Connect with us

Στην κουζίνα

8 τρόφιμα που χαλάνε πιο γρήγορα αν τα βάλεις στο ψυγείο

Κρεμμύδια

Η υγρασία που υπάρχει μέσα στο ψυγείο κάνει τα κρεμμύδια να μουχλιάζουν πιο γρήγορα.

Καφές

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μεγάλες ποσότητες καφέ, τότε βάλτε τις μέσα στον καταψύκτη αλλιώς διατηρήστε τον καφέ σας σε ένα στεγανό βάζο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Βασιλικός

Είναι προτιμότερο να τον βάζετε μέσα σε ένα ποτήρι με δροσερό νερό.

Ελαιόλαδο

Στο ψυγείο μόνο αν θέλετε να το μετατρέψετε σε βούτυρο.

Το λάδι σε χαμηλές θερμοκρασίες αρχίζει να συμπυκνώνεται και να χάνει τις ιδιότητές του. Διατηρήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Ψωμί

Το ψωμί μέσα στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν διατηρείται φρέσκο και μαλακό.

Μέλι

Το μέλι δεν χαλάει ποτέ αρκεί να διατηρηθεί καλά κλειστό σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Αβοκάντο

Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου.

Πατάτες

Οι πατάτες δεν διατηρούνται ποτέ εντός ψυγείου. Αποθηκεύστε τις πατάτες σας σε μια χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

Continue Reading
Advertisement

Στην κουζίνα

Τα πιο παράξενα είδη τσαγιού στον κόσμο!

Είστε κι εσείς λάτρεις του τσαγιού;

Σήμερα σας παρουσιάζουμε τα πιο περίεργα τσάγια που υπάρχουν!

10. Kombucha (τσάι κομπούχα)

Με καταγωγή από την παλαιότερη περιοχή της Ματζουρίας, το Kombucha παρασκευάζεται από γλυκό μαύρο τσάι που ζυμώνεται μέσα σε μύκητες. Η συνταγή είναι μυστική, ενώ στα κείμενα αναφέρεται να κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη Λετονία το 1911.

9. Brick Tea (τσάι των τούβλων)

Μαύρο τσάι σε σκόνη “τρίβεται” ανάμεσα σε δύο τούβλα και, στη συνέχεια, η σκόνη αυτή διαλύεται σε βραστό νερό. Στα χρόνια της τσαρικής Ρωσίας, ο μόνος τρόπος για να μεταφέρουν εύκολα το τσάι ήταν να το τοποθετήσουν ανάμεσα σε τούβλα, γεγονός που έδινε μετά στο ρόφημα μια ιδιαίτερη γεύση.

8. Pu-erh (τσάι με μύκητες)

Εξωτικό κινέζικο τσάι. Το Pu-erh είναι στην πραγματικότητα ένα πράσινο τσάι που αναπτύσσεται αργά με τη βοήθεια ενός συγκεκριμένου μύκητα. Παράγεται μόνο στην επαρχία Γιουνάν και είναι ένα από τα πιο ακριβά τσάγια στον κόσμο.

7. Awabancha (τσάι τουρσί)

Το τσάι αυτό έχει υποστεί ζύμωση με βακτήρια γαλακτικού οξέος και παράγεται στην πόλη Σικόκου της Ιαπωνίας. Τα φύλλα θυμίζουν περισσότερο… τουρσί και ολόκληρη η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολη. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια τσάγια στον κόσμο.

6. Kukicha (τσάι με κοτσάνια)

Παρασκευάζεται μόνο από τα κοτσάνια, τους μίσχους και τους βλαστούς του πράσινου τσαγιού και όχι τα φύλλα. Αυτά τα μέρη του φυτού που συνήθως πετάγονται ή χρησιμοποιούνται ως λιπάσματα σε άλλες χώρες, στην Ιαπωνία τα συνδυάζουν για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τσάι που ονομάζεται Kukicha.

5. Dragon & Tiger Tea (τσάι με αλκοόλ)

Στην ουσία πρόκειται για έναν συνδυασμό αλκοόλης και μαύρου τσαγιού, σε συγκεκριμένες δόσεις. Οι Κινέζοι, παρόλα αυτά, προτιμούν το μπράντι, που ταιριάζει καλύτερα με το μαύρο τσάι. Η σωστή δόση είναι 1/2 ή 1/4 από το καπάκι του μπουκαλιού σε ένα φλιντζάνι ζεστό τσάι.

4. Pocha (τσάι με βούτυρο)

Παρασκευάζεται στο Θιβέτ και είναι ουσιαστικά τσάι με βούτυρο που φτιάχνεται από το γάλα του Yak (είδος βοοειδούς της περιοχής), ως υποκατάστατο του γάλακτος. Το τσάι είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του πολιτισμού του Θιβέτ και το Pocha είναι ό,τι πρέπει για τους παγωμένους χειμώνες της χώρας. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο είδος βουτύρου, γιατί αφήνει έντονη λιπαρότητα στο ρόφημα.

3. Garlic Tea (τσάι σκόρδου)

Το… τσάι σκόρδου είναι ένα από τα πλέον παράξενα τσάγια στον κόσμο, λόγω γεύσης και -κυρίως- αρώματος! Παρόλα αυτά το σκόρδο -ως γνωστόν- συνδέεται με πολλά οφέλη για την υγεία, ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση και μειώνοντας το λίπος στο σώμα.

2. Panda Poo Tea (τσάι πάντα)

Είδος πράσινου τσαγιού που αναπτύσσεται μόνο με τη χρήση κοπριάς από… πάντα! Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια και ακριβά τσάγια στον κόσμο, καθώς μόλις 50 γραμμάρια κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια! Βέβαια, η δοσολογία για ένα φλιτζάνι δεν απαιτεί πάνω από 3 γραμμάρια, γιατί διαφορετικά το ρόφημα γίνεται βαρύ και πικρίζει.

1. Dry Ice Tea Bubble (τσάι με ξηρό πάγο)

Δροσερό, πολύ δροσερό τσάι, αφού η θερμοκρασία του αγγίζει τους -78,5 βαθμούς Κελσίου! Αυτή είναι η θερμοκρασία στην οποία το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλάζει από αέριο σε στερεό και αντίστροφα. Αν και ως αέριο είναι αόρατο, το κατεψυγμένο CO2 (γνωστό ως “ξηρός πάγος”) μοιάζει πολύ με παγωμένο νερό.

Continue Reading

Στην κουζίνα

Ήρθε η ώρα να καθαρίσετε το σφουγγαράκι, με το οποίο καθαρίζετε τα πάντα στην κουζίνα σας!

Το χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας!

Το σφουγγαράκι είναι ο καλύτερός μας φίλος στην κουζίνα, είναι όμως και το πιο βρώμικο λόγω της συνεχούς χρήσης.

Καιρός να μάθουμε πως μπορούμε να το απολυμάνουμε.

Είναι εξαιρετικά εύκολο.

 

  • Πρώτα το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως.
  • Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων (στο High) για 2 λεπτά.
  • Αυτό ήταν. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Η υψηλή θερμοκρασία σκοτώνει τα μικρόβια και έτσι έχετε πάλι σε χρόνο ρεκόρ ένα πεντακάθαρο σφουγγαράκι!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Σας χύνεται το νερό από την κατσαρόλα όταν βράζει; Θέλει το ξύλο του!

Ακόμα θυμάμαι την πλάκα που έπαθα πριν μερικά χρόνια, όταν ξέχασα για αρκετή ώρα ότι έβραζα νερό για μακαρόνια κι όταν το θυμήθηκα δεν είχε μείνει στην κατσαρόλα ούτε το μισό νερό! Το υπόλοιπο είχε χυθεί! Φτου κι απ’ την αρχή, μακαρονάδα της υπομονής δηλαδή!

Γενικά είναι και λίγο εκνευριστικό το τσιτσίρισμα του βραστού νερού που χύνεται όταν πέφτει στα αναμμένα μάτια της κουζίνας, οπότε αφού υπάρχει τρόπος, γιατί να μην το αποφύγουμε; Άσε που αφήνει και λεκέδες πολλές φορές!

Το συγκεκριμένο κόλπο το έμαθα τυχαία και μάλιστα είναι εξαιρετικά απλό!

Αρκεί να ακουμπήσετε κατά μήκος της κατσαρόλας ένα ξύλινο κουτάλι και αυτό θα συγκρατήσει το νερό από το να ξεχειλίσει και να χυθεί!

Δοκιμάστε το, θα σας αρέσει πολύ!

Continue Reading

Στην κουζίνα

10 τροφές με αφροδισιακές ιδιότητες!

Η επιστήμη μίλησε! Και όταν μιλάει η επιστήμη εμείς απλώς ακούμε!

Σύμφωνα λοιπόν με διάφορες έρευνες υπάρχουν κάποιες τροφές που επηρεάζουν την επιθυμία και την ερωτική διάθεση!

Πάμε να τις δούμε:

10. Ελιές & Ελαιόλαδο

9. Ντομάτα

8. Τσίλι

7. Καρπούζι

6. Σύκα

5. Τζίνσενγκ

4. Αβοκάντο

3. Μπανάνες

2. Κεράσια

1. Gogi berries

Continue Reading

Στην κουζίνα

Κόψτε με «χειρουργική» ακρίβεια τις μαλακές τροφές που χαλάνε με μαχαίρι, χωρίς μαχαίρι!

Σε όλους έχει τύχει στην προσπάθεια μας να κόψουμε ένα γλυκό, μια τούρτα ή μια πίτσα με μαχαίρι, να τους χαλάσουμε την όψη ή προσπαθώντας να κόψουμε κέϊκ να το διαλύουμε και να γεμίζουμε τρίμματα.

Σίγουρα τα πάντα δεν κόβονται με μαχαίρι! Υπάρχει όμως ένας απλός τρόπος για να κόβετε με χειρουργική ακρίβεια όλες τις μαλακές τροφές χωρίς να χαλάει η όψη τους!

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα και το κόψιμο στις ευαίσθητες τροφές θα γίνει παιχνιδάκι!

Προσοχή όμως, να χρησιμοποιείτε άοσμο νήμα, αλλιώς το αποτέλεσμα θα σας αρέσει οπτικά, αλλά ως προς την γεύση δεν παίρνουμε όρκο!

Continue Reading

Στην κουζίνα

Έρευνα: Φάτε σοκολάτα, τυρί και φράουλες το πρωί και θα ασπρίσουν περισσότερο τα δόντια σας!

Η μαύρη σοκολάτα, το πράσινο τσάι, οι φράουλες και το τυρί μπορούν να βοηθήσουν τη λευκότητα των δοντιών σας!

Η καλύτερη ώρα για να τα τρώμε είναι το πρωί, ισχυρίζεται ένας διάσημος αμερικανός οδοντίατρος, ο δρ Χάρλοντ Κατζ.

Άλλα τρόφιμα που έχουν την ίδια ιδιότητα είναι οι ξηροί καρποί, τα μήλα και τα αχλάδια.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τα τρόφιμα αυτά πρέπει να καταναλώνονται πρωί-πρωί, για να εξουδετερώνουν τις βακτηριακές αποικίες που έχουν συσσωρευτεί τη νύχτα στα δόντια και ευθύνονται για την βακτηριακή πλάκα, υποστηρίζει.

Η σοκολάτα περιέχει θειοβρομίνη – μία ουσία που παίζει ρόλο στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

Οι φράουλες περιέχουν μαλικό οξύ, ένα ένζυμο το οποίο στην πραγματικότητα λευκαίνει τα δόντια καθώς απομακρύνει τις χρωστικές (λ.χ. από τον καφέ και το τσιγάρο) από αυτά, ενώ το τυρί αυξάνει το pH του στόματος και έτσι μειώνει τις πιθανότητες αποχρωματισμού και διάβρωσης των δοντιών. Ξηροί καρποί, μήλα και αχλάδια συμβάλλουν στην απομάκρυνση των χρωστικών από τα δόντια, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα των δύο τελευταίων σε νερό αυξάνει την παραγωγή του σάλιου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη μείωση των βακτηρίων στο στόμα.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING