Connect with us

Ηλιούπολη

«Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης συνεχίζει, για έβδομη χρονιά, το πρόγραμμα «Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες», για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της πόλης.
Από τις 16 Οκτωβρίου 2018 έως τις 30 Μαΐου 2019, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 9.30 με 11.30 το πρωί, μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτικό-εικαστικό, Θεανώ Χριστοπούλου, να «ζωντανεύει» εικόνες βιβλίων που επιλέξαμε για τις αντίστοιχες ηλικίες.
Συγκεκριμένα, με αφορμή και έμπνευση κάθε φορά ένα βιβλίο, τα παιδιά συμμετέχουν σε ποικίλες δράσεις και μέσα από διηγήσεις, δημιουργικά παιχνίδια, κατασκευές ή πειράματα, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν εικαστικά, να συζητήσουν, να εκπαιδευτούν περιβαλλοντικά και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά πεδία γνώσης.
Στόχος των δράσεων αυτών είναι να μάθουν τα παιδιά ν’ αξιοποιούν τη βιβλιοθήκη και τον κόσμο των βιβλίων σαν ένα πέρασμα όχι μόνο στη γνώση αλλά και στη δημιουργική έκφραση, σαν ένα χώρο εξερεύνησης νέων εμπειριών & επικοινωνίας.

Τα βιβλία, στα οποία βασίζονται οι φετινές Χειροποίητες Βιβλιοϊστορίες για κάθε τάξη, είναι:

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος»
Η κεφάτη ιστορία του ασπρόμαυρου Φίλμους μας ταξιδεύει σε πολιτισμούς και ταξίδια ψυχής. Ο ασπρόμαυρος ζωγράφος της Λίνας Μουσιώνη, σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου, από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, δεν είναι ένα ακόμα βιβλίο για τη διαφορετικότητα, είναι ένα βιβλίο που διεισδύει στην ουσία των σχέσεων που είναι η αποδοχή. Είτε πρόκειται για την αποδοχή του πολιτισμού του «άλλου» είτε για την αποδοχή της «άλλης» οπτικής έκφρασης.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Α΄- Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Το κουτί του Σιλάν»
Μέσα από τα «μυστικά» που κρύβει ο Σιλάν στο κουτί του, ανακαλύπτουμε την αίσθηση της αλληλοαποδοχής, της προσαρμογής και της φιλίας. Ο ήρωας του βιβλίου της Άλκηστης Χαλικιά, σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη από τις εκδόσεις Ίκαρος, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με το ευαίσθητο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ώστε να κατανοήσουν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις, ή η επικοινωνία, μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και όταν δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, γιατί οι κώδικες αλληλεπίδρασης είναι ποικίλοι και η ενσυναίσθηση δυνατή.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β΄- Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα»
Με αφορμή τις απορίες της Μυρτώς ο ιστορικός μπαμπάς της και συγγραφέας Νίκος Ποταμιάνος, με την συμβολή του εικονογράφου Πέτρου Χριστούλια και τον εκδόσεων Κέδρος, μας ξεναγεί στην Προϊστορία, μέσα από το βιβλίο του «Γιατί οι πρωτόγονοι δεν ήξεραν τίποτα και άλλες ιστορίες από την Προϊστορία όπως τις είπα στην κόρη μου».
Ο διάλογος μεταξύ κόρης και πατέρα, παράλληλα με την προβολή εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ, γίνονται ένα απολαυστικό ταξίδι στον αχανή μα συναρπαστικό κόσμο της προϊστορίας, με τα αιώνια ερωτήματα της προέλευσης και των πτυχών της ζωής των πανάρχαιων προγόνων μας να εξηγούνται με τρόπο απλό, εύληπτο και ξεκάθαρο.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μορίς Λεσμόρ»
Ο William E. Joyce με «Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κυρίου Μορίς Λεσμόρ» σε εικονογράφηση William E. Joyce – Joe Bluhm, από τις εκδόσεις Πατάκη, μας ταξιδεύει μέσω των βιβλίων… στο χώρο της φαντασίας, μαζί με την εμπνευσμένη από την ιστορία τους, βραβευμένη ταινία μικρού μήκους, animation. Η βιβλιοθήκη, γίνεται το μέσο που μας ωθεί να αγαπήσουμε τις λέξεις, τις ιστορίες, τα βιβλία και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας σε πολυάριθμους κόσμους.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Η γη των παιδιών»
Με αφετηρία το βιβλίο της σειράς «Σωσίβιο για τον πλανήτη: η Γη των παιδιών» της Carina Louart, σε εικονογράφηση Rif & Laurent Audouin, από τις εκδόσεις Πατάκη, ανακαλύπτουμε πώς χάρη στην αλληλεγγύη μπορούμε να μειώσουμε τις ανισότητες στον κόσμο και πώς με απλές ενέργειες να προστατέψουμε την πλανήτη. Ενημερωνόμαστε, ανακαλύπτουμε, πειραματιζόμαστε γινόμαστε πολίτες με οικολογική συνείδηση, που σέβονται τη ζωή, τη γη και τους φυσικούς πόρους.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ΄- Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Οι εχθροί και οι ήρωες του σώματός σου»
Ο καθηγητής Γονίδιος θα είναι ο ξεναγός μας καθώς επισκεπτόμαστε τους μικροσκοπικούς υπερασπιστές που περιφρουρούν τις ζωές μας. Με αφορμή το βιβλίο «Οι εχθροί και οι ήρωες του σώματός σου» των Patrick A. Baeuerle, Ph.D. και Norbert Landa, από τη σειρά Βιοεξερευνητές (επιμέλεια: Ισιδώρα Παπασιδέρη, εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε.) και Πανευρωπαϊκό εκπαιδευτικό υλικό, σχετικά με τον κόσμο των μικροβίων (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας), τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εκπληκτικό μικρόκοσμο που μας περιβάλλει, καθώς και με τη θαυμαστή λειτουργία του σώματός μας.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Εμείς, η ιστορία μας»
Μέσα από τη μεγάλη Ιστορική τοιχογραφία που έπλασε ο Υβάν Πομμό με τη βοήθεια του ιστορικού Κριστόφ Υλλά-Σόμερ, στο βιβλίο «Εμείς, η ιστορία μας» (εικονογράφηση Νικόλ Πομμό, εκδόσεις Πατάκη), ρίχνουμε μια ματιά στα επιτεύγματα των πολιτισμών. Ακολουθούμε μια χρονογραμμή που ξεδιπλώνει την ιστορία των ανθρώπων σ’ όλο τον κόσμο, μέσα από την περιπετειώδη πορεία τους που ξεκίνησε 150.000 χρόνια πριν και που τα βήματά τους μας οδηγούν στο σήμερα. Μια ιστορία της οποίας είμαστε οι πρωταγωνιστές…

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄- ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Σκληρό καρύδι»
Με την ιστορία της Αϊσέ, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης, με την ελπίδα να διαλύσουμε τα στερεότυπα και να τα βοηθήσουμε να δουν τον εαυτό τους, μέσα από τα μάτια της μικρής ηρωίδας, που περιγράφει την εμπειρία της.
Με αφετηρία το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Σκληρό καρύδι» σε εικονογράφηση Ευαγγελίας Γουτιάνου, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, που βασίζεται σε πραγματικό περιστατικό, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες, προτεινόμενες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: «Πράσινος πυρετός»
Το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Πράσινος πυρετός» σε εικονογράφηση Θανάση Πέτρου, από τις εκδόσεις Πατάκη, γίνεται ένας οδηγός επιβίωσης για αλλεργικούς στην καταπάτηση των νόμων για το περιβάλλον. Η συγγραφέας μέσα από την εμπειρία της ως Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς, δείχνει στα παιδιά τον δρόμο ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες μέσα στο σχολείο τους ή στη γειτονιά τους, χρησιμοποιώντας τρόπους δράσης εφαρμόσιμους και κατάλληλους για ανηλίκους.

«Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα»
Η ιστορία του Μπρούνο και του Σμούελ είναι μια ιστορία φιλίας που συνέβηκε πριν 65 περίπου χρόνια στην Ευρώπη, την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η ιστορία του Μπρούνο είναι μοναδική, προϊόν της φαντασίας του συγγραφέα και την προσεγγίζουμε στο βιβλίο του Τζον Μπόϊν «Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, σε εικονογράφηση Όλιβερ Τζέφερς. Όχι όμως και η ιστορία του Σμούελ, που την έζησαν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, απ’ όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, που είχαν λάθος ταυτότητα ή βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Η δράση γίνεται η αφορμή να πλησιάσουμε γεγονότα που αν και φαίνονται μακρινά, βρίσκονται περισσότερο από ποτέ γύρω μας…

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τμήματα σχολικών τάξεων των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων της Ηλιούπολης, ενώ μπορείτε να επιλέξετε την δράση που επιθυμείτε, ανάμεσα σε εκείνες που αντιστοιχούν στην τάξη σας.

Για δηλώσεις συμμετοχής, τα σχολεία που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο τηλέφωνο 210 9948344 (κα Θεανώ Χριστοπούλου), καθημερινά από 8.30-10.00 το πρωί.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ηλιούπολη

Διαδικασία αιτήσεων εγγραφής για βρέφη και νήπια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους γονείς των βρεφών και νηπίων του Δήμου Ηλιούπολης ότι παρατείνεται ο χρόνος για τη διαδικασία αιτήσεων εγγραφής για τη νέα σχολ. Χρονιά 2021-2022 έως και 11/7/2021 και ώρα 24:00, οι οποίες υπέχουν & θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και θα υποβάλλονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην διεύθυνση του ιστότοπου http: //aitiseisvn.ilioupoli.gr

Η είσοδος στο πρόγραμμα των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω των κωδικών του TAXISNET.
Oι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης θα αναρτηθούν έως τις 29/7/2021 στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομικού Προσώπου και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηλιούπολης και οι ενστάσεις θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά στο mail του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΦΑΔΗΛ ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ ( kafadil@illioupoli.gr) από 30/7/2021 έως και 2/8/2021 .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ

Continue Reading

Ηλιούπολη

Έκθεση των εργαστηρίων των Εικαστικών Τεχνών

Nulla dies sine linea
Ούτε μέρα χωρίς γραμμή
Απελλής, 4ος αιώνας π.χ. – Αρχαίος Ζωγράφος

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την Έκθεση των Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών, που θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 30 Ιουνίου έως την Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στο κέντρο της πόλης μας, θα εκτεθούν έργα Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Αγιογραφίας, Ψηφιδωτού και Βιτρώ, που δημιούργησαν τα μέλη των Εργαστηρίων με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Αν και τα έργα προέρχονται από ομάδες ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιών, διαθέτουν, ωστόσο, ένα κοινό στοιχείο: την ανάγκη όλων να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να επικοινωνήσουν μέσω της Τέχνης.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, ενώ τα μαθήματα φέτος πραγματοποιήθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αξιόλογο, χάρη τόσο στην ετοιμότητα και την ικανότητα των καθηγητών να μεταδώσουν, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, έστω κι εξ αποστάσεως, αξιοποιώντας καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία και προγράμματα, όσο και στην επίμονη προσπάθεια των μαθητών να αντισταθούν στην αδράνεια του εγκλεισμού, μην αφήνοντας να περάσει …ούτε μέρα χωρίς γραμμή. Η μεγάλη τους, άλλωστε, συμμετοχή αποδεικνύει ότι η Τέχνη αποτελεί ισχυρό αντίδοτο και διέξοδο σε κάθε κοινωνική κρίση, ακόμα και σε αυτή την παγκόσμιας κλίμακας πανδημία.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης θα θαυμάσουμε έργα από τα παρακάτω Τμήματα:

Τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων
Διδάσκουσες: Γκικοπούλου Γιούλη & Παπαδημητρίου Αναστασία

Τμήματα Ζωγραφικής Εφήβων
Διδάσκοντες: Παπαδημητρίου Αναστασία & Τσαμπουράκης Μανώλης

Τμήματα Φωτογραφίας Ενηλίκων
Διδάσκων: Ριζομάρκος Γιάννης

Τμήματα Αγιογραφίας, Βιτρώ & Ψηφιδωτού
Διδάσκουσα: Μπίλλια – Γιαννοπούλου Αδαμαντία

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 7.30 μ.μ. έως τις 11 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πολιτισμού, τηλ.
210 9940699 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.politismos-ilioupoli.gr

Continue Reading

Ηλιούπολη

Πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών

Και φέτος ο Δήμος Ηλιούπολης και ο ΠΑΟΔΗΛ διαθέτουν τις δημοτικές εγκαταστάσεις, για την διεξαγωγή καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Τα προγράμματα αυτά διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς και ταυτόχρονα παρέχουν δημιουργική και ασφαλή απασχόληση στα παιδιά στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης και του Α΄ Κλειστού Γυμναστηρίου.

Πτυχιούχοι όλων των ειδικοτήτων, παιδαγωγοί, νηπιαγωγοί, γυμναστές, ψυχολόγοι και γιατροί συνεργάζονται ώστε τα παιδιά να περάσουν μια περίοδο ξενοιασιάς και διασκέδασης συνδυάζοντας την άθληση, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και την επικοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

 

πατήστε εδώ ⬇️, για το Καμπ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, και τηλ. επικοινωνίας: 6987295267 

 

πατήστε εδώ ⬇️, για το Καμπ στο Α΄ Κλειστό Γυμναστήριο, και τηλ. επικοινωνίας: 6971560249

 

Ο Δήμος μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, προσφέρει τη δυνατότητα σε περιορισμένο αριθμό παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών, με ετήσιο εισόδημα έως 4.000€, ηλικίας 6 έως 12 ετών, δηλαδή που έχουν γεννηθεί από 2015 έως 2009, να συμμετέχουν δωρεάν στο ΚΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ στις εγκαταστάσεις του Α΄ κλειστού Γυμναστηρίου Ηλιούπολης.

Δηλώσεις για δωρεάν συμμετοχή έως 30 Ιουνίου 2021.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9970055

Continue Reading

Ηλιούπολη

Βράβευση του παραολυμπιονίκη Γιάννη Κωστάκη

Πρόσφατα υποδέχθηκα στο Δημαρχείο τον συμπολίτη μας Γιάννη Κωστάκη, τον «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη στην ΑΘΗΝΑ 2004 στα 100 μ. ελεύθερο, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50 μέτρα πρόσθιο SB1-SB2 προ μηνός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΑΜεΑ, στην Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Τον ευχαρίστησα εκ μέρους της Ηλιούπολης για την προσφορά του στην Ελλάδα και στον Αθλητισμό και του πρόσφερα τιμητική πλακέτα του Δήμου Ηλιούπολης.

Ο Γιάννης αποτελεί σύμβολο του αθλητισμού και του πάθους για ζωή και με την συμμετοχή του στους αγώνες και τις επιτυχίες του, μας διδάσκει ότι στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και παρά τις δυσκολίες που μας παρουσιάζονται, να προσπαθούμε και να παλεύουμε για αυτά που θέλουμε.Γιάννη σε ευχαριστούμε!

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

 

Continue Reading

Ηλιούπολη

Ανάπλαση παιδικής χαράς πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Η παιδική χαρά, που ευρίσκεται μεταξύ των οδών Πάφου και Αιγίνης στην πλατεία Φιλικής Εταιρείας της περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου, έχει ήδη παραδοθεί στη χρήση των παιδιών της γειτονιάς, ανακαινισμένη και περιποιημένη.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέο δάπεδο ασφαλείας γύρω από τα σημεία παιχνιδιού, ένα πολυσύνθετο όργανο με τσουλήθρα και αναρριχητικές δραστηριότητες, δύο διπλές ξύλινες κούνιες παιδιών και νηπίων, μία τραμπάλα, δύο ελατηριωτά παιχνίδια, αυτοκίνητο και σαλιγκάρι και έγιναν εργασίες βαφής και συντήρησης των καθισμάτων και του παραμένοντος εξοπλισμού.


Οι παρεμβάσεις τηρούν όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.


Η ανάπλαση της παιδικής χαράς χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηλιούπολης.

Continue Reading

Ηλιούπολη

Θαλάσσια μπάνια 2021

Ο Δήμος Ηλιούπολης, φέτος το καλοκαίρι, διοργανώνει για τους κατοίκους της πόλης μας δωρεάν θαλάσσια μπάνια, με δύο καθημερινά δρομολόγια από δύο τουριστικά λεωφορεία, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών, με μέγιστη πληρότητα 85% και τόπο προορισμού την ελεύθερη ακτή Βάρκιζας Αττικής.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδίδεται μη μεταβιβαζόμενη προσωπική κάρτα, που φέρει ονοματεπώνυμο και φωτογραφία του δικαιούχου και επιδεικνύεται στον υπεύθυνο του λεωφορείου.

Οι δωρεάν κάρτες θα εκδοθούν και για τις τέσσερις περιόδους, από 23 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου και ώρες από 9.00 έως 14:00, στο φουαγιέ του θεάτρου του Δημαρχείου, με είσοδο από την οδό Κουντουριώτου.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2109970115, 9970055, 9970009.

Κάθε δικαιούχος μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα μιας περιόδου καλοκαιρινών θαλασσίων μπάνιων.

Οι περίοδοι διεξαγωγής του προγράμματος είναι οι εξής:
Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 5/7/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/7/2021
Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 19/7/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/7/2021
Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 2/8/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/8/2021
Δ΄ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 16/8/2021 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/8/2021

Θα λειτουργούν δύο καθημερινές γραμμές, για να καλύπτεται γεωγραφικά καλύτερα η πόλη, με αφετηρίες στην Αγίου Κωνσταντίνου και στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, με δύο διαφορετικά δρομολόγια:

1ο Δρομολόγιο:
Ώρα αναχώρησης από την αφετηρία: 7:30 π.μ.
Ώρα αναχώρησης από την παραλία: 10:15 π.μ.

2ο Δρομολόγιο:
Ώρα αναχώρησης από την αφετηρία: 11:00 π.μ.
Ώρα αναχώρησης από την παραλία: 13:45 μ.μ.

Οι διαδρομές των λεωφορείων θα είναι οι εξής:

«Γραμμή Αγίας Μαρίνας»
Αφετηρία: Πλατεία Ανεξαρτησίας (Σπέντζος) – Διγενή – Παναγούλη – Αναστάσεως – Αρχιμήδους – Νεύτωνος – Παναγούλη – Σοφοκλή Βενιζέλου – Πρωτόπαππα – Πλατεία Πλαστήρα
Τερματισμός: Πλατεία Αεροπορίας.

«Γραμμή Αγίου Κωνσταντίνου»
Αφετηρία: Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης – Αγίου Κωνσταντίνου – Μαρίνου Αντύπα – Ανδρέα Παπανδρέου – Λεωφόρος Ειρήνης – Σοφοκλή Βενιζέλου – Λ. Κυπρίων Ηρώων
Τερματισμός: Πλατεία Ηρώδου Αττικού (Αγία Παρασκευή)

Οι δημότες θα επιβιβάζονται από τις στάσεις του Ο.Α.Σ.Α.
Παιδιά κάτω των 6 ετών δεν καταλαμβάνουν θέση.

Για τη δήλωση της περιόδου προτίμησης από τους ενδιαφερόμενους, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με το χρόνο προσέλευσης στο χώρο παραλαβής των καρτών.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν εγκαίρως γιατί ενδεχομένως οι θέσεις να καλυφθούν άμεσα, λόγω μεγάλης ζήτησης.

Δικαιολογητικά που χρειάζονται κατά την παραλαβή των καρτών:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας ή να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που πιστοποιείται με σχετική έντυπη βεβαίωση.
Φωτοτυπία λογαριασμού ρεύματος ή τηλεφώνου ή ΕΥΔΑΠ, που να πιστοποιεί τη μόνιμη κατοικία στην Ηλιούπολη.
Φωτογραφία συμμετέχοντος απαραίτητη.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING