Connect with us

Επικαιρότητα

8 χρήσεις της κανέλας εκτός μαγειρικής! Για καλύτερη υγεία και ομορφιά!

Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά! Η κανέλα χρησιμοποιείται στην μαγειρική με…θαυμαστά αποτελέσματα αλλά εμείς σήμερα θα σας μιλήσουμε για 8 χρήσεις της εκτός μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που θα σας ενθουσιάσουν αφού σχετίζονται με θέματα υγείας και ομορφιάς!

1. Πλούσια χείλη

Απλώστε λίγο βαζελίνη πάνω στα χείλη σας απαλά και ταμπονάρετε μια πρέζα κανέλα από πάνω. Τρίψτε το μίγμα για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε το να «καθίσει» για ένα λεπτό. Προσοχή, σε καμία περίπτωση μην εφαρμόσετε την κανέλα απευθείας στο δέρμα σας, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Στη συνέχεια προσθέστε άλλη μία στρώση βαζελίνης και σύντομα θα δείτε τα χείλη σας πλούσια και σαγηνευτικά έτοιμα για φίλημα.

2. Ακμή τέλος

Η κανέλα ενδείκνυται για να δημιουργήσετε τη δική σας σπιτική θεραπεία κατά της ακμής.

Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα αρκούν για να σας απαλλάξουν από την ανεπιθύμητη και ενοχλητική ακμή. Χρησιμοποιήστε το μέλι και την κανέλα για να φτιάξετε μία παχιά πάστα που μοιάζει με σοκολάτα και αλείψτε την στο πρόσωπό σας. Η κανέλα θα σταματήσει την ακμή, που προκαλείται από τα διάφορα βακτήρια και το μέλι θα συμβάλλει, ώστε να μειωθεί η ερυθρότητα και να αποκατασταθεί η υγρασία του δέρματος. Αφήστε το μίγμα στο πρόσωπό σας για περίπου δέκα λεπτά (ή μέχρι να αρχίσει να καίει), στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε το με μία στεγνή πετσέτα.

Προσοχή, πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε σπιτική θεραπεία καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας.

3. Extensions…με άρωμα κανέλας

Ένας τρόπος για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, είναι να χρησιμοποιείτε μία εβδομαδιαία μάσκα με βάση την κανέλα. Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα και μέλι σε μισό φλιτζάνι ζεστό ελαιόλαδο. Προσθέστε ένα αυγό για να πυκνώσει η μάσκα. Χτενίστε τα μαλλιά σας, αφού έχετε εφαρμόσει τη μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά για 10 έως 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ένα σαμπουάν.

Προσοχή, απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας πριν χρησιμοποιήσετε τη μάσκα.

4. Δροσερή αναπνοή

Δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείτε τσίχλες και καραμέλες, το μάσημα λίγης κανέλας (δυόσμου ή μέντας) το πρωί, βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της κακοσμίας του στόματος. Μπορείτε ακόμη να κάνετε και γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού από μέλι και κανέλα σε σκόνη, ανακατεμένα με ζεστό νερό.

5. Απολέπιση τώρα

Η αρωματικότερη μέθοδος απολέπισης δε μπορεί να είναι άλλη παρά αυτή που έχει σα βάση την κανέλα. Διώξτε μακριά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποκαταστήσετε τη λάμψη και την απαλότητά του με μία σπιτική κρέμα απολέπισης. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι αλάτι, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο, μέλι και κανέλα. Φτιάξτε μία παχιά κρέμα και τρίψτε τη σώμα σας απαλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Προσοχή και σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να απευθυνθείτε πρώτα σε κάποιον ειδικό για τυχόν ερεθισμούς.

6. Για μυαλό…ξυράφι

Μελέτες, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα κανέλας (ή μέντας) αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .

7. Σπιτικό άρωμα φρεσκάδας

Αν θέλετε το σπίτι σας (ή ακόμα και το σώμα σας) να μοσχοβολάει φρεσκάδα, δημιουργήστε το δικό σας προσωπικό άρωμα με μηλόξιδο, ένα ξυλαράκι κανέλας και μερικά ολόκληρα γαρίφαλα. Σιγοβράστε το μίγμα και προσθέστε λίγες φλούδες πορτοκαλιού αν θέλετε.

8. Όχι πια μυρμύγκια

Ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα κ.λπ για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Και σκεφτείτε, ότι η κανέλα καθαρίζεται εύκολα μετά.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επικαιρότητα

Ξέμεινες από ζάχαρη; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει λύση!

Αυτά τα μαγειρικά μυστικά είναι αλήθεια πως τις περισσότερες φορές  δίνουν έξυπνες και όμορφες λύσεις. Τουλάχιστον εμένα με έχουν εξυπηρετήσει άπειρες φορές και με βοήθησαν πάρα πολύ.

Τι μπορείς να κάνεις αν ξεμείνεις από ζάχαρη;

Ψήσε αρκετή ώρα στον φούρνο ή σε ένα τηγάνι ένα μήλο μέχρι να αρχίσει να μαυρίζει και να μαλακώσει αρκετά. Στη συνέχεια πολτοποίησε το με ένα γουδί ή στο μπλέντερ και έτοιμο το υποκατάστατο της ζάχαρης!

Χρησιμοποίησε τον πολτό του μήλου στις ίδιες ποσότητες που θα χρησιμοποιούσες και τη ζάχαρη και κανείς δεν καταλάβει τίποτα! Ακόμα κι ο καφές σου θα είναι τέλειος!

Continue Reading

Επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεαρός με κινητικά προβλήματα χορεύει ζεϊμπέκικο και συγκινεί

Μία μοναδική στιγμή έζησαν πρόσφατα όσοι παρακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου.

Στο τραγούδι Μέχρι το Τέλος, ένας νεαρός άνδρας με κινητικά προβλήματα ανέβηκε πάνω στη σκηνή και χόρεψε ένα σπάνιας ομορφιάς ζειμπέκικο μέσα από την ψυχή του.

Οι θεατές δεν σταμάτησαν να τον χειροκροτούν καθ΄όλη τη διάρκεια του χορού του, ενώ τον αποθέωσαν κυριολεκτικά στο τέλος.

Η τραγουδίστρια δεν έκρυψε τη συγκίνησή της ενώ ο νεαρός την αγκάλιασε σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκομένους.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Και όμως τα μαχαιροπίρουνα επηρεάζουν τη γεύση μας!

Σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης το μέγεθος, το βάρος, το σχήμα, το χρώμα και το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το μαχαιροπίρουνο επηρεάζουν τη γεύση μας.

Στη «γευσιγνωστική» μελέτη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 100 φοιτητές.

Από τα δεδομένα που συνέλεξαν οι επιστήμονες, φάνηκε ότι το τυρί είχε πιο αλμυρή γεύση όταν τρωγόταν απευθείας με μαχαίρι, από ό,τι όταν τρωγόταν με πιρούνι, κουτάλι ή οδοντογλυφίδα.

Επίσης, το γιαούρτι ήταν πιο γλυκό όταν τρωγόταν με λευκό κουταλάκι, από όταν τρωγόταν με μαύρο. Ακόμα, όταν οι συμμετέχοντες καλούνταν να φάνε γλυκό με μικρό κουταλάκι δήλωναν ότι καταλάβαιναν εντονότερα τη γλυκιά γεύση, από όταν χρησιμοποιούσαν μεγάλο κουτάλι ή πιρούνι.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Tips για να επιδιορθώσουμε τη μοκέτα ή το χαλί μας από κάψιμο τσιγάρου!

Είναι ο φόβος και ο τρόμος της νοικοκυράς. Να πέσει στάχτη από τα τσιγάρα στη μοκέτα ή το χαλί. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Ας δούμε πως:

  1. Κόβουμε με ένα μικρό ψαλιδάκι τις καμμένες ίνες του χαλιού. Χρησιμοποιούμε τσιμπιδάκι για τα φρύδια για να αφαιρέσουμε τυχόν ίνες που περίσσεψαν.
  2. Κόβουμε με το ψαλιδάκι λίγες ίνες από διάσπαρτα μέρη της μοκέτας που δεν είναι σε τόσο εμφανή σημεία. Προσέχουμε να μην αλλοιώσουμε τις περιοχές αυτές και κόψουμε αρκετές ίνες.
  3. Βάζουμε λίγη δυνατή κόλλα στη βάση της καμμένης περιοχής.
  4. Τοποθετούμε την «τούφα» από τις φρεσκοκομμένες ίνες στην καμμένη περιοχή.
  5. Τοποθετούμε από πάνω ένα χοντρό βιβλίο και αφήνουμε για αρκετές ώρες για να κολλήσουν οι ίνες καλά.
  6. Αφαιρούμε το βιβλίο και χτενίζουμε με μια χτένα την περιοχή για να ξεμπλέξουμε το δυνατόν περισσότερο τις νέες ίνες.

Continue Reading

Επικαιρότητα

Βίντεο: «Η αξία του να δίνεις» μέσα από μια διαφήμιση που συγκίνησε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο!

Ένα μάθημα ζωής.

Ένα μικρό αγόρι σε κάποια φτωχογειτονιά της Ταϊλάνδης το οποίο κλέβει ένα σιρόπι και μερικά παυσίπονα.

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου αρχίζει να τον βρίζει αλλά το παιδί της λέει ότι έκλεψε τα φάρμακα για την άρρωστη μητέρα του.

Τη λύση δίνει ο ιδιοκτήτης ενός μικρού μαγαζιού που πληρώνει τα φάρμακα του νεαρού παιδιού.

Τριάντα χρόνια μετά ο ηλικιωμένος αλλά πάντα με ανοιχτή καρδιά να βοηθήσει τους συνανθρώπους του άνδρας συνεχίζει να παθαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Το άπορο αγόρι έχει γίνει πια ένας επιτυχημένος γιατρός ο οποίος, από σύμπτωση, βλέπει τον ηλικιωμένο.

«Το ποσό έχει εξοφληθεί 30 χρόνια πριν με τρία κουτιά πενικιλίνης και μία μερίδα σούπας» έγραψε στο σημείωμα που άφησε.

Continue Reading

Επικαιρότητα

«Φούσκωμα»: τι πρέπει να προσέχετε για να μην έχετε πρησμένο στομάχι

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα που κάνουμε σχεδόν καθημερινά σχετίζονται με το φούσκωμα που νιώθουμε μετά από ένα γεύμα. Άλλοι τρώνε πολύ και το νιώθουν άλλοι τρώνε λίγο και το αισθάνονται, το θέμα είναι πως αποτελεί μια μόνιμη επωδό.

Για αυτό λοιπόν ας δούμε ποιες τροφές ή πιες διατροφικές συνήθειες μπορούμε να αποφύγουμε προκειμένου να μη φουσκώνουμε τόσο πολύ και έχουμε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση του συνεχώς πρησμένου στομαχιού.

Δυσκοιλιότητα

– Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του αερίου που παγιδεύεται πίσω από τα περιττώματα. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών. Τα smoothies, τα μούρα και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε πιο συχνά, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ινών δεν είναι ποτέ καλό.

Υδατάνθρακες

– Αποφύγετε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και το άμυλο. Η κακή πέψη των σακχάρων και του αμύλου σας κάνουν να νιώθετε πρησμένοι. Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι το ιδανικό.

Άγχος

– Το χρόνιο στρες προκαλεί φούσκωμα και το στομαχόπονους. Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, ροφήματα και να βρείτε για να καταπολεμήσετε το άγχος.

Νερό

– Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει σε πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας. Ο καφές και η ζάχαρη αφυδατώνουν τους ιστούς. Το φούσκωμα στο στομάχι είναι σημάδι κατακράτησης υγρών, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιστοί και τα όργανα διατηρούν περισσότερο νερό απ” ό,τι χρειάζονται. Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα (6-8 ποτήρι).

Μην τρώτε γρήγορα

– Απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώτε γρήγορα, θα αποτύχετε να μασήσετε σωστά τα τρόφιμα και θα καταλήξετε με φουσκωμένη κοιλιά.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

TRENDING