική, αθλητική ανάλυση

✓ Τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα

✓ Θέατρο και χορό

✓ Κομμωτική και αισθητική

✓ Ρομποτική

✓ Σχέδιο μόδας

✓ Σχεδιασμό και κατασκευή κοσμήματος

✓ Διατροφή – διαιτολογία

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φεστιβάλ θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα Παίδων Ρομποτικής, οι δράσεις της οποίας αποτελούν κινητήριο δύναμη και πρότυπο δημιουργικότητας, αποφασιστικότητας, υπομονής και επιμονής για όλους τους νέους που αγωνίζονται να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το site https://www.mygap3f.gr/ για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event:  My Gap Feel & Fill Festival by #skywalkergr.

H διοργάνωση του My Gap Feel & Fill Festival πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Υπό την Αιγίδα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Χώρος Φιλοξενίας: ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ

Gift Partner: MEDITERRANEAN COLLEGE, ORIENTUM

Food & Drink Partners: PIZZA FAN, ΕΨΑ, RAINBOW WATERS

Χορηγοί επικοινωνίας: STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, E-DAILY, E-RADIO, INFOKIDS.GR, MAGDASNEWS, ENALLAKTIKOS.GR, FLOW MAGAZINE, START UP.GR, EMEA.GR, STARTUPPER, NEOPOLIS.GR, THAT’S LIFE, EDUADVISOR.GR, SIGMA MEDIA GROUP, GOSEMINARS.GR, ART VIEWS, PINK.GR, IΠΟΡΤΑ, SCHOOLS.GR, PAIDEIA-ERGASIA.GR, HELLENIC MEDIA GROUP, LET IT BE.GR, ECOZEN.GR, UNI TIES.GR, SKYWALKER EDUCATION, STENT, STENTORAS.GR, CRISISTARS, SETTLE.GR

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement

Business

Διαδικτυακό σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού «Σπουδές με μέλλον και νέο λύκειο»

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στις 15:00

Καθώς οι μαθητές των γενικών και επαγγελματικών λυκείων προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις, συναισθανόμενοι την αγωνία τους, αλλά και την πληθώρα των αποριών τους αναφορικά με την επιλογή των σχολών, η οποία και θα καθορίσει το επαγγελματικό τους μέλλον, το skywalker.gr, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βγαίνουμε μπροστά», διοργανώνει το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Σπουδές με μέλλον και νέο λύκειο».

Το δίωρο βιωματικό διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα μεταδοθεί δημόσια ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του στο Facebook του skywalker.gr-Εργασία στην Ελλάδα ώστε το κοινό να μπορέσει να το παρακολουθήσει αλλά και να υποβάλει γραπτά ερωτήματα. Θα μεταδοθεί επίσης live από το site vgainoumemprosta.skywalker.gr αλλά μόνο για παρακολούθηση.

Το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Σπουδές με μέλλον και νέο λύκειο» απευθύνεται:

 • Σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και γονείς
 • Σε υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων
 • Σε εκπαιδευτικούς

Η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Καριέρας και Επιστημονικό Υπεύθυνο Προγραμμάτων Labora αναφορικά με τα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού, και την κα Τζίνα Γ. Θανοπούλου, Ed.M., M.A., Harvard University Συμβουλευτική Ψυχολόγο – Ψυχοεκπαιδευτική Σύμβουλο στα θέματα που αφορούν την ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών και τη διαχείριση του άγχους κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Ενδεικτικά, οι θεματικές που θα αναλυθούν στον άξονα του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι οι εξής:

 • Οι νέες αλλαγές στο λύκειο (διπλό μηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.).
 • Επαγγέλματα με μέλλον στην αγορά εργασίας με τα νέα δεδομένα της πανδημίας.
 • Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στην επιλογή σπουδών.
 • Έξυπνες επιλογές ανά επιστημονικό πεδίο.
 • Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήματα, μετεγγραφές, παθήσεις).

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού σεμιναρίου ο κ. Γεώργιος Γατούδης θα απαντήσει στις ερωτήσεις και στους προβληματισμούς των συμμετεχόντων αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα. 

Αναφορικά με τη θεματική της ψυχολογικής υποστήριξης και της διαχείρισης του άγχους θα συζητηθούν τα εξής:

 • Αιτίες και πιθανοί τρόποι εκδήλωσης του άγχους στους μαθητές-υποψήφιους.
 • Τεχνικές διαχείρισης του άγχους από τους μαθητές και τους γονείς.
 • Συμβουλές για την περίοδο της μελέτης πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η κα Τζίνα Θανοπούλου θα απαντήσει στις απορίες των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και θα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης του άγχους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφθούν το site  https://vgainoumemprosta.skywalker.gr/spoudes για περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσουν δωρεάν συμμετοχή στο Facebook Event Διαδικτυακό σεμινάριο: «Σπουδές με μέλλον και νέο λύκειο»

Επιπλέον, μπορούν να δουν το video του διαδικτυακού σεμιναρίου «Σπουδές με μέλλον και νέο λύκειο» στο εξής link

H διοργάνωση του διαδικτυακού σεμιναρίου πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:

Χορηγοί επικοινωνίας:

STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, TVSTAR.GR, MAD, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, ENALLAKTIKOS.GR, E-DAILY,   E-RADIO, THAT’S LIFE, EDUADVISOR.GR, GOSEMINARS.GR, PINK.GR, SCHOOLS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, ECOZEN.GR, LET IT BE.GR, FLOW MAG, SETTLE.GR, STENTORAS.GR, SKYWALKER EDUCATION

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε:

Μαίρη Κατσαπρίνη, Marketing Director, skywalker.gr, 210 9730280 (εσωτ. 231), mkatsaprini@skywalker.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING